-
Archiwum TS-453mini wymiana dysku systemowego
Cześć, przeczytałem większość podobnych wątków na forum,ale dla pewności zapytam. Chcę wymienić systemowy SSD na większy,2 i 3 HDD to RAID1, 4 to takie śmieci. -robię backup -wyłączam -wyciągam HDD 2 i 3 (i 4) -podmieniam SSD -włączam -stawiam nowy system -robię restore -wstawiam HDD- ratel
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Archiwum Przeglądarka - problem z dźwiękiem
Cześć, od pewnego czasu mam problem z dźwiękiem z portali typu YT, Netflix czy CDA. Nie ma dźwięku. Wcześniej pomagał restart HD Station, ale obecnie już nie. Dźwięk z HDPlayer dekodowany jest prawidłowo. Przeglądarka Chrome 73.0.36.830. Ma ktoś jakiś pomysł? Marcin Wersja oprogramowania...- ratel
- Temat
- color dźwięk problem
-
Dyskusja TS-453BMini problem po upgrade
Cześć, zachciało mi się upgrade i mam kłopot. Pobrałem wersję 4.4.1.0949 (2019/05/28) i zaczęły się kłopoty. Niektóre aplikacje nie działają, z App Center nie mogę nic zaktualizować, a w HD Station nie uruchamiają się np. przeglądark i (Chrome, FF). Ktoś ma jakiś pomysł? Dziękuję. Model...- ratel
- Temat
- problem ts-453bmini upgrade
- Odpowiedzi: 16
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Tryb "burst"
Cześć, w opisach mojego CPU widnieje "taktowanie 1.5GHz do 2.3GHz w trybie burst". Kiedy procesor osiąga takie taktowanie? Można to wymusić?- ratel
- Temat
- https kompatybilność youtube
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Dyskusja Wirtualka Win10 i bezpieczeństwo
Cześć, nie mam doświadczenia z wirtualizacją i stąd moje pytanie. Jak zabezpieczyć wirtualkę Win10 na Qnap? Coś ekstra? O czym powinienem wiedzieć i pamiętać? Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4.0387 Build 20171116 Model serwera: QNAP TS-453Bmini- ratel
- Temat
- bezpieczeństwo ts-453bmini win10
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Archiwum Replika migawek
Cześć, uruchomiłem sobie migawki i ich replikę na drugim NAS-ie. Wszystko działa świetnie, ale... w magazynie migawek jest pusto. O ile dobrze rozumiem, powinna być widoczna zawartość magazynu migawek. Czemu więc tego nie ma? pozdrawiam Marcin Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4.0427...- ratel
- Temat
- color migawek replikacja
-
Pomoc TS-453Bmini + wirtualka Windows 10 + filmy z netu
Cześć, jak w temacie. Czy to ma szanse na powodzenie czy CPU jest zbyt słaby? Kombinuję już od kilku dni z ustawieniami i kicha. Zarówno Edge jak i apka Netflix zarzynają mi CPU. Youtube i reszta też. Windows dostaje dwa rdzenie, ale jak dostaje trzy jest niewiele lepiej. Film przerywa...- ratel
- Temat
- netflix ts-453bmini windows windows 10
- Odpowiedzi: 6
-
Archiwum Undelete?
Cześć, małe nieszczęście się stało. Po aktualizacji HDStation zamapowane foldery zostały doszczętnie wyczyszczone. Czy są jakieś szanse na odzyskanie tych danych? Nic nie zostało nadpisane.- ratel
- Temat
-
Dyskusja Jeden UPS i dwa NAS-y?
Cześć, czy jest jakaś szansa na sensowne podłączenie dwóch QNAP-ów do jednego UPS-a? Jeden jest podłączony przez kabel USB, ale co z drugim? Czy można to zrobić poprzez sieć?- ratel
- Temat
- ups
-
Wiedza QNAP i BitLocker
Cześć, może komuś to się przyda. Używam do szyfrowania (HDD laptopa, przenośny HDD i wszystkie pamięci flash USB) BitLockera i po zakupie Qnapa natrafiłem na spory problem, polegający na braku możliwości odczytu tych nośników w NAS-ie. I to jest niestety fakt. Chwilowo (?) nie da się. Na...- ratel
- Temat
- color hdd problem qnap windows
-
Dyskusja Windows10 i QNAP
Cześć, nie wiem czy to dobry dział, ale... W Virtualization Station uruchomiłem Windows10. Wszystko chodzi poprawnie. Czy da się stworzyć przestrzeń na dysku widzianą i przez Windows i przez Qnap-a? Wydaje się to oczywiste, ale jak to zrobić? Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4.0387 Build...- ratel
- Temat
- color ts-453bmini
- Odpowiedzi: 3
-
Dyskusja HD Station i zasoby
Cześć, czy macie podobnie? Po jakimś czasie od użycia czegoś z HDStation (chrome, HDPlayer itp.) jakiś proces pożera mi zasoby. Zarówno procesor jak i pamięć. I to dramatycznie. Pomaga reset HDStation (programowy lub sprzętowy), wtedy wszystko wraca do normy. Na moje oko to hdsfusemnt. Czy...- ratel
- Temat
- color hd station
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
Dyskusja TS-453Bmini i 16GB RAM
Cześć, jak w temacie. Pójdzie? Widzę w necie takie konfiguracje niby, ale jakie jest Wasze zdanie?- ratel
- Temat
- 16gb ram ts-453bmini
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Dyskusja HS-251+ i TS-453Bmini-8G - migracja
Cześć, zamierzam się przesiąść z HS na TS (modele w temacie) i mam kilka pytań. - w HS mam dwa HDD 2TB WD Red w RAID1 - dodatkowo dysponuję jednym SSD 256GB i jednym HDD 1TB Czy jest możliwe stworzenie konfiguracji w TS: - SSD system - 2xHDD WD Red w RAID1 - ważne dane - 1x HDD 1TB - "śmieci"...- ratel
- Temat
- hdd hs-251 hs-251+ migracja raid ssd ts-453bmini
- Odpowiedzi: 14
-
Dyskusja Acronis True Image i HS-251+
Cześć, mam problem z Acronis. Po zainstalowaniu na Qnap i próbie uruchomienia następuje przekierowanie na wewnętrzny adres serwera (otwiera się nowa karta), ale na port 8081 i "witryna nieosiągalna". Wygląda na zablokowany port. Gdzie mam go odblokować? Marcin Wersja oprogramowania Firmware...- ratel
- Temat
- acronis color działa hs-251 hs-251+ https
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Pomoc HS-251 + i HDMI
Cześć, niedawno stałem się użytkownikiem modelu QNAP HS-251+ (2GB RAM) i natknąłem się na duży problem. Niestety wyczerpałem swoje możliwości i zwracam się do Was o pomoc. NAS jako NAS chodzi bezbłędnie. Transkodowanie w locie robi wrażenie (.avi nie robi), apki na Androida śmigają jak złe i...- ratel
- Temat
- forum hs-251 problem
- Odpowiedzi: 23
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
Cześć!
Kilka dni temu zakupiłem Qnap HS-251+ (już wiem, że to był błąd...) i zaczynam ogarniać temat. Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum. Marcin- ratel
- Temat
- czesc
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!