- Status
- Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
Jest kilka powodów. I prosze mnie nie odbierać za osobe która jest z kręgu hejterów lub wyznawców Synka
A więc:
1. Kupiłem z głupoty bo chciałem doznać czegoś innego niż (S)
2. Denerwuje mnie system (w S wydaje mi się lepszy - może dlatego że jest prosty i nie tak rozbudowany)
3. Aplikacje mobilne (ios) są wolniejsze niż w (S) chodz w Synku ta nowa (ds file) też zaczyna denerwować sprawdzaniem icloud.
4. HDMI - myślałem że będzie lepsze niż osobne pudełko - odtwarzacz (SONY BDP-S6700)
5. Nietwierdze że Qnap jest zły - poprostu nie udało mu sie trafić w moje serce.
W razie gdyby ktoś był zainteresowany jest wystawiony na OLX I ALLEDROGO
A więc:
1. Kupiłem z głupoty bo chciałem doznać czegoś innego niż (S)
2. Denerwuje mnie system (w S wydaje mi się lepszy - może dlatego że jest prosty i nie tak rozbudowany)
3. Aplikacje mobilne (ios) są wolniejsze niż w (S) chodz w Synku ta nowa (ds file) też zaczyna denerwować sprawdzaniem icloud.
4. HDMI - myślałem że będzie lepsze niż osobne pudełko - odtwarzacz (SONY BDP-S6700)
5. Nietwierdze że Qnap jest zły - poprostu nie udało mu sie trafić w moje serce.
W razie gdyby ktoś był zainteresowany jest wystawiony na OLX I ALLEDROGO
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
LoooooooooooooooooooooooooooooooooooooL4. HDMI - myślałem że będzie lepsze niż osobne pudełko - odtwarzacz (SONY BDP-S6700)
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Daj spokój. Jak sobie nie poradziłeś z Kodi a czy to QNAP, czy PC z Windowsem z Linuxem to nie ma o czym rozmawiać. Myśle, że kwestia posiadania "serwera" jest dla Ciebie w ogóle zagadką.
Poprostu bawienie sie w kodi za kazdym razem kiedy film się skończy wraca do początku ścieżki. A przechodzenie procesu odnajdywania czego kolwiek do odtworzenia, to jak dla mnie jest problematyczne bo mając wadę wzroku trzeba leniwe 4 litery podnieś i udać się w pobliże tv żeby przeglądać zasoby filmowe. To już przy ps3 litery były raz większe niż tutaj i nie wracał do początku tylko był tam gdzie przed filmem.
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Powinno być 11 przykazań:
- nie bij użytkowników S
- nie bij użytkowników S
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Nie. Ale dla Twojej informacji nacisnij Play na katalogu, który odtwarzasz a będzie się odtwarzał kolejny film. Po drugie wielkość czcionki ustawiasz w opcjach menu skóry, której używasz Kodi. Nie rób jaj ze sobie z tym nie poradzisz.
Nie wiem czy ktoś zauważył, że posiadam jeszcze dwa inne ds114 do monitoringu i pobierania i ds213 do przechowywania zdjęć, muzyki i filmów, i jakoś to ogarniam, nawet po FAQ SSH jak potrzebuje. przez DLNA czy nawet będąc poza domem moge filmy oglądać łatwiej niż przez te śmieszne udostępnianie serwera Qnap gdzie w synku zawsze to działa a tutaj czasami działa czasami nie działa. (Posiadam łącze bez IP zewnętrznego) i chodz bym nie wiem jak by ktoś mi nie mówił synek ma lepsze wyprowadzenie na zewnątrz i szybsze aplikacje mobilne. (Poprostu wole sprzedać Qnapa i kupić Synka) taka jest moja decyzja a jeśli ktoś od zawsze używa Qnapa i nie pracował na synku nie zrozumie tego jak jest.
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
i Apple'a bracie i Apple'a.Powinno być 11 przykazań:
- nie bij użytkowników S
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Widać tutaj trochę mało czytania ze zrozumieniem więc w punktach:
1. Monitoring i pobieranie na DS114
2. Filmy muzyka i zdjęcia na DS213
Więc ja nie wiem gdzie tu dwa serwery do monitoringu. A zarazem tu jest o czym innym mowa.
CHCIAŁBYM SPRZEDAĆ A NIE DYSKUTOWAĆ CO JEST LEPSZE BO KAŻDY WOLI CO INNEGO.
1. Monitoring i pobieranie na DS114
2. Filmy muzyka i zdjęcia na DS213
Więc ja nie wiem gdzie tu dwa serwery do monitoringu. A zarazem tu jest o czym innym mowa.
CHCIAŁBYM SPRZEDAĆ A NIE DYSKUTOWAĆ CO JEST LEPSZE BO KAŻDY WOLI CO INNEGO.
U
unr3al2
Guest
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
A to S ma wreszcie HDMI?Przegladalem oferte S i nawet byłbym skłonny zmienić decyzje, ale... S nie ma w rozsądnej cenie sprzętu z HDMI. Przynajmniej nie zauważyłem.
- Status
- Brak możliwości dodawania odpowiedzi.