1. SiewcaRyżu

Dyskusja Immich zamiast Qumagie - TS-264 z 24 GB RAM

zero problemów z resetem do zera: wyłączasz tego stacka za pomocą docker compose down (bedą w folderze z Immich) kasujesz folder z bazą danych (patrz do pliku .env) gdzie on jest wywalasz biblioteke (albo ustawiasz nową lokacje , j/w). odpalasz docker compose up -d --force-recreate żeby...
  2. PiotrX77

TS-264-8G - Dobry wybór do użytku domowego ?

Ello, możesz mnie naprowadzić czy dobrze myślę? wkładam 2szt M.2 (chcę wlozyc 2x256) puszczam instalkę systemu on się instaluje na m.2. ustawiam na raid 1 te 2 szt małe czy ten drugi jest zbędny? wkładam 2 x2tb HDD wyczyszczone sformatowane w kompie po instalacji i wtedy je też ustawiam na raid...
  3. M

Dyskusja rtorrent - zmiana loginu

usunąłem apke, wyczyściłem wszystko, ponowna instalacja, jakoś poszło
  4. LejCyn

Dyskusja Znajomy ma problem ze zresetowaniem NAS QNAP TAS-168 (Dual OS). Stare hasło nieznane.

Znajomy ma problem ze zresetowaniem NAS QNAP TAS-168 (Dual OS). NAS był po setupie (i nic więcej), nie był używany. W NAS jest dysk SATA 3.5". Natomiast nie jest znane stare hasło / login. W instrukcji piszą, ze trzeba resetować szpilką przez 3 sekundy (lub pełne wyzerowanie urządzenia - 10...
  5. jerry1333

Dyskusja Czarny pulpit VM, dla windows, android, na każdej przegladarce i rożnych urządzeniach.

A wyczyść cache w przegladarce, wyłącz adblock lub inne addony?
  6. Silas Mariusz

Wiedza Niebieski ekran i kręcące się kółko ładowania - brak możliwości zalogowania się do panelu zarządzania QNAP

Symptomy: Podczas logowania do panelu zarządzania QNAP i wpisaniu poprawnego loginu i hasła wyświetla się niebieski ekran i kręcące się kółko ładowania a logowanie nie dochodzi do skutku. Przyczyna: bardzo rzadko - przeglądarka internetowa nie odświeżyła cache lub Adblock blokujący skrypty...
  7. D

Dyskusja Odłączony dysk M2, pula pamięci zdegradowana

Rok temu miałem taki sam problem. Pomyślalem, że może coś nie styka. Rozkęciłem qnapa, wyczyściłem styki, poskładałem na nowo ... działa ... Na drugi dzień to samo :/ ... Może źle poczyściłem? Rozkęciłem qnapa, wyczyściłem styki, poskładałem na nowo ... działa ... na trzeci dzień ... kurde w...
  8. yellow7

Dyskusja Virtualization Station wszędzie cyferki zamiast opisów

Spróbowałem już następujących rzeczy: - różne przeglądarki Chrome, Firefox, Safari, Opera - tryb incognito, private czy jakikolwiek inny które przeglądarka oferuje - wyczyszczony cache - użyłem dwóch innych komputerów - przeinstalowałem jeszcze raz od nowa Virtualization Station Nadal taki sam...
  9. 0.1+0.2!==0.3

Dyskusja Virtualization Station wszędzie cyferki zamiast opisów

Wyczyść cache przeglądarki, sprawdź na innej przeglądarce może incognito może jakiś script-killer? Logi przeglądarki mogły by pomóc.
  10. jerry1333

Sprzedam QNAP TS-453Be 8GB RAM 2x1TB HDD

Sprzedam używany Qnap TS-453Be. Zakupiony w styczniu 2020r. serwer jest w 100% sprawny, wyczyszczony i zaktualizowany do najnowszej wersji QTS (5.2.cośtam). Użytkowany jako storage oraz do rTorrent / Plex. W serwerze aktualnie jest 1 kość pamięci RAM 8GB oraz dwa dyski HDD 1TB (jakieś zwykłe...
  11. pecet

Sprzedam Używany TR-004

Bądź eko, kupuj używane, nie NOWE... Obudowa w bardzo dobrym stanie, jedyne wiatrak do wyczyszczenia manualnego "pędzelkiem" :P -> opis tu: TR-004 | 4-wnękowa obudowa rozszerzająca RAID z USB 3.2 Gen 1 Cena 400zł wydaje się śmieszna lecz przy szalejącej inflacji każdy grosz się przyda na...
  12. Silas Mariusz

Dyskusja Updated Rtorrent Pro and it is no longer working

Bro, he said also worked 😎
  13. SiewcaRyżu

Dyskusja Updated Rtorrent Pro and it is no longer working

did you wipe your browser CACHE ?
  14. SiewcaRyżu

Pomoc Brak możliwości powiązania serwera PLEX

automat do bramy domyślnej nie działał zgodnie z oczekiwanami - niech się support QNAPa nad tym głowi - ktoś wymyślił automat niech debuguje .. potrzebne to ludziom do szczęścia jak śnieg na wiosne. a co do plexa , to mam dalej WTF - bo wg dokumentacji Plex, jak wywalisz apkę z Appcenter, to ma...
  15. M

Dyskusja Problem z logowaniem/uruchomieniem

Witam. Mam poważny problem z QNAPem TS-231P. Zaczęło się od tego, że na tym QNAPie zaczęło brakować miejsca na kopie zapasowe serwera i podjęliśmy decyzję, że na kopie kupimy nowego QNAPa a ten będzie serwerem plików. Po zalogowaniu widziałem, że jest błąd o zdegradowanym RAIDzie, którego nie...
  16. Kaleron

Dyskusja Dyski z innego NASa niechcą się zainicjować

Możesz wyzerować LBA0 dysków - wtedy powinny być widziane przez urządzenie jak nowe.
  17. Kreonium

Dyskusja Starsza wersja Rtorrent-Pro (0.9.9-0025)

Zapoznałem się. Tak mam właśnie ustawione. Pobrałem kilka torrentów z filmami na najnowszej wersji (0.9.9-0029) Rtorrent-PRO i teraz seduje, a pliki z filmami wylądowały w katalogu "medialibrary". Nic nie skasowało i nie wyzerowało.
  18. Kreonium

Pliki które już były zassane w 100% stały się magicznie 0% a także zniknęły mi katalogi "movies" i "tv" Tak jak wcześniej pisałem, jutro lub po jutrze będę miał nowe dyski nvme (4x1TB) i będę instalował system od nowa i wtedy będę grzebał - jeśli coś będzie nie tak.
  19. Silas Mariusz

Co znaczy wyzerowało complete? Jest pusto w katalogu complete? Jeśli tak to raczej szukaj gdzie indziej przyczyny. Po za tym zainstaluj ostatnią wersję i coś pobierz. Zobacz czy przenosi się do complete
  20. Kreonium

Właśnie nic nie przenosiłem. Plik z tą wersją już mam, ale coś jest nie tak. Tym razem po zainstalowaniu v0.9.9-0025 „wyzerowało” mi pliki w „complete”. Wcześniej (przed v0027), używałem vBB10 z którym nigdy nie miałem problemu. Ale nic to, jutro lub pojutrze będę „przeinstalowywał” system na...