Ściągnij na iPhone Qfile z AppStore.
Na Qnapie załóż konto żonie i nadaj uprawnienia do odpowiednich katalogów + zainstaluj Cloudlink.
Na Qnapie załóż konto żonie i nadaj uprawnienia do odpowiednich katalogów + zainstaluj Cloudlink.
Cześć.
Ale co ma się konkretnie synchronizowac? Przecież jeśli masz na NAS 1TB danych to zmiazdzysz telefon synchronizujac go. Właśnie po to jest qfile aby mieć dostęp do wszystkich potrzebnych plików na bieżąco a potrzebne dane to sobie sam ściągasz na telefon.
A do fotek masz Qphoto, do muzyki Qmusic itp itd
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Ale co ma się konkretnie synchronizowac? Przecież jeśli masz na NAS 1TB danych to zmiazdzysz telefon synchronizujac go. Właśnie po to jest qfile aby mieć dostęp do wszystkich potrzebnych plików na bieżąco a potrzebne dane to sobie sam ściągasz na telefon.
A do fotek masz Qphoto, do muzyki Qmusic itp itd
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
A może koledze chodzi żeby po wejście do domu fotki z telefonu automatycznie się zgrywały na chmurę ?
A może koledze chodzi żeby po wejście do domu fotki z telefonu automatycznie się zgrywały na chmurę ?
Chciałbym ale nie wiem sam co.Moja żona dostała wczoraj od Gwiazdki iPhone SE. Chciałbym utworzyć chmurę na moim TS-251.
w Qfile można ustawić że obrazy mogą się synchronizować z katalogiem na chmurze po wifi lub danych komórkowych, ale wiadomo przy tym drugim limit szybko zjedzie. Ja tak nie mam zrobione bo zdjęcia tel. robię w pracy i domowe i bym miał burdel, ale wybór każdy ma.
Ja używam na telefonach Qfile. W ustawieniach masz opcję automatycznego przekazywania zdjęć i video z folderów. Dla systemów z androidem robi to w pełni automatycznie, mam ustawione po WI-FI i jak tylko łapie sieć to od razu z automatu przerzuca zdjęcia na serwer. Dla IOS niestety trzeba odpalić ręcznie apke ( qfile) a resztę już zrobi automatycznie. Od biedy możesz też ładować wszystko na dropboxa a na serwerze ustawić automatyczną kopię dropboxa i wtedy wszystko leci w chmurę i wraca do Ciebie na serwer( korzystam z tego).