1. Arkadiusz

Sprzedam TS-351 8GB RAM

Sprzedam Qnap TS-351 z 8GB RAM, uzyty ok 30minut. Posiadam oryginalne opakowanie, dowód zakupu. Cena 1050zł
  2. Arkadiusz

Dyskusja Backup z kilku komputerów

Cześć, doradźcie mi jak rozwiązujecie temat backupu automatycznego z kilku komputerów na Qnapa. Chciałbym żeby poszczególne katalogi lub dyski backupowały się o określonej godzinie. Czy do tego są potrzebne programy zewnętrzne typu Aomei itp? jeśli tak to jakie programy polecacie. Czy...
  3. Arkadiusz

Przedłużenie gwarancji do 5 lat

Cześć, koledzy czy z Waszego doświadczenia warto wykupić przedłużenie gwarancji do 5 lat przy zakupie nowego urządzenia?
  4. Arkadiusz

Pamięć ECC do Qnap

Koledzy czy orientujecie sie jaka pamięć ECC jest kompatybilna z Qnap 473A? może poda ktoś jakis sprawdzony model i nie koniecznie przesadnie drogi, taki który sami używacie. na co zwrócić uwagę ewentualnie przy zakupie takiej pamięci? dziękuje za pomoc
  5. Arkadiusz

675 czy 673A

mam pytanie przed zakupem, czy lepszy model Qnap według was to 673A czy 675? Oraz drugie pytanie czy orientuje się ktoś czy w wersji czterodyskowej również będzie model 475?
  6. Arkadiusz

QTS czy Hero

Cześć, zastanawiam się przed zakupem nowego serwera NAS czy warto brać pod uwagę system hero czy QTS, jakie jest Wasze zdanie na ten temat? czy Hero faktycznie jest lepsze czy nie zawsze?
  7. Arkadiusz

Qnap czy chmura

Cześć, chciałbym się poradzić Was, jako użytkowników, czy dla osoby która zamierza kupić serwer NAS z dyskami o pojemności 2TB jest sens zakup maszyny i dysków czy lepiej i wygodniej jest opłacać chmurę google lub dropbox? I nie pytam tutaj o kwestie wygody, bo tutaj dla mnie łatwiej będzie z...
  8. Arkadiusz

Qnap czy S

Cześć, wiem, że ten temat już na forum kiedyś był poruszany, ale z tego co znalazłem ostatnia większa dyskusja była ok 3-4lata temu. Mam pytanie do użytkowników obydwu systemów bądź osób które przesiadły się z Q na S lub odwrotnie. Jakie są Wasze odczucia na ta chwilę co do porównania obydwu...
  9. Arkadiusz

Dyskusja SSD system czy cache

Cześć, nie znalazłem na forum takiego tematu, dlatego tworzę nowy post, mam pytanie o sloty M2 na dyski w NAS ts-351. Czy można jednego slotu użyc na dysk ssd na system a drugi slot na SSD jako cache czy trzeba zdecydować albo albo od razu do obydwu slotów? No i pytanie czy z Waszego...
  10. Arkadiusz

Dyskusja Qnap czy router - tworzenie VPN

Witam, mam pytanie czy lepiej jest postawić własny VPN na routerze np Tp-link czy lepiej na Qnapie. Dwa aspekty które mnie tutaj interesuja szczególnie, bezpieczeństwo oraz szybkość i stabilność działania. Czy jest jakaś różnica między tymi zastosowaniami?
  11. Arkadiusz

Pomoc VPN własny czy zewnętrzny dostawca

Witam, mam nadzieję, ze nie powielam pytania, ale nie potrafiłem nigdzie znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Proszę o podpowiedź forumowiczów czym pod kątem bezpieczeństwa różni się postawienie własnego VPNA na QNAP od wykupienia zewnętrznej usługi np Nordvpn i wdrożenie go również na Qnap. Nie...
  12. Arkadiusz

Powitanie

Cześć, jestem tu nowy. Witam wszystkich :-)