1. ciepok77

Archiwum Problem ze znalezieniem przez streamer Bluesound Node 2i

Witam. Od ok miesiąca posiadam streamer Bluesound Node 2i. Problem polega na tym, że za chiny nie mogę go podłączyć do nasa (TS451). Dodam, że dlna mam włączone, wszystkie inne urządzenia w sieci wykrywają serwer poprawnie, ale nie wspomniany streamer. Dodam, że ścieżka, w której znajduje się...
  2. ciepok77

Dyskusja Podłączenie serwera do tunera, prośba o pomoc.

Witam. Od 4 lat posiadam serwer TS 451. Używam go głównie do przechowywania swojej wideoteki i odtwarzania jej. Serwer jest podłączony do amplitunera, następnie do telewizora. W serwerze zainstalowane są 4 dyski 3TB i pomału zaczyna brakować miejsca. Nie chcę wymieniać serwera, ani dysków na...
  3. ciepok77

Dyskusja Problem z odbudową macierzy w Raid 5

Witam. Przed wakacjami w moim Ts451 posypał się jeden z dysków, a mianowicie dysk numer 1. Oddałem go na gwarancji i dzisiaj odebrałem nowy. Dysk pracował w konfiguracji Raid 5. Po włożeniu w miejsce starego myślałem, że Raid się zacznie odbudowywać ale nic takiego nie miało miejsca, wszedłem...
  4. ciepok77

Dyskusja TS-451 i walnięty dysk w Raid 5

Witam wszystkich zaawansowanych użytkowników. Mam pytanie i zarazem problem, ale po kolei. Dzisiaj rano po zalogowaniu się do serwera zauważyłem, że mam zdegradowany raid 5, zacząłem szukać różnych opcji do jego przywrócenia, ale nie można było wybrać żadnej akcji. Błąd był z dyskiem numer 1, po...
  5. ciepok77

Dyskusja Ts451 i dodanie kolejnych dyskow

Witam szanownych forumowiczów:-) Proszę tylko o wyrozumiałość i zrozumienie, dostępne tematy przeczytane, ale i tak mam pytania. Posiadam TS-451, w którym siedzą dwa wd redy 3TB, w raid 1, jak się okazało szybko po przerzuceniu swoich multimediów brakło miejsca. Pytanie brzmi, czy jak dokupie...
  6. ciepok77

Pomoc weeb.tv

Tak jak w temacie, czy jest jakaś możliwość na uruchomienie weeb.tv w xbmc na serwerze w hd stadion?
  7. ciepok77

Dyskusja UPS do TS-451

Witam, przez nawał obowiązków w ostatnim czasie mój ts451 czekał ponad miesiąc w pudełku na podłączenie. Może uda mi się to zrobić w ten lub kolejny weekend. Ostatnio wyczytałem na forum, że najlepiej wszystko spiąć poprzez switcha i takowy zakupiłem. Dowiedziałem się, że serwer najlepiej...
  8. ciepok77

Philips 55PFS7509 lub Toshiba 55L7453

Witam, planuje zakupić któryś z wymienionych w tytule tv. Ma ktoś może, któryś z wyżej wymienionych modeli i napiszę jak działa i czy wogóle plex? Tv ma pracować z Ts451, jak wygląda puszczanie multimediów po HDMI?
  9. ciepok77

Witam:-)

Witam, jestem nowy i myślę, że jak zdecyduje się na produkt qnapa to jeszcze zdążę was zamęczyć pytaniami ;-). Narazie rozważam zakup między dwoma nasami: S ds 214 play i qnap ts251.