1. dexter

Dyskusja Nginx Proxy Manager - problem z ładowaniem stron

Witajcie Po małych przejściach udało mi się postawić Nginx Proxy Managera. Całość postawiłem jako kontener Dockera. Mam problem aby obsłużyć tym jakąkolwiek stronkę. Po utworzeniu konfiguracji hosta otrzymuje Timeouty. Wchodząc bezpośrednio po IP na port NPM otrzymuję stronę powitalną więc...
  2. dexter

Ngnix Proxy Manager - problem z bazą danych

Cześć wszystkim. Zabrałem się dzisiaj za postawienie kontenera z Ngnix Proxy Manager zgodnie z "tutorialem" @grzenio ale mam problem bo kontener z bazą danych nie podnosi się i sypie błędem: 2021-03-18 11:45:28 0 [ERROR] Plugin 'InnoDB' init function returned error...
  3. dexter

Dyskusja pfSense dla Container Station

Na QNAP postawiłem pfSense przez który przechodzi ruch do maszyn wirtualnych zgodnie z poradnikiem @Silas Mariusz. Wszystko ładnie działa ale zacząłem się zastanawiać czy nie można w ten sam sposób filtrować ruchu dla Container Station? Od wczoraj próbuję coś wymyślić ale póki co jedyne co udało...
  4. dexter

SSD pod system. QLC czy TLC

Witam wszystkich. Od kilku dni mój WD Red 4TB działający jako dysk systemowy zaczyna dziwnie pracować. Boje się że mogą to być jego ostatnie dni dlatego chciałbym dzisiaj kupić jakiś dysk. Pomyślałem o dysku SSD jako dysk systemowy. Nie powiem że trochę się wystraszyłem i nie mam za wiele czasu...
  5. dexter

Dyskusja Container Station - kilka pytań odnośnie dockera

Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.5.0760 (2018/11/14) Model serwera: QNAP TS-453A Mam kilka pytań odnośnie Container Station. Do tej pory instalowałem jakieś pojedyncze kontenery jednak teraz chciałbym wykorzystać potencjał Container Stations i stworzyć pewnego rodzaju hybrydę. Niestety od...
  6. dexter

Dyskusja DSM6 na Qnap

Czy udało się może komuś postawić nowe ********* oraz dsm6 na Qnap? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
  7. dexter

Dyskusja Photo Station i edycja zdjęć w Pixlr

Czy może ktoś zweryfikować po swojej stronie działanie Photo Station. Jak otwieram zdjęcie to nie mam możliwości edycji w Pixlr Express, strona się nie otwiera. Do niedawna to działało, w dodatku gdy próbuje pobrać zdjęcie to także występuje błąd. Chyba coś popsuli. Wersja oprogramowania...
  8. dexter

Dyskusja Problem z ciągłym przekierowywaniem na stronę administracyjną

Mam problem z automatycznym przekierowaniem na stronę administracyjną QTS. Uruchomiłem webserwer i przekierowałem domenę na adres IP Qnapa. Ogólnie virtual hosty działają prawidłowo. Jakiś czas temu dodałem również tunelowanie aplikacji na port 80. W zasadzie z tym tunelowaniem to zrobiłem...
  9. dexter

Archiwum Nie można dodać wirtualnego hosta

Mam problem z dodaniem wirtualnego hosta przez web interfejs QTS. Zaktualizowałem ostatnio soft do wersji 4.3 ale nie wiem czy ma to jakiś związek. Jakiś czas temu dodałem testowo jeden host wirtualny tak go pozostawiłem. Nadal jest widoczny w panelu ale nie działa. Poddomena przekierowana jest...
  10. dexter

Dyskusja Po aktualizacji brak zdjęć w albumach Photo Station

Witam wszystkich. Kilka dni temu zdecydowałem się na aktualizację QTS do 4.3. Ogólnie nie napotkałem większych problemów jednak zauważyłem, że w aplikacji Photo Station brakuje zdjęć w albumach. Wszystkie albumy są ale bez zdjęć. Przypuszczam, że czeka mnie dodawanie na nowo ale może ktoś miał...
  11. dexter

Dyskusja Sonarr - pierwsza konfiguracja

Postanowiłem zainstalować Sonarr i mam dwa pytania do osób znających ten program. Podczas pierwszej konfiguracji bez problemu połączyłem się z rTorrentem ale zatrzymałem się na etapie dodawania Indexera. Korzystam z prywatnego trackera i być może tutaj leży problem z brakiem użycia kanału RSS i...
  12. dexter

Archiwum Klient mobilny do rtorrent

Czy znacie może jakiegoś klienta mobilnego do rtorrenta który posiadałby możliwość zmiany folderu pobierania? Taką opcje posiada Transmission, po dodaniu torrenta można zmienić folder do jakiego ma być pobrany.
  13. dexter

Dyskusja Delikatna modernizacja serwera

Witam wszystkich Planuję delikatną modernizację mojego TS-453A. Na pewno chciałbym dokupić RAM bo w tej chwili standardowe 4GB to za mało. Ze względu na nie wielki budżet jaki mógłbym przeznaczyć na zakup pamięci, zastanawiam się nad zakupem częściowym bądź zrezygnowaniem całkowicie z pomysłu i...
  14. dexter

Dyskusja Plex nie wyświetla wszystkich filmów

Zaobserwowałem ostatnio że Plex nie pokazuje wszystkich filmów w widoku plakatów. Po zmianie widoku na listę folderów wszystko jest widoczne prawidłowo. Co to może być? Ktoś miał może taki problem? Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.2 Build20161214 Model serwera: QNAP TS-453A
  15. dexter

Dyskusja Kodi 17 nowa pozycja w menu

Wesołych Świąt wszystkim. Czy wiecie jak dodać nową pozycję do menu w nowym Kodi?
  16. dexter

Dyskusja TS-453A Problem z wyłączeniem i restartem

Witam wszystkich Od stycznia br. posiadam Qnapa TS-453A i w zasadzie odkąd pamiętam, mam problem z restartowaniem serwera czy ewentualnym wyłączaniem. Gdy serwer działa przynajmniej kilka dni, nie jestem w stanie go zrestartować. Serwer rozpoczyna zamykanie działających procesów i przeprowadza...
  17. dexter

Dyskusja Problem z logowaniem do QTS z Internetu

Witam wszystkich Od kilku dni mam problem z dostępem do QNAPa z zewnątrz. Problem zaobserwowałem w ubiegłym tygodniu podczas urlopu. Jednego dnia mogłem bez problemu zalogować się przez www do QTS a dwa dni później dostawałem z przeglądarki komunikat o odrzuceniu połączenia przez serwer...
  18. dexter

Download Photo Station

dexter opublikował nowe elementy w zasobach: Photo Station (wersja 5.2.1) - Galeria zdjęć dla QNAP Czytaj więcej...
  19. dexter

Plex - biblioteka zdjęć

Witam wszystkich Czy używa ktoś z Was Plexa do udostępniania zdjęć? Jestem ciekawy w jaki sposób organizujecie bibliotekę zdjęć. Z tego co widzę plex tworzy albumy na podstawie nazw folderów. Z jednej strony jest to dobre rozwiązanie ale w przypadku gdy we wskazanym folderze znajduje się np. 20...
  20. dexter

Dyskusja rtorrent i Transdroid - problem z dodaniem pliku

Witam wszystkich Zainstalowałem przed chwilą Transdroid i skonfigurowałem do połączenia z moim serwerem. Połączenie nawiązywane jest prawidłowo natomiast mam problem z dodaniem torrenta. Pobieram ze strony plik torrent, uruchamia się Transdroid i w komunikacie pojawia się że dodano plik ale tak...