-
Dyskusja TS-451U nie uruchamia się
Witam, Sprawa dotyczy Qnap TS-451U. Urządzenie nie działa (brak z nim komunikacji LAN – WWW), po podłączeniu monitora do HDMI nie pojawia się żaden obraz. Po włączeniu urządzenia przyciskiem Power świeci się niebieska dioda LED oraz 1 i 4 dioda od HDD na czerwono. Diody 2 i 3 od HDD świecą...- jaroslawk
- Temat
- awaria / nie startuje email hdd ts-451u tylko urządzenie
- Odpowiedzi: 16
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Dyskusja Problem z mapowaniem dysków po nazwie urządzenia
Witam, Proszę o informację czemu na jednych komputerach mogę mapować dyski z Qnap’a po nazwie a na drugich tylko po adresie IP. Dyski mapuje za pomocą skryptu i poleceń net use. System operacyjny - Windows 10. QNAP TS-451U, QTS 4.5.1.1465 build 20201024 Pozdrawiam- jaroslawk
- Temat
- mapowanie dysków ts-451u
- Odpowiedzi: 15
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Windows 10 - automatyczne aktualizacje
Witam, Jak macie zorganizowany proces aktualizacji systemu Windows 10? Zastanawia mnie, kiedy przyjdę do pracy i wszystkie komputery z Windows 10 zablokują firmę poprzez proces aktualizacji. Pozdrawiam- jaroslawk
- Temat
- windows windows 10
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Zdalny dostęp do folderów
Witam, Potrzebuję udostępnić jeden z folderów na urządzeniu Qnap dla 5 zdalnych użytkowników. Użytkownicy zdalni to komputery typu notebook z mobilnym dostęp do Internetu. Przeglądane zasoby to pliki PDF,doc, xls. Jakie najlepiej zastosować rozwiązanie do w/w opisu? Myślałem o VPN oraz...- jaroslawk
- Temat
- dostęp zdalny zdalny dostęp
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja TS-509Pro - uszkodzony zasilacz
Witam, Gdzie w Polsce mogę zakupić zasilacz do TS-509 Pro? Pozdrawiam Witam, W moim TS-509 znajduje się zasilacz SEASANIC model SS-250SU. Na obudowie jest informacja o podwójnej linii zasilającej 12V. Po rozebraniu okazało się, że wtyk ATX i dodatkowa wtyczka EPS 8PIN podłączona jest do tego...- jaroslawk
- Temat
- ts-509 ts-509pro zasilacz
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Router dla małej sieci godny polecenia
Witam, Muszę wymienić w firmie w trzech oddziałach stare wysłużone DLinki –DFL-700. Urządzenia przepracowały już po około 6 lat i mimo wymiany zasilaczy dosyć często się zawieszają. Mam pytanie do użytkowników, który wymieniony przeze mnie sprzęt jest godny zakupu. Urządzenia ma sobie radzić...- jaroslawk
- Temat
- vpn
- Odpowiedzi: 5
-
Logi TS-459 - brak miejsca na dysku ramdisk
Witam, Czy to normalna sprawa, że co jakoś czas trzeba Qnapa zrestartować?. Po restarcie wszystko działa poprawnie. Czytałem, że problem z brakiem miejsca w pamięci ramdisk został już rozwiązany. Podczas tego błędu większość informacji statystycznych nie działa (brak wykresów). Temperatura...- jaroslawk
- Temat
- ddns dhcp iscsi logi / diagnostyka ts-459
- Odpowiedzi: 4
-
Serwer strumieniowy
Witam, Potrzebuję aplikację (serwer), który będzie mi wysyłał strumieniowo filmy znajdujące się w określonym katalogu. Czy zna może ktoś sposoby, aby coś takiego zrealizować (chciałbym osiągnąć coś takiego jak na youtube.com). Czy jest możliwość uruchomienia tego na Qnap'ie. Pozdrawiam Jarek- jaroslawk
- Temat
- serwer multimediów
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Mapowanie FTP jako dysk lokalny
Witam, Poszukuję program umożliwiający mapowanie katalogu FTP jako dysk lokalny. Pozdrawiam- jaroslawk
- Temat
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Nowy serwer - jaki RAID ?
Witam, Zakupiłem serwer IBM 3650, 7 dysków twardych oraz Windows 2008 R2. Na w/w urządzeniu będzie zainstalowany serwer baz danych oraz AD. Jak najlepiej zagospodarować powierzchnię w/w dysków, jaki zastosować RAID ? Myślałem o takiej konfiguracji: - system RAID 1 (dwa dyski) - dane RAID 10...- jaroslawk
- Temat
- raid
-
Moduł DOM - wymiana
Witam, W moim urządzeni TS-509 mam zainstalowany moduł DOM 128 MB, czy jest możliwość wymiany na 512 MB takie, jakie stosuje się obecnie we współczesnych modelach QNAP’a. Widzę, że nowszy soft coraz bardziej zbliża się do granicy maksymalnej pojemności DOM. Pozdrawiam- jaroslawk
- Temat
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Jumbo frames(MTU) - TS509
Witam, Czy funkcja Jumbo frames(MTU) jest realizowana programowo czy sprzętowo?. Posiadam TS509, w którym to jest brak w/w funkcji. Pozdrawiam- jaroslawk
- Temat
- jumbo frame
- Odpowiedzi: 2
-
Error Message HDD4 Ejected
Witam, W dniu dzisiejszym na wyświetlaczu mojego Qnapa 509 pojawił się błąd „Error Message HDD4 Ejected” . Przejrzałem logi i nie mam tam żadnej informacji o problemie. Dysk jest włożony, dioda numer 4 na przednim panelu się świeci. Po ponownym restarcie komunikat zniknął. Co mogło być...- jaroslawk
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 5
-
Zbieranie logów w sieci wewnętrznej
Witam, Potrzebuję zbierać z urządzeń w sieci wewnętrznej logi i archiwizować je w jednym miejscu. Czy zna może ktoś taki system oraz jakąś nakładkę do analizy w/w logów. Myślałem nad Linusem i syslog-ng. Wiem że za pomocą filtrów w syslogu można zrealizować mechanizm w którym każde urządzenie...- jaroslawk
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 7
-
Pomiar szybkości sieci LAN
Witam, Poszukuję programu do pomiaru szybkości sieci LAN w którym można wpisywać wielkość pakietów. Pozdrawiam Jarek- jaroslawk
- Temat
- Odpowiedzi: 1
-
OvisLink - Load Balance
Witam, Czy ktoś z Państwa stosował sprzęt OvisLink Corp. IGR-1500 lub IGR-2500 do Load Balance ?. Pozdrawiam Jarek- jaroslawk
- Temat
- Odpowiedzi: 0
-
Jak naprawić RAID6
Witam, Rano uruchomiłem QNAP’a 509 i wystąpił problem z RAID6. Po uruchomieniu nie mam dostępu do danych, dopiero po uruchomieniu funkcji RECOVER mogę dostać się do dysku sieciowego. Naprawa poprzez RECOVER nic nie daje w dalszej części mam informację „ W zdegradowanym trybie”. Co zrobić, aby...- jaroslawk
- Temat
- raid
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Obraz dysku
Witam, Mam skonfigurowaną jedną stacje na Linux’e. Muszę zainstalować to na 214 takich samych komputerach. Jak zrobić kopie dysku (obraz dysku) i wrzucić to na pozostałe komputery. Chciałbym zrobić bootowalną płytę na której będzie obraz i konfigurować z niej pozostałe komputery. Jakiego...- jaroslawk
- Temat
- Odpowiedzi: 8
-
Pamięci RAM CL5 czy CL6
Witam, Proszę o informację, czy lepiej używać w komputerach pamięci CL5 czy CL6. Pozdrawiam- jaroslawk
- Temat
-
Klient VPN
Witam, Poszukuje bezpłatnego klienta VPN pod Windows XP. Co polecacie. Pozdrawiam- jaroslawk
- Temat
- Odpowiedzi: 7