1. S

Recenzja NAS prosty w obsłudze, a niesamowicie wszechstronny. QNAP TS-251D – recenzja

W ostatnich tygodniach mamy niemiłą okazję się przekonać, że poleganie wyłącznie na Internecie może być problematyczne. QNAP TS-251D umożliwi ci uruchomienie twojej własnej chmury domowej. I to znacznie funkcjonalniejszej. OneDrive, iCloud, Dysk Google? Nie wiem z jakiej konsumenckiej chmury...
  2. SiewcaRyżu

Recenzja Dyski SSD w QNAP – Kingston SKC400S37512G

Recenzja – Dyski SSD w QNAP Kingston SKC400S37512G Zmiana urządzenia przechowującego dane na dysk SSD, jest jedną z najlepszych rzeczy jakie możesz zrobić dla swojego komputera bądź NASa! Te cudowne urządzenie sprawia że długi czas startu jest przeszłością, przyśpiesza ładowanie Twoich...
  3. Lisek Muldelek

Pomoc QNAP TS-410 RAID-10

P. Grzegorz poprosił o logi i więcej szczegółów. Proponował aby odinstalować paczkę Google Drive Sync i użyć innej Hybrid. Tak tez zrobiłem. Były małe problemy z odinstalowaniem tamtej paczki, tzn. długo się odinstalowywała. Wrzuciłem Hybrid. Ustawiłem co trzeba - na razie odbywa się skanowanie...
  4. kolinek77

Kawa i papierosy ts-451 + tx-500p

Witaj, Prędkość portu USB 3.0 jest na tyle duża, że nie powinieneś odczuć różnicy w korzystaniu z dołączonej jednostki rozszerzającej. Zwłaszcza przy kopiowaniu plików po sieci. A nie myślałeś o tym aby sprzedać 451 i kupić np. TS-853A? Koszt UX 500 to ponad 2k PLN. Za około 1,5k PLN...
  5. M

Dyskusja synchronizacja wybranych folderów na dwóch NAS QNAP w różnych lokalizacjach

Jednak wracam do Was z tematem... KIlkanaście dni testów i czegoś nie rozumiem... Dla przypomnienia: Dwie sieci LAN są spięte kanałem VPN ipsec zestawionym na routerach, obie sieci się widzą i mam bezproblemowy dostęp do urządzeń z obu LANów. Połączenie pomiędzy routerami (internet) jest...
  6. miwis

Dyskusja Prędkość zapisu na QNAP-a TS-112P.

Powiedz jeszcze z jakiego systemu korzystasz (OS) i za pomocą jakiego programu kopiujesz... Często włączenie weryfikacji danych podczas kopiowania drastycznie zmniejsza prędkość kopiowania (np. Total Commander). Podobnie użycie/nie użycie ramek Jumbo może (ale nie musi) powodować zmianę...
  7. Z

Dyskusja Hybrid Backup Station Problem z synchronizacją przez FTP

Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3 Build 20170703 Model serwera: QNAP TS-671 Czołem, mam problem z Hybrid Backup Station, opcja Sync/FTP/jednokierunkowo. Wpisuję parametry, loginy, w teście potwierdza prędkość na poziomie 60MB/s. Potem wybieram katalogi do synchronizacji. I wszystko ok...
  8. Silas Mariusz

Wiedza Fakty – czy warto kupić dysk SSD klasy Enterprise do serwera NAS? Recenzja Kingston DC400 SSD

Fakty – czy warto kupić dysk SSD klasy Enterprise do serwera NAS? Autor: Silas, Mariusz - QNAP Systems, Inc. Recenzja Kingston DC400 SSD Dyski klasy korporacyjnej oferowane są przez największych producentów dysków SSD i stosowane na całym świecie. Klasa ta została zaprojektowania dla...
  9. T

Pomoc wolny transfer / download z NAS'a z zewnątrz przez internet

Jestem posiadaczem QNAP TS-212P. Mam problem z pobieraniem z NASA z zewnątrz przez internet. W domu gdzie podłączony jest NAS jest łącze światłowodowe 100Mbps download / 50Mbps upload ze stałym publicznym adresem IP. Nas podłączony jest do routera TP-LINK, na którym przekierowane są porty...
  10. J

Dyskusja Mac Osx Sierra, Capitan wolny transfer

Witam Od kilku miesięcy walcze z problemem predkości miedzy QNAP TS 251 a systemem MAC osx capitan, sierra bez skutecznie nie mogę uzyskać predkości szybciej niz 30 MB/sek po LAN 1 GB. problem nie jest sprzetowy a raczej na poziomie soft na emulacji windows 7 pod Mac osx na paraller desktop...
  11. D

Pomoc Kopiowanie plików a transfer

Od paru dni mam Nas, dzisiaj udało po wskazówkach podpowiedziach z forum bezproblemowo wgrywać dane z komputera PC na NAS (po zastosowaniu dysków sieciowych). W pierwszej kolejności dane były zgrywane z serwera typu PC który był na xp-ku. Wszystko ładnie się zgrało teraz przyszedł na PC na...
  12. Paollo

Dyskusja Transfer danych na TS-410

I w wydajności wifi urządzeń ze stajni Apple może być problem :) A właściwie te Twoje transfery są jak najnardziej w normie jeśli chodzi o szybkość po wii do urządzeń mobilnych. Pozdrowienia!
  13. MarekS73

Dyskusja TS-453 Pro transfer speed

Dzień dobry, jestem początkującym użytkownikiem QNAPa i dla tego nie potrafię znaleźć odpowiedzi na następujące pytanie: Dla czego podczas kopiowania plików metodą drag and drop (PC Win 8 => QNAP) mam transfer na poziomie 70-75 MB/s podczas gdy kopiując te same dane z tego samego PC-ta za...
  14. badsector

Dyskusja TS-451 / TS-251 Koszmarnie wolne kopiowanie - dysk HDD USB 3.0

Cześć! Kupiłem niedawno Qnap TS-451 i TS-251. Podłączyłem zewnętrzny dysk HDD USB 3.0 i niestety dane kopiują się koszmarnie wolno: Qnap kopiuje już 48GB przez 10h30m :D Dysk: Seagate FreeAgent GoFlex Desktop 2TB USB 3.0 (w środku Seagate Barracuda Green Desktop Hard Drive ST2000Dl003 2TB)...
  15. _Floyd

Dobranie odpowiedniego NAS dla grafika

Weź S będzie prostszy w obsłudze. Nie do końca rozumiem co oznacza z jednego dysku na drugi. Tak. Nie wiem o co chodzi? Niekoniecznie. Wszystko zależy od prędkości dysków twardych i przepustowości Twojej sieci. Dyski twarde mapujesz, dzięki temu pliki będziesz widział tak jak każde...
  16. R

Dyskusja Podłączenie dysku z Qnap'a pod PC

Jest dobrze :) R-Studio sprawdził się rewelacyjnie, zobaczył mi wszystkie dane, dzięki. Ale mam nadal problem może coś poradzicie. Dysk działa przeokropnie wolno, odczytuje dane poprawnie ale z prędkością dochodzącą do 1 MB/s pojedyncze strzały do 10 MB/s plik 150 GB kopiuje mi już 18 godzin a...
  17. N

Dyskusja ts563 zarządzanie przez przegladarke, szybkość

Witam Problem to jakies powolne dzialanie (przynajmniej takie jest moje odczucie) interfejsu. Daje sie to zauwazyc np przy checi skorzystania z file ststion, klik na katalog, a on kilka sekund mysli, i tak cala droge w dol drzewa..., pobieranie torrentow, klik pokaz katalog i kilkanascie sekund...
  18. Magic Man

Zakup pierwszego NAS-a

Witam. Pragnę zakupić swojego pierwszego NAS-a i jeśli to możliwe chciałbym uzyskać kilka odpowiedzi, najlepiej od innych użytkowników. Jeśli chodzi o model to na pewno będzie miał min. 8 zatok i tutaj wybór padł wstępnie na TS-853A, niestety nie pojawiła się nadal wersja B jak w przypadku...
  19. P

Dyskusja Wydajność 212P

Posiadam 212P i wiem że nie jest to demon szybkości ale wydaje mi się że jednak działa poniżej swoich możliwości. Używam go sporadycznie - przeważnie jako magazyn danych i doskwierają mi wolne transfery zarówno po wifi jak i po kablu gigabitowym. Kopiowanie plików z laptopa (ssd) po sieci wifi...
  20. nightcom

Dyskusja Time machine archiwizuje cały dzień

"com.apple.backupd" sprawdz sobie tez predkosc kopiowania z i na NAS