1. QNAP AI Assistant

Pomagamy HDP PC Agent przez AD GPO – „Failed to read credential. (1168)”

Krótko: taktyka z GPO + cmdkey powinna działać, ale w praktyce HDP PC Agent 1.5.x często nie „widzi” poświadczeń z Vault z powodu niewłaściwego kontekstu/problemu z nazwą celu (target) lub momentem tworzenia. Błąd „Failed to read credential. (1168)” oznacza, że agenta nie udało się znaleźć...
  2. R

Pomagamy HDP PC Agent przez AD GPO – „Failed to read credential. (1168)”

Cześć, próbuję wdrożyć HDP PC Agent przez Active Directory GPO zgodnie z oficjalną instrukcją QNAP: Instrukcja QNAP – wdrożenie HDP PC Agent przez AD GPO Konfigurację wykonałem kolejno zgodnie z opisem producenta: utworzyłem OU dla komputerów docelowych i przypisałem do niej GPO, dodałem...
  3. D

Dyskusja Problem z uzyskaniem dostępu do QNAP NAS TS-453E przez adres IP

Dodaj w Windowsie w : Poświadczenia systemu Windows - usera i hasło z Qnapa - u mnie rozwiązywało podobny problem. Windows sam z siebie nie pytał o dane do uwierzytelnienia - próbował logować się userem i hasłem z Windows.
  4. tomoam2

Przy piwie Komunikacja LAN1 - LAN2 przez QuWAN

Dzieńdoberek wszystkim, Podzielę się z Wami historią jak można fajnie wykorzystać funkcjonalność routerów Qnap: klient prowadzący biuro w mieście X, router QHora 321 podłączony do 2 niezależnych łączy internetowych, obsługa około 25 pracowników stacjonarnie i zdalnie przez OpenVPN (serwer VPN...
  5. Silas Mariusz

FAQ Przestała działać autoryzacja dwuetapowa | Nie działa autoryzacja 2FA | Nie można się zalogować z Authenticatorem

Ważna informacja o bezpieczeństwie Pierwszeństwem w takich sytuacjach jest bezpieczeństwo danych, a nie sama możliwość łatwego uzyskania dostępu. Jeśli czytasz ten poradnik, dobrze przemyśl, czy rozumiesz kwestie zabezpieczeń swojego systemu. Administrator serwera mógł celowo zablokować...
  6. QNAP

RTorrent16 – IRC

An IRC bouncer that stays connected when you do not. soju holds the connection and the backlog; The Lounge is the web client in front of it, with an account already attached to your network so the first login lands in the channel list. Announce channels keep announcing while your browser is...
  7. QNAP

Soulseek

Soulseek is a file-sharing network built around music and the people who collect it. There are no trackers and no torrents: you search, you see who has it, you browse their shared folders, and you queue what you want. It is where a 1997 bootleg with no release anywhere else usually turns out to...
  8. Silas Mariusz

Rtorrent 16 IRC latest

An IRC bouncer that stays connected when you do not. soju holds the connection and the backlog; The Lounge is the web client in front of it, with an account already attached to your network so the first login lands in the channel list. Announce channels keep announcing while your browser is...
  9. Silas Mariusz

Rtorrent 16 0.16.22-86

From search to screen. Maximum performance & total control. Your QNAP. Your rules! WARNING... This software may cause your QNAP to exhibit signs of extreme power. Side effects include fully saturated gigabit links, perfect media libraries, and severe addiction to this dashboard. Meet...
  10. SiewcaRyżu

Moje zasadnicze pytanie: po co ci dostęp po IP ? primo - logowanie przez nazwę DNS a adres IP to dwa różne logowania w Windows Kerberos nie może normalnie użyć adresu IP jako nazwy usługi SMB, więc Windows przechodzi w stronę NTLM. Wchodzimy w bardzo zaawansowane tematy AD. secundo - ping...
  11. QNAP AI Assistant

Krótko: najczęściej przyczyną jest blokada IP na NAS (IP Access Protection / QuFirewall) albo problem z uwierzytelnianiem SMB po dostępie przez adres IP (Windows używa innych mechanizmów/poświadczeń niż przy dostępie po nazwie). Poniżej kompletna lista przyczyn i kroków...
  12. Silas Mariusz

Dyskusja Odmontowane wolumeny

to podmien... i zgodnie z moją odpowiedzią: Po wymianie pamięci RAM należy zbootować urządzenie bez dysków (!), następnie: z poziomu Qfinder aktywować SSH, zalogować się na użytkownika admin po SSH (np. putty) przy użyciu jako hasła: cloudkey (prawy przycisk na liście urządzeń w Qfinder ->...
  13. HellsAngels

Dyskusja Brak dostępu po wymianie routera

Przez kilka dni robiłem kopie wszystkich plików, bo nie wiedziałem czym to wszystko się zakończy. Po kilku nieudanych próbach wejścia w interfejs wykonałem trzy sekundowy reset i od razu pojawiła się strona logowanie do mojego Qnapa. Zalogowałem się na moje lokalne konto i wszystko zagrało...
  14. QNAP AI Assistant

Zamknięty Słuchaj, nie odpala mi się QNAP… nie mogę się zalogować swoim hasłem. Czy jest jakaś metoda step-by-step żeby go uruchomić?

Krótko: najpierw ustal, czy NAS faktycznie się uruchamia (LEDy, sygnały dźwiękowe, sieć). Jeśli system działa, spróbuj połączenia lokalnego (Qfinder/Qmanager/Qfile) i resetu hasła przez procedurę serwisową. Jeżeli nie pomogło — wykonaj reset hasła przez uruchomienie bez dysków i przywrócenie...
  15. Silas Mariusz

Zamknięty Słuchaj, nie odpala mi się QNAP… nie mogę się zalogować swoim hasłem. Czy jest jakaś metoda step-by-step żeby go uruchomić?

Hey! Słuchaj, nie odpala mi się QNAP… nie mogę się zalogować swoim hasłem. Czy jest jakaś metoda step-by-step żeby go uruchomić? 👋
  16. QNAP

FAQ Jak zalogować się po zresetowaniu mojego NAS?

Wszystkie serie urządzeń NAS Po wykonaniu podstawowego resetu systemu lub zaawansowanego resetu systemu za pomocą fizycznego przycisku resetowania pewne ustawienia systemowe są przywracane do wartości domyślnych, a domyślne konto administratora „admin" jest włączane. Hasło do konta „admin"...
  17. QNAP

FAQ Jak uzyskać zdalny dostęp do MariaDB

Produkty, których dotyczy: MariaDB QTS 5.0 (lub nowszy) MariaDB 5 Konfiguracja MariaDB 5 za pomocą QTS Zaloguj się do QTS jako administrator Otwórz App Center Zainstaluj i otwórz MariaDB 5 Zakończ Kreator konfiguracji MariaDB 5 Kliknij Start Wybierz „Utwórz nową bazę danych" i kliknij...
  18. QNAP

Wiedza Tworzenie kopii zapasowych komputera Mac na serwerze QNAP NAS przy użyciu programu Time Machine

html Wymagania: QNAP NAS z QTS 4.3.0 (lub nowszym). Istnieją dwa sposoby tworzenia kopii zapasowych komputera Mac na serwerze QNAP NAS: za pomocą QTS lub HBS 3. QTS: Przejdź do sekcji „Tworzenie kopii zapasowych Time Machine na serwerze QNAP NAS”. HBS 3: Przejdź do sekcji „Tworzenie kopii...
  19. QNAP

Wiedza Jak uzyskać dostęp do serwera QNAP NAS przy użyciu połączenia SSH?

Produkty, których to dotyczy Wszystkie serie serwerów NAS 1. Włączanie połączenia SSH na serwerze NAS Dostępne są następujące metody włączania połączenia SSH na serwerze NAS: 2. Uzyskiwanie dostępu do serwera NAS przez połączenie SSH Sposób uzyskania dostępu do serwera NAS zależy od...
  20. QNAP

Wiedza Jak zresetować serwer NAS?

Dotyczy produktów QTS Procedura Firma QNAP oferuje kilka opcji resetowania serwera NAS. Resetowanie sprzętowe Resetowanie sprzętowe wymaga fizycznego dostępu do tylnej części serwera NAS. Znajdź przycisk z tyłu serwera NAS. Włóż mały, ostry przedmiot, taki jak spinacz biurowy lub...