-
Dyskusja rtorrent-pro - problem z zakladka 'Predkosc'
...(btw. pisze o tym w nfo rtorrent) : W Chrome Otwórz Chrome na komputerze. W prawym górnym rogu kliknij Więcej . Kliknij Więcej narzędzi. Wyczyść dane przeglądania. U góry wybierz zakres czasowy. Aby usunąć wszystko, wybierz Od początku. Zaznacz pola „Pliki cookie i inne dane witryn” oraz...- pecet
- Post #2
- Forum: Rtorrent 15
-
Dyskusja rtorrent-pro - problem z zakladka 'Predkosc'
Czesc, od paru dni - tj od czasu glownej aktualizacji (rtorrent_0.9.8-BB99_x86_64) - za kazdym razem jak przelaczam sie na zakladke 'Predkosc' z wykresem ruchu (ustawilem na ostatnie 3h) przegladarka krzyczy na mnie. w logach ('Dziennik') mam takie wpisy: [19.07.2023 11:13:09] JS error...- asceta
- Temat
- rtorrent
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Rtorrent 15
-
Dyskusja Zmiana QTS na QuTS Hero - nie mogę utworzyć puli systemowej - sprawdzanie statusu dysków nie powiodło się
Wyczyść dyski NVM używając choćby dd, pierwsze pare sektorów.- pimposh
- Post #2
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja QNAP TS-231P3 oraz router w tej samej sieci - urządzenia WiFi nie widzą NASa
Możesz wyczyścić cache przeglądarki i odświeżyć jej certyfikaty- bulgar71
- Post #11
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja QNAP TS-228 / QSYNC / Problem z wybraniem folderu do synchronizacji.
No to jest naprawdę bardzo dziwne. QNAP wyczyszczony jak tylko mogłem. W systemie też nie znalazłem żadnych śmieci. Teoretycznie nad przywracaniem systemu i formatowaniem jest jeszcze "Zainicjuj ponownie server NAS". Może przy formatowaniu jest wrzucany jakiś cache do RAMU i później przywracany...- azjarosz
- Post #20
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
A
Ustawienia fabryczne mogły nie wyczyścić tej zawartości, ale jak poformatowałeś dyski, to nie mam koncepcji.- Artproject-2004
- Post #19
-
Tak jak wyżej wspomniałem, QNAP był przywracany do ustawień fabrycznych z pełnym formatem dysków. Pod tym adresem są dwa pliki z nowo synchronizowanego folderu. Wybrałem go do synchronizacji, żeby sprawdzić to o co miałem zapytanie w: Pomoc - QNAP TS-228 / QSYNC / Problem z wybraniem folderu do...- azjarosz
- Post #18
-
A
Teoretycznie odwracając tok źródła problemu, sprawdź może przy zatrzymanym QSync'u na NAS'ie: /share/homes/nazwa użytkownika/.Qsync Zrób backup i wyczyść zawartość/zmień nazwę oraz odpal ponownie QSync'a, wtedy ponów próbę konfiguracji na Windowsie.- Artproject-2004
- Post #17
-
Tak jak wyżej napisałem, to wszystko zrobione, łącznie z próbą wyszukania i usunięcia z rejestru wszystkie związanego z QNAP / QSYNC i nazwami folderór, które się synchronizują. Jednak nawet po takim czyszczeniu, po ponownej instalacji Qsync od razu te foldery są rozpoznawane. Dodam, że w tej...- azjarosz
- Post #5
-
A
...z komputera - usunięcia pozostałości z tych folderów z appdata/ewentualnie tych ukrytych - zobacz, czy nie ma w tych Twoich dwóch folderach zaznaczonych do synchronizacji, czy nie ma tam jakiś plików Qsynca - wyczyść rejestr z pozostałości po Qsyncu - restart Windowsa - ponowna instalacja Qsynca- Artproject-2004
- Post #4
-
Witam! System: Windows 11 Urządzenie: Qnap TS-228. Jakiś czas nie używałem aktywnie urządzenia i po zmianach na komputerze postanowiłem trochę odświeżyć robienie kopii. Uprzątnąłem wcześniej foldery na komputerze które były wcześniej synchronizowane. Nasa postanowiłem też odświeżyć, więc...- azjarosz
- Temat
- błąd problem qfinder pro qsync synchronizacja ts-228 windows
- Odpowiedzi: 37
-
A
Komunikat "Wystąpiła awaria systemu. Urządzenie ma za mało systemowej pamięci specjalnej..."
Jak sytuacja u Ciebie? U mnie co najmniej dziwnie, bo problem samoistnie ustąpił. Support przyjrzał się sprawie i nie znalazł źródła problemu. Obecnie to co chodziło, chodzi nadal, jedyny problem/niedogodność taka, ze po restarcie NAS, moja maszyna wirtualna w Virtualization Station nie...- Artproject-2004
- Post #22
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Komunikat "Wystąpiła awaria systemu. Urządzenie ma za mało systemowej pamięci specjalnej..."
Dziwna sprawa na ostatniej wersji beta QTS 5.1.0.2348 działam już chyba ok 2 tyg. i wczoraj w nocy też mi się trafiło to "szczęście". Komunikaty identyczne CPU 0% albo -% (bez wartości), RAM 100%, albo -% też bez żadnych cyferek, działanie interfejsu mocno spowolnione, ale zarówno w Monitorze...- LEVY
- Post #20
-
Archiwum Po zmianie qnap nie mogę dostać sie do filmów w kodi
Witam Wymieniłem Ts 251A na Ts364.... Postawiłem wszystko od nowa tj: system na 2xNVME a tzw Magazyn na pliki na 2 x SSD. Problem w tym że chcąc oglądać filmy na tablecie używam Kodi( przyzwyczajenie) tablet łączy sie po wifi innym niz sieć macierzysta. Kiedyś w ustawieniach wybierałem...- chmiel75
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja TS -212 P Zawirusowany jak wyczyścić i postawić na nowo?
Witam, mam TS-212P pozostawiony bez opieki wpięty do sieci. Okazało się, że został zatokowany, poblokowane zostały pliki poprzez zmianę rozszerzenia. Mam dostęp do system poprzez przeglądarkę, ale brak dostępu do plików. Pogodziłem się z tym, że ich nie odzyskam, ale chciałbym używać mojego...- KamilG
- Temat
- ts-212p
- Odpowiedzi: 2
-
Dyskusja QuLog Center - darmowy serwer do backup'u log'ów
Hej, Czy możecie polecić jakiś darmowy serwer, który zabezpieczy logi w razie jakiegoś włamania / eskalacji uprawnień i wyczyszczenia ich na serwerze ? Udało mi się znaleźć papertrail, tylko nie wiem na ile starczy to darmowe 50MB.- m1si0
- Temat
- backup logi / diagnostyka papertrail qulog qulog center
- Odpowiedzi: 4
-
Dyskusja Nowy wentylator do TS-253A - gdzie kupić?
Cześć, zauważyłem, że pojawił się błąd wentylatora w moim 253A. info pojawiło się w logach i dodatkowo w miejscu jak na screenie - zamiast zielonego 'ok' było czerwone 'x' i wartości jakieś w dupy typu 519811891rpm. Rozkręciłem towarzystwo, wyczyściłem, przedmuchałem gnoja i po skręceniu...- siewior
- Temat
- ts-253a wentylator / chłodzenie
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Dyskusja Brak pulpitu po zalogowaniu
Hej. Jeszcze dwa dni temu było wszystko ok, a dziś po zalogowaniu przez przeglądarkę widzę pusty, niebieski ekran bez ikon, bez niczego, jednolicie niebieski. Po jakimś czasie zdarza się, że pojawiają się ikony, ale nie reagują tak jakby. Przez smb (eksploratora) mogę wchodzić na trzymane pliki...- Axles
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 16
-
P
Dyskusja wirus/ plik readme for decrypt txtt
Posiadam urządzenie TS-231P z wersją firmware aktualnie używaną 4.3.6.0959 ( 20190531). Proszę o pomoc bądź informację czy i jak uda się jakoś: 1.Odzyskać dane (zdobyć/złamać klucz szyfrujący) 2.Wyczyścić i odrobaczyć urządzenie 3. Działać dalej 1677763741 na dysk wgrało się randomowe...- Patrycja
- Temat
- ts-231p
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Udostępnienie USB dla VM
A masz to podłączone przez Hub USB czy bezpośrednio? Jeśli bezpośrednio to lsusb powinien zwracać ten sam bus ID niezależnie od restartu.- Silas Mariusz
- Post #4
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.