-
M
Dyskusja Strona www
Witam. Posiadam Qnapka TS-119P II z v. 4.0.2 Wszystko działa naprawdę szybko ale otwieranie strony www (joomla, inny cms) trwa wieki, co może być powodem? pozdrawiam- marcek
- Temat
- ts-119p
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
M
VNC
Witam czy jest jakas szansa na instalacje serwera VNC? Chodzi o to aby np siedzac w pracy podpiac sie do swojej sieci domowej i widziec komputery i oczywiscie Qnapka w otoczeniu sieciowym. przypuscmy ze nie jestesmy za natem ani innymi blokadami. pozdrawiam- marcek
- Temat
- app center
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
M
TFTP
Witam Czy jest szansa zeby zainstalowac jakas paczke z serwerem TFTP na qnap 109 ? Pozdrawiam Marcek- marcek
- Temat
- Odpowiedzi: 11
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
M
magento
Witam Chcialem zainstalowac programik o nazwie MAGENTO, no i wszystko bylo by fajnie ale podczas instalacji wyskakuje "PHP Extension "iconv" must be loaded" czy ktos ma pojecie co z tym zrobic? a moze ma ktos instrukcje po polsku jak to zrobic na nas-ku krok po kroku? dzieki pozdrawiam- marcek
- Temat
- app center
-
M
asterisk
Witam moze to glupie pytanie ale po zainstalowaniu asteriska z celach naukowych :) chcac wejsc do menu trzeba podac login i haslo - proste, tyle tylko ze jakie? szukalem w sieci ale chyba bardzo slabo bo nie moge znalesc i dla tego pozwolilem sobie zapytac. help- marcek
- Temat
- app center
- Odpowiedzi: 1
-
M
wedrujacy profil
Witam czy jest jakas szansa zeby nasz qnapik obslugiwal tzw "wedrujacy profil" w sieci gdzie jest qnapik jest 10 komp i kilku uzytkownikow, chcialbym zeby uzytkownik siadajac do jakiegos kompa logowal sie na swoj pulpit- marcek
- Temat
- app center
-
M
Strony www a zmienne IP
Witam. Lada dzien zmieniam dostawce internetu (przeprowadzka) i tam jest kablowka UPC ktora posiada zmienne IP. Na moim qnapie mam 4 strony www o 4 roznych adresach. czy po zainstalowaniu qnapka w nowej sieci beda widoczne te strony czy nie da rady miec kilku stron na zmiennym IP? oczywiscie w...- marcek
- Temat
- serwer www
- Odpowiedzi: 5
-
M
wyjecie dysku i ponowne wstawienie
Witam W moim qnapku mam wsadzony hdd 500 gb, lada dzien dostane 1,5 tb i teraz moje pytanko: Czy jak wyjme ten dysk (500 gb) wsadze nowy na ktorym zainstaluje system i kiedys bede chcial wrocic do starego to czy bedzie to mozliwe? nie strace danych i calego wczesniejszego systemu? pozdrawiam marck- marcek
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
M
information schema
Witam mam 3 strony z bazami do ktorych dostep jest z phpmyadmin a od jakiegos czasu mam taki problemik ze po wejsciu do phpmyadmin do jakiejkolwiek bazy pojawja sie baza tej strony oraz baza o nazwie information_schema (16) pojecia nie mam co to i czemu tak sie dzieje dodam ze jak dodaje nowa...- marcek
- Temat
- phpmyadmin
- Odpowiedzi: 6
-
M
slim serwer
Witam czy ktos moze krok po kroku napisac wersje dla ..... jak zainstalowac slim serwer? cos nie wychodzi a robie co moge - po prostu nie wiem jak to ugrysc. dzieki pozdrawiam- marcek
- Temat
- app center
- Odpowiedzi: 3
-
M
Wlasne strony bledow
Witam wszystkich Czy ktos ma pojecie czy sie da w qnapq 109 II PRO zrobic wlasne strony bledow? dziekuje pozdrawiam- marcek
- Temat
- serwer www
- Odpowiedzi: 8
-
M
NOKIA N 95
Witam Mam nadzieje ze wybralem dobry dzial. Na stronie Qnapa przeczytalem ze nasze Qnapki w jakis sposob lacza sie z N95 - czy ktos wie jak tego dokonac? Pozdrawiam- marcek
- Temat
- serwer multimediów
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)