cynik606

Passing Basics
Beginner
5 Maj 2022
10
1
35
Odznaki
11
QNAP
null
Ethernet
null
Poz.
1

Cześć,
Mam kontener Node.js ze statycznym adresem IP.
Zauważyłem, że po jego uruchomieniu sieć zaczyna gadać dopiero po ok. 15 sekundach.
Czy ktoś kojarzy taki problem?
Pozdr

• Haha
Reakcje: 1 osoba
Urzekająca historia, jak mamy z tego wywróżyć co się dzieje ? o_O
Leń jeden , nawet nie przeczytał posta , co trzeba podać w zapytaniu !
  1. jaki nas ?
  2. jak stworzyłeś tego kontenera ?
  3. logi z tego kontenera ?

No sorry ale 2 core'y celerona to za mało ..
2. Container Station -> Utwórz -> Node.js official
okej, ale wszytko zostawiłeś na domyślnych ?

w container station, jak masz listę działających kontenerów, klikasz w jego nazwę z hiperlinkiem, w nowym oknie masz przy dole ścianę tekstu , to jest to.

Ja tam nie widzę problemów wydajnościowych tego sprzętu. Robi za monitoring, serwer multimedialny do Kodiego, bazę danych MySQL i wszystko śmiga.
Kontener nie ma żadnych cudów w ustawieniach. Odpalam sobie na nim prosty skrypt, który pinguje bramę i kilka adresów zewnętrznych i wyświetla wszystko właśnie w konsoli.
Zauważyłem, że przy mostku i statycznym IP trwa to około 15-30 sekund zanim pojawią się pingi.
Przy ustawieniach z NAT-em nie ma tego problemu, ale nie jestem zainteresowany tym rozwiązaniem.

Ten ekran Ciebie interesuje?
Untitled.webp

za chiny ludowe mi to nie działa ..
jak zrobie sieć bridge - to mam w logu dockera - deployment failed - cannot create network
a jak zrobię w NAT , to kontener wyłącza się po sekundzie .. strzelam że brakuje mi informacji co ten node robi/potrzebuje.

pokaż kolejne kroki jak robisz tego dockera

Załączam plik z całą konfiguracją kontenera, który u mnie działa (nie licząc opóźnienia w starcie sieci).
W polu "Polecenie" wystarczy, że dasz "node" zamiast "node /apps/temperatura/server.js".
Do samego uruchomienia na prawdę nie potrzeba niczego więcej, to prosty kontener.

Załączniki

• node.docx
    105,5 KB · Wyświetleń: 110

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. ts-451deu