-
Archiwum UPS do Qnapa
Cześć, wyłączyłem UPS i już się nie włącza :). Pewnie bateria. Ale zastanawiam się czy polecacie jakiś UPS (może być używany) który będzie kompatybilny z TVS-671 (żeby po zaniku zasilania go wyłączał)? Dodatkowo chciałem podpiąć pod niego miniPC i router. Może Cyber Power Value Pro 1000VA/550W...- Damian
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Przy piwie Głośne dyski w nas
Cześć, mam nas TVS-671, system na ssd oraz w raid 5 - 4x WD RED. Niestety ale te dyski to maskra, nie można spać w tym samym pokoju co jest nas. Ktoś orientuje się, czy są hdd, które są ciche? Czy lepiej myśleć o jakiś ssd (jeśli tak to jakich)?- Damian
- Temat
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Przy piwie Monitoring domu po GSM
Cześć, poszukuje porady. Jeśli złe miejsce, proszę o przeniesienie. Temat nie związany z Qnapem. Znajomi mają domek, który użytkowany jest sporadycznie - głównie w weekendy. Ostatnio, sąsiedzi zauważyli, że jakaś menda z latarką kręci się po nocach w okolicy, więc myślą o dołożeniu kamer. Może...- Damian
- Temat
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Wirtual Station pusta strona
Cześć, zrobiłem upgrade QTS do 5.1.4. Nas został zrestartowany. Teraz jak otwieram VS mam: Uruchomienie w trybie incognito podobnie - nic nie daje. Ktoś ma pomysł co z tym zrobić?- Damian
- Temat
- virtualization station
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Dyskusja [v3.0.10.1567] System.Net.WebException: DNS Name Resolution Failure: 'skyhook.sonarr.tv'
Cześć, QTS: 5.1.1.2491, Container Station v3.0.4.533, Sonarr: 3.0.10.1567. Robiłem ostatnio upgrade powyższego QTS i CS do wersji jak powyżej. Teraz zauważyłem, że jak chce dodać do Sonarr nowy serial w logu jest błąd: [v3.0.10.1567] System.Net.WebException: DNS Name Resolution Failure...- Damian
- Temat
- 63739567f01dbcc2 container station qts
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Dyskusja Container Station (Version 3.0.1.376) brak docker-compose
Cześć, czy ktoś ma podobny problem do mojego? Mianowice w Container Station (Version 3.0.1.376) nie występuje u mnie docker-compose: To jest dla mnie upierdliwe bo po przejściu na plik yml przestałem zaglądać do Qnapowego CS i przed docker-compose robię to co potrzebuje.- Damian
- Temat
- container station
- Odpowiedzi: 11
-
Dyskusja Udostępnienie USB dla VM
Cześć, postawiłem Home Assistant na wirtualnej maszynie. Do nasa mam wpiętego dongla do komunikacji Zigbee: Zastanawiam się o co chodzi z kolumną Magistrala? Jak wyjmę dongla, podepnę go ponownie (to samo gniazdo USB) to dostaje licznik + 1 dla magistrali. Po co aż takie kombinowanie? Ciekawi...- Damian
- Temat
- home assistant
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Dyskusja nzb360 + rtorrent
Cześć,. na komórce mam zainstalowane nzb360. Chciałem uruchomić integrację z rtorrent. Podaję adress ip: http://192.168.1.106:6009, user: rtorrent, pass: admin, path to XML-RPC API: /RPC2. Mam jednak błąd połączenia. Ktoś ma pomysł co robię nie tak?- Damian
- Temat
- rtorrent
- Forum: Urządzenia mobilne i Narzędzia użytkowe
-
Przy piwie Dysk ssd sata na dane
Cześć, ktoś poleci jakiś dysk na dane SSD SATA do TVS-671 od 4TB w wzwyż? Nie musi być jakiś ekstra wydajny ale żeby trochę pochodził.- Damian
- Temat
- crucial https
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Dyskusja Wysyłanie maila z konsoli
Cześć, jest możliwość wysłania maila z konsoli (sh)? Może jest możliwość użycia tego co jest QTS do powiadomień?- Damian
- Temat
- modding
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
Pomoc Jaki dysk 3.5'' HDD, zmiana konfiguracji
Cześć, na dysku WD60EFRX-68L0BN1 pojawił się komunikat [Hardware Status] "Host: Disk 4": Medium error. Run a bad block scan on the drive. Replace the drive if the error persists. W sumie działał sobie 5 lat. Jest on w RAID5 składającym się z 4 dysków. Wygląda na to, że będę musiał go wymieć...- Damian
- Temat
- hdd raid raid5
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Plex + xteve + iptv
Cześć, ktoś korzysta z IPTV na Plex? Zastanawiam się z jakich aplikacji korzystacie poza Plexem oraz xteve? Na co zwrócić uwagę? Skąd bierzecie XMLTV?- Damian
- Temat
- plex
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja Refused connection
Od jakiegoś czasu w SABnzbd uruchomionym w dokerze mam informacje: Refused connection from: ::ffff:167.94.138.116 [Mozilla/5.0 (compatible; CensysInspect/1.1; +https://about.censys.io/)] Refused connection from: ::ffff:162.142.125.196 [None] Jest jakaś możliwość, żeby się tego pozbyć? Np. wyciąć...- Damian
- Temat
- container station
- Odpowiedzi: 1
-
Dyskusja Problem z miejscem na dysku
Cześć, skończyło się mi miejsce na dysku systemowym jednak nie wiem dlaczego. W Storage pokazuje, że jest jeszcze ok 50% wolnego: W Storage & Snapshot: W Storage/Snapshot: W Snapshot Manager brak informacji o snapshotach: Tak jakby zniknęło z 300 GB...- Damian
- Temat
- snapshot storage
-
Dyskusja Odświeżenie mount w Rclone dla Plex
Mam zadanie w cron: 0 1 * * * /bin/bash /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/RClone/rclone_cron.sh które uruchamia: #!/bin/bash export PIDF=/var/run/rclone_cron.pid start_msg="Synchronization with drive start" end_msg="Synchronization with drive stop" dir_path=/share/CACHEDEV2_DATA/Rdownload/medialibrary...- Damian
- Temat
- app center plex share
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja Wymiana routera
Cześć, temat nie związany stricte z Qnapem. Mam router Netgear Nighthawk R8000P, który okazuje się że ma wadę fabryczną. Nie można aktualizować na nim FW. Zastanawiam się na jaki go wymienić. Fajnie by było jakby; - starczył na dłużej, - WiFi6, - możliwość podmiany FW na jakiś inny np. OpenWRT...- Damian
- Temat
- jeżeli mikrotik networking router wymiana
- Odpowiedzi: 42
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Odczyt/usuwanie
Cześć, pojawił mi się błąd jak w tytule. Coś mam źle ustawione? Powinno być ok 8TB wolnego. Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2.1630 Model serwera: QNAP TVS-671- Damian
- Temat
- color konfiguracja systemu
-
Dyskusja Rolnictwo CHIA
Cześć, jako, że nie znam się na kryptowalutach chciałem się zapytać czy ktoś z was uruchomił farmienie CHIA na Qnapie? Skoro NAS działa 24h na dobę, może wykorzystać wolną przestrzeń dyskową jaką mam do zabawy z kryptowalutami. Ktoś z Was próbował czegoś takiego? Jest sens?- Damian
- Temat
- dysków konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 13
-
Konfiguracja dockerów
Cześć, mam taki docker-compose.yml:version: "3" services: pihole: container_name: pihole image: pihole/pihole:latest restart: always networks: default: ipv4_address: 192.168.1.107 ports: - "53:53/tcp" - "53:53/udp" - "67:67/udp" -...- Damian
- Temat
- container container station docker downloads konfiguracja pihole share
- Odpowiedzi: 0
-
Dyskusja HybridMount do pCloud po Webdav
Cześć, mam konto na pCloud a teraz chciałbym zmusić qnapa do łączenia się z nim. Z tego co znalazłem HybridMount nie ma wsparcia dla tej chmury. W pCloud jest możliwość użycia webdev. I z jego pomocą udało mi się połączyć. Problem mam z przerzucaniem plików. Np. w chmurze jest plik pdf: Ale...- Damian
- Temat
- hybridmount python python3 synchronizacja uprawnienia webdav
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)