-
Sprzedam Planowana sprzedaż TS‑1683xu‑rp (mod Xeon 2288G) + 64GB RAM + NVME
Witam, przymierzam się do sprzedania w okolicach maja / czerwca mojego ukochanego TS-1683XU-RP. (termin wynika z faktu, że wówczas będę podmieniał go za innego) Kupiłem go w listopadzie 2019 roku i jest ze mną do dzisiaj i ciągle pracując Końcem lutego 2020 roku dokonałem upgradu CPU z seryjnego...- simryc
- Temat
- 2288g nvme sprzedam ts1683xu xeon
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Archiwum Nie daje rady skonfigurować prostych VLANów
Witam, od 2 tygodni męczę się z VLANami. początkowo miały być wszystkie porty qnapa spięte w port trunking. Do tego wirtualne maszyny na różnych VLANach oraz część bez tagowania. Tego ostatniego nie mogę przeskoczyć. Postanowiłem rozpiąć trunking i zrobić na potrzeby testów na jednym...- simryc
- Temat
- adapter forum https threads
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja VM GPU passthrough
Witam, po zabawie z prockiem czas przyszedł na kartę graficzną - muszę wymienić na mocniejszą. Obecnie posiadam nvidie 1030 i jest bardzo słabo do tego stopnia, że aby się dało pracować musiałem ją odłączyć (procek sam lepiej sobie radzi niż CPU+GPU). Zastanawiam się nad zmianą z nvidia na AMD -...- simryc
- Temat
- amd nvidia virtualization station
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Dyskusja Jak w profilu usera wpisać model qnapa który nie jest wymieniony ?
Witam, Chciałem sobie zaktualizować profil ale nie ma w nim odpowiednika mojego qnapa Czy da się ręcznie wpisać model a jeśli nie to może warto by rozważyć aby każdy mógł z textu a nie selecta wpisywać co posiada :)?- simryc
- Temat
- model
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Archiwum Wskazanie temperatury CPU
Witam, czy są może użytkownicy TS-1683XU i mogli by podzielić się informację czy w dashboard mają wskazanie temperatury CPU? Mając starszego ts-x82 miałem po wyjechaniu dashboard wskazanie temperatury CPU. Migrowalem ze starą konfiguracją (przełożyłem tylko dyski) i mam wrażenie, że trochę to...- simryc
- Temat
- cpu temperatura
-
Dyskusja Poszukuje najnoweszego biosa do TVS-1683XU
Witam, poszukuje biosa ktory wspierał by procesory Xeon E-22XX w serwerze TS-1683XU. Aktualnie posiadam: dmidecode -s bios-version Q00MAR10 ma ktoś może doświadczenie ?- simryc
- Temat
- serwis sprzętu xeon
- Odpowiedzi: 26
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Dyskusja wolny VPN l2tp pelne zużycie cpu TS-251A
Witam, czy TS-251a ma tak wolny procesor czy ja mam coś źle ustawione ? Maksymalny transfer jaki jestem w stanie osiągnąć to około 110MB (około 13 mb/s) procek w tym czasie ma 99% zużycia. Nas służy głównie jako backup i jest klientem vpn, łącze po pozwala na dużo więcej. Wersja oprogramowania...- simryc
- Temat
- cpu l2tp ts-251a vpn wolny zuzycie
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
4 dyski WD RED 4x4TB
Witam, wymieniłem qnapa :) potrzebuję jeszcze wymienić jeszcze dyski na większe posiadam na sprzedaż 4 dyski WD RED 4TB, zdjęcia i opis: 4 Dyski WD RED 4TB WD40EFRX-68N32N0 - Kup teraz za: 1200,00 zł - Rzeszów - Allegro Lokalnie zainteresowanych zapraszam cena wywoławcza to 1200 zł. -
Sprzedam TVS-682
Witam, mam na sprzedaż TVS-682 z prockiem i7-7700. Chętnie sprzedał bym bez ramu za cenę 5300 zł. Cena nowego w tej konfiguracji to 6300zł NAS + 1350 zł CPU - 150 (4gb RAM) = ~7500 ewentualnie mam założone w nim dyski 4 dyski 4TB - WD40EFRX-68N32N0 - mogę sprzedać w komplecie za dodatkowe 1700...- simryc
- Temat
- tvs-682
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
RAM DDR4 4x8GB - 2666-CL16 SR - Dual-Kit - Ballistix Sport LT - white
Witam, mam do sprzedania RAM DDR4 4x8GB - 2666-CL16 SR - Dual-Kit - Ballistix Sport LT - white łącznie 32GB używane od stycznia w TVS-682. Zmieniam bo było mało i kupiłem takie same tylko 4x16. ogłoszenie allegro: Ballistix Sport LT - white, DDR4 4x 8GB 2666-CL16 dla klubowiczów 50zł taniej od... -
Przy piwie Który Qnap do średniej fimrmy
Witam, poszukujemy czegoś mocniejszego i mamy trudność. obecnie mamy tvs-682 zmodowaliśmy procka do i7-7700 zainstalowaliśmy 64GB ramu - 4x 16GB DDR4 2400mhz zainstalowaliśmy kartę graficzną Geforce GT1030 do tego dyski SSD Samsung 850EVO + zwykłe tależaki w RAID5. całość działa tak o i dla...- simryc
- Temat
- cpu qnap tvs-682 wydajność xeon
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Kompatybilność TV-x82 z intel 8th gen
Witam, posiadam TV-682 który fabrycznie jest wyposażony w i3-7100, chciałbym wymienić procka na mocniejszy. Najmocniejszego w tej podstawce z TDP=65W (i3 ma 51) znalazłem: i7-8700 - Intel® Core™ i7-8700 Processor zastanawiam się czy chipset płyty głównej obsłuży nowszą generację? Na opakowaniu...- simryc
- Temat
- intel serwis sprzętu
- Odpowiedzi: 13
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Oryginalny ram do TVS-682
Witam, mam do sprzedania oryginalną pamięć ram Transcend DDR4 1,2V 2133 MHZ - dwie kostki po 4GB która była zmontowana w TVS-682. Zdemontowana w serwisie przy instalacji większej ilości, Używana bardzo krótko. Cena jaka by mnie interesowała to 315 zł za 8GB (15 zł to przesyłka lub bez 15 przy... -
Dyskusja Odtwarzanie filmów w wirtualnym Win 10 - problem z płynną pracą
Witam, mam problemy z odtwarzaniem zwykłych filmów w zwirtualizowanym windows 10; nie mowie o skomplikowanych programach do obróbki tylko zwykły windows media player nie jest mi w stanie płynnie odtworzyć paru letniego filmu Zużycie cpu rośnie do ponad 60%, film jest klatkowany, kursor myszy...- simryc
- Temat
- windows windows 10
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Poszukuje karty QM2-2P
Witam, gdyby komuś zalegała karta QM2-2P (do serwera tvs-682) chętnie bym odkupił Pozdrawiam -
Dyskusja TVS-682 i procesory 7 generacji?
Witam, kupiłem ostatni TVS-682-i3 i okazało się, że na pokładzie jest i3-7100 czyli 7 generacja procesorów serii core a nie jak wszędzie w opisach i3-6100 Czy to też może oznaczać, że płyta gł. jest kompatybilna w górę z np 8 serią? np. i7-8100 ? Z racji nowej architektury pamięci ram są...- simryc
- Temat
- kompatybilność pamieć procesory
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Sprzedam QNAP TS 453 PRO 16GB [lub wymienię na mocniejszy]
Witam, jakieś 2 lata temu kupiłem TS 453 PRO. Od tamtej pory ciągle w jednej szafie sieciowej, szafa zamknięta i chłodzona, z UPSem - stan oceniam na bardzo dobry - ani razu nie zawiódł, nigdy się nie zawiesił, nie zaciął nic. Sprzedaję ponieważ już nie daje powoli rady - potrzebuję coś... -
Archiwum Problem z dwustronną synchronizacją backup station
Witam, mam problem ze zdalną dwustronną synchronizacją danych. Proszę o pomoc w namierzeniu rozwiązania. Nie udało mi się na forach znaleźć niczego odpowiedniego. Zakupiłem specjalnie TS-251A aby działał jako backup TS453pro. Urządzenia spięte są światłowodem w zdalnych lokalizacjach przez...- simryc
- Temat
- backup problem synchronizacja
-
Archiwum Problem ze wsaznikiem pracy wentylatora
Witam, nie dawno zauważyłem, że w panelu wyświetlają się obroty wentylator 0 rmp. Fizycznie wentylator pracuje. Co może być przyczyną? Czy ktoś miał podobne zdarzenie ? Nie dawało mi to spokoju, więc w nocy postanowiłem zresetować serwer. Wyświetlanie obrotów wróciło :)- simryc
- Temat
- problem wentylator
-
Dyskusja Alternatywa dla google drive na wlasnym qnapie
Witam, poszukuję na qnapa aplikacji podobnej do dysku google drive. Chcę udostępnić przede wszystkim zdjęcia sobie i znajomym. Zależy mi abym nie musiał tworzyć ręcznie albumów, uploadować na nowo wszystkich zdjęć. W obecnej chwili na dysku qnap mam katalog który się nazywa Zdjęcia a w nim...- simryc
- Temat
- cloud backup drive google drive miniatury zdjęcia
- Odpowiedzi: 2
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station