Witam, jestem nowy na tym forum. Już kilka kontenerów zainstalowałem i coś tam działa ale generalnie potrzebuje że tak powiem od zera zainstalować i skonfigurować Jitsi Meet na TS-464. Byłbym bardzo wdzięczny jak ktoś znalazł czas i pomógł mi. Napewno się czegoś nowego naucze. Docelowo chcę używać na Androidzie ( rozmowy z żoną bo pracuje za granicą ) aby uzyskać jak najlepszą jakość rozmowy.
więc czy masz:
1. publiczny ADRES IP ?
2. możliwość konfiguracji swojego routera (ta paskudna skrzynka która daje Ci internet)
1. publiczny ADRES IP ?
2. możliwość konfiguracji swojego routera (ta paskudna skrzynka która daje Ci internet)
Tak, posiadam obydwie rzeczy. Porty i tam kilka dodatkowych rzeczy to mam wiedze.więc czy masz:
1. publiczny ADRES IP ?
Tak mi sie wydaje że chyba to jeden z lepszych programów do rozmów Video. Mogę spokojnie inna zainstalować jak coś.
więc tak .. jitsi będzie mocno konfliktować z konfiguracją QNAPa , zwłaszcza porty 8080 itd
najlepiej postawić maszynę wirtualną z debianem/ubuntu, w niej zainstalować dockera i wtedy zainstalować jitsi i jakieś reverse proxy (żeby mieć transmisje szyfrowane w HTTPS).
przekierować porty z maszyny wirtualnej do internetu i tyle w temacie.
jeśli nie potrzebujesz video .. to serwer TeamSpeaka/Mumble rozwiąże sprawe w dockerze.
najlepiej postawić maszynę wirtualną z debianem/ubuntu, w niej zainstalować dockera i wtedy zainstalować jitsi i jakieś reverse proxy (żeby mieć transmisje szyfrowane w HTTPS).
przekierować porty z maszyny wirtualnej do internetu i tyle w temacie.
jeśli nie potrzebujesz video .. to serwer TeamSpeaka/Mumble rozwiąże sprawe w dockerze.
Wirtualna postawiona Ubuntu 22.04.
Chyba dobrze zainstalowałem dockera.
Jitsi zainstalować tak jak opisane jest na tej stronie ? Czy może inaczej ?
How To Install Jitsi Meet on Ubuntu 22.04 | DigitalOcean
Reverse proxy zrobiłem. Jest to pierwszy raz kiedy ustawiam reverse proxy, mam nadzieje że będzie działać.
Chyba dobrze zainstalowałem dockera.
Jitsi zainstalować tak jak opisane jest na tej stronie ? Czy może inaczej ?
How To Install Jitsi Meet on Ubuntu 22.04 | DigitalOcean
Reverse proxy zrobiłem. Jest to pierwszy raz kiedy ustawiam reverse proxy, mam nadzieje że będzie działać.
wygląda dobrze - instrukcje masz na : Self-Hosting Guide - Docker | Jitsi Meet
Napewno coś źle robie.cd stable...
cp itd
zabrakło chłopakom kroku przejścia do folderu
Temat generalnie będzie dobry dla laika jak się uda to ukończyć.
Ja z góry przepraszam jak coś i proszę o cierpliwość. Najgorsze są początki. Za chwilkę do pracy się wybieram, także później będe kontynuować.ls -la
cd docker... <- nazwa rozpakowanego pliku zip
Raczej do dobrego foldera wszedłem.
Widze że te pliki tam są.
Punkt 3. Kopia i dopasowac/poprawić.
Później punkt 4.
Załączniki
Niestety utknąłem na 3 punkcie. Przejżałem następne kroki i napewno nie dam rady bez dalszej pomocy. Nie wiem czy nie lepiej zdalnie to zrobić z tobą i nagrać. Później wrzuce filmik do tematu jakby ktoś potrzebował.no dobrze ci idzie !
Ale co nie tak w 3 punkcie? Widzę na screen że masz plik .env, który powstał z env_example.
A no dobra, bo tam jeszcze można ten plik konfigurować to myślałem że coś jeszcze mam zrobić.
Punkt 4 i 5 poprostu wrzuciłem. Przy uruchomieniu punkt 6 wywala błąd.
Punkt 4 i 5 poprostu wrzuciłem. Przy uruchomieniu punkt 6 wywala błąd.
sudo docker compose up -d
bez roota jesteś dupa , jak mówią w światku
Dobra, ruszył kolejny punkt. Nie wiem czy to już ma działać, ale jak tak to te revers proxy zapewne źle ustawione mam.
Chyba odpaliło. Muszę jeszcze poczytać na internecie jakie możliwości i ustawienia można robić.
Jak się tutaj dziękuje za pomoc ?
Jak się tutaj dziękuje za pomoc ?