1. simryc

Sprzedam Planowana sprzedaż TS‑1683xu‑rp (mod Xeon 2288G) + 64GB RAM + NVME

Witam, przymierzam się do sprzedania w okolicach maja / czerwca mojego ukochanego TS-1683XU-RP. (termin wynika z faktu, że wówczas będę podmieniał go za innego) Kupiłem go w listopadzie 2019 roku i jest ze mną do dzisiaj i ciągle pracując Końcem lutego 2020 roku dokonałem upgradu CPU z seryjnego...
  2. simryc

Archiwum Nie daje rady skonfigurować prostych VLANów

Witam, od 2 tygodni męczę się z VLANami. początkowo miały być wszystkie porty qnapa spięte w port trunking. Do tego wirtualne maszyny na różnych VLANach oraz część bez tagowania. Tego ostatniego nie mogę przeskoczyć. Postanowiłem rozpiąć trunking i zrobić na potrzeby testów na jednym...
  3. simryc

Dyskusja VM GPU passthrough

Witam, po zabawie z prockiem czas przyszedł na kartę graficzną - muszę wymienić na mocniejszą. Obecnie posiadam nvidie 1030 i jest bardzo słabo do tego stopnia, że aby się dało pracować musiałem ją odłączyć (procek sam lepiej sobie radzi niż CPU+GPU). Zastanawiam się nad zmianą z nvidia na AMD -...
  4. simryc

Dyskusja Jak w profilu usera wpisać model qnapa który nie jest wymieniony ?

Witam, Chciałem sobie zaktualizować profil ale nie ma w nim odpowiednika mojego qnapa Czy da się ręcznie wpisać model a jeśli nie to może warto by rozważyć aby każdy mógł z textu a nie selecta wpisywać co posiada :)?
  5. simryc

Archiwum Wskazanie temperatury CPU

Witam, czy są może użytkownicy TS-1683XU i mogli by podzielić się informację czy w dashboard mają wskazanie temperatury CPU? Mając starszego ts-x82 miałem po wyjechaniu dashboard wskazanie temperatury CPU. Migrowalem ze starą konfiguracją (przełożyłem tylko dyski) i mam wrażenie, że trochę to...
  6. simryc

Dyskusja Poszukuje najnoweszego biosa do TVS-1683XU

Witam, poszukuje biosa ktory wspierał by procesory Xeon E-22XX w serwerze TS-1683XU. Aktualnie posiadam: dmidecode -s bios-version Q00MAR10 ma ktoś może doświadczenie ?
  7. simryc

Dyskusja wolny VPN l2tp pelne zużycie cpu TS-251A

Witam, czy TS-251a ma tak wolny procesor czy ja mam coś źle ustawione ? Maksymalny transfer jaki jestem w stanie osiągnąć to około 110MB (około 13 mb/s) procek w tym czasie ma 99% zużycia. Nas służy głównie jako backup i jest klientem vpn, łącze po pozwala na dużo więcej. Wersja oprogramowania...
  8. simryc

4 dyski WD RED 4x4TB

Witam, wymieniłem qnapa :) potrzebuję jeszcze wymienić jeszcze dyski na większe posiadam na sprzedaż 4 dyski WD RED 4TB, zdjęcia i opis: 4 Dyski WD RED 4TB WD40EFRX-68N32N0 - Kup teraz za: 1200,00 zł - Rzeszów - Allegro Lokalnie zainteresowanych zapraszam cena wywoławcza to 1200 zł.
  9. simryc

Sprzedam TVS-682

Witam, mam na sprzedaż TVS-682 z prockiem i7-7700. Chętnie sprzedał bym bez ramu za cenę 5300 zł. Cena nowego w tej konfiguracji to 6300zł NAS + 1350 zł CPU - 150 (4gb RAM) = ~7500 ewentualnie mam założone w nim dyski 4 dyski 4TB - WD40EFRX-68N32N0 - mogę sprzedać w komplecie za dodatkowe 1700...
  10. simryc

RAM DDR4 4x8GB - 2666-CL16 SR - Dual-Kit - Ballistix Sport LT - white

Witam, mam do sprzedania RAM DDR4 4x8GB - 2666-CL16 SR - Dual-Kit - Ballistix Sport LT - white łącznie 32GB używane od stycznia w TVS-682. Zmieniam bo było mało i kupiłem takie same tylko 4x16. ogłoszenie allegro: Ballistix Sport LT - white, DDR4 4x 8GB 2666-CL16 dla klubowiczów 50zł taniej od...
  11. simryc

Przy piwie Który Qnap do średniej fimrmy

Witam, poszukujemy czegoś mocniejszego i mamy trudność. obecnie mamy tvs-682 zmodowaliśmy procka do i7-7700 zainstalowaliśmy 64GB ramu - 4x 16GB DDR4 2400mhz zainstalowaliśmy kartę graficzną Geforce GT1030 do tego dyski SSD Samsung 850EVO + zwykłe tależaki w RAID5. całość działa tak o i dla...
  12. simryc

Dyskusja Kompatybilność TV-x82 z intel 8th gen

Witam, posiadam TV-682 który fabrycznie jest wyposażony w i3-7100, chciałbym wymienić procka na mocniejszy. Najmocniejszego w tej podstawce z TDP=65W (i3 ma 51) znalazłem: i7-8700 - Intel® Core™ i7-8700 Processor zastanawiam się czy chipset płyty głównej obsłuży nowszą generację? Na opakowaniu...
  13. simryc

Oryginalny ram do TVS-682

Witam, mam do sprzedania oryginalną pamięć ram Transcend DDR4 1,2V 2133 MHZ - dwie kostki po 4GB która była zmontowana w TVS-682. Zdemontowana w serwisie przy instalacji większej ilości, Używana bardzo krótko. Cena jaka by mnie interesowała to 315 zł za 8GB (15 zł to przesyłka lub bez 15 przy...
  14. simryc

Dyskusja Odtwarzanie filmów w wirtualnym Win 10 - problem z płynną pracą

Witam, mam problemy z odtwarzaniem zwykłych filmów w zwirtualizowanym windows 10; nie mowie o skomplikowanych programach do obróbki tylko zwykły windows media player nie jest mi w stanie płynnie odtworzyć paru letniego filmu Zużycie cpu rośnie do ponad 60%, film jest klatkowany, kursor myszy...
  15. simryc

Poszukuje karty QM2-2P

Witam, gdyby komuś zalegała karta QM2-2P (do serwera tvs-682) chętnie bym odkupił Pozdrawiam
  16. simryc

Dyskusja TVS-682 i procesory 7 generacji?

Witam, kupiłem ostatni TVS-682-i3 i okazało się, że na pokładzie jest i3-7100 czyli 7 generacja procesorów serii core a nie jak wszędzie w opisach i3-6100 Czy to też może oznaczać, że płyta gł. jest kompatybilna w górę z np 8 serią? np. i7-8100 ? Z racji nowej architektury pamięci ram są...
  17. simryc

Sprzedam QNAP TS 453 PRO 16GB [lub wymienię na mocniejszy]

Witam, jakieś 2 lata temu kupiłem TS 453 PRO. Od tamtej pory ciągle w jednej szafie sieciowej, szafa zamknięta i chłodzona, z UPSem - stan oceniam na bardzo dobry - ani razu nie zawiódł, nigdy się nie zawiesił, nie zaciął nic. Sprzedaję ponieważ już nie daje powoli rady - potrzebuję coś...
  18. simryc

Archiwum Problem z dwustronną synchronizacją backup station

Witam, mam problem ze zdalną dwustronną synchronizacją danych. Proszę o pomoc w namierzeniu rozwiązania. Nie udało mi się na forach znaleźć niczego odpowiedniego. Zakupiłem specjalnie TS-251A aby działał jako backup TS453pro. Urządzenia spięte są światłowodem w zdalnych lokalizacjach przez...
  19. simryc

Archiwum Problem ze wsaznikiem pracy wentylatora

Witam, nie dawno zauważyłem, że w panelu wyświetlają się obroty wentylator 0 rmp. Fizycznie wentylator pracuje. Co może być przyczyną? Czy ktoś miał podobne zdarzenie ? Nie dawało mi to spokoju, więc w nocy postanowiłem zresetować serwer. Wyświetlanie obrotów wróciło :)
  20. simryc

Dyskusja Alternatywa dla google drive na wlasnym qnapie

Witam, poszukuję na qnapa aplikacji podobnej do dysku google drive. Chcę udostępnić przede wszystkim zdjęcia sobie i znajomym. Zależy mi abym nie musiał tworzyć ręcznie albumów, uploadować na nowo wszystkich zdjęć. W obecnej chwili na dysku qnap mam katalog który się nazywa Zdjęcia a w nim...