-
Dyskusja Nginx Proxy Manager - problem z ładowaniem stron
Witajcie Po małych przejściach udało mi się postawić Nginx Proxy Managera. Całość postawiłem jako kontener Dockera. Mam problem aby obsłużyć tym jakąkolwiek stronkę. Po utworzeniu konfiguracji hosta otrzymuje Timeouty. Wchodząc bezpośrednio po IP na port NPM otrzymuję stronę powitalną więc...- dexter
- Temat
- nginx problem proxy serwer www
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Ngnix Proxy Manager - problem z bazą danych
Cześć wszystkim. Zabrałem się dzisiaj za postawienie kontenera z Ngnix Proxy Manager zgodnie z "tutorialem" @grzenio ale mam problem bo kontener z bazą danych nie podnosi się i sypie błędem: 2021-03-18 11:45:28 0 [ERROR] Plugin 'InnoDB' init function returned error...- dexter
- Temat
- baza danych container station problem proxy
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Dyskusja pfSense dla Container Station
Na QNAP postawiłem pfSense przez który przechodzi ruch do maszyn wirtualnych zgodnie z poradnikiem @Silas Mariusz. Wszystko ładnie działa ale zacząłem się zastanawiać czy nie można w ten sam sposób filtrować ruchu dla Container Station? Od wczoraj próbuję coś wymyślić ale póki co jedyne co udało...- dexter
- Temat
- container station pfsense station
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
SSD pod system. QLC czy TLC
Witam wszystkich. Od kilku dni mój WD Red 4TB działający jako dysk systemowy zaczyna dziwnie pracować. Boje się że mogą to być jego ostatnie dni dlatego chciałbym dzisiaj kupić jakiś dysk. Pomyślałem o dysku SSD jako dysk systemowy. Nie powiem że trochę się wystraszyłem i nie mam za wiele czasu...- dexter
- Temat
- ssd system
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Container Station - kilka pytań odnośnie dockera
Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.5.0760 (2018/11/14) Model serwera: QNAP TS-453A Mam kilka pytań odnośnie Container Station. Do tej pory instalowałem jakieś pojedyncze kontenery jednak teraz chciałbym wykorzystać potencjał Container Stations i stworzyć pewnego rodzaju hybrydę. Niestety od...- dexter
- Temat
- color container container station kilka mysql phpmyadmin station ts-453a
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Dyskusja DSM6 na Qnap
Czy udało się może komuś postawić nowe ********* oraz dsm6 na Qnap? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka- dexter
- Temat
- mojego użyciu virtualization station wysłane
- Odpowiedzi: 13
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Dyskusja Photo Station i edycja zdjęć w Pixlr
Czy może ktoś zweryfikować po swojej stronie działanie Photo Station. Jak otwieram zdjęcie to nie mam możliwości edycji w Pixlr Express, strona się nie otwiera. Do niedawna to działało, w dodatku gdy próbuje pobrać zdjęcie to także występuje błąd. Chyba coś popsuli. Wersja oprogramowania...- dexter
- Temat
- photo station ts-453a zdjęć
- Odpowiedzi: 1
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja Problem z ciągłym przekierowywaniem na stronę administracyjną
Mam problem z automatycznym przekierowaniem na stronę administracyjną QTS. Uruchomiłem webserwer i przekierowałem domenę na adres IP Qnapa. Ogólnie virtual hosty działają prawidłowo. Jakiś czas temu dodałem również tunelowanie aplikacji na port 80. W zasadzie z tym tunelowaniem to zrobiłem...- dexter
- Temat
- problem przekierowanie qts
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Archiwum Nie można dodać wirtualnego hosta
Mam problem z dodaniem wirtualnego hosta przez web interfejs QTS. Zaktualizowałem ostatnio soft do wersji 4.3 ale nie wiem czy ma to jakiś związek. Jakiś czas temu dodałem testowo jeden host wirtualny tak go pozostawiłem. Nadal jest widoczny w panelu ale nie działa. Poddomena przekierowana jest...- dexter
- Temat
- color problem
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Po aktualizacji brak zdjęć w albumach Photo Station
Witam wszystkich. Kilka dni temu zdecydowałem się na aktualizację QTS do 4.3. Ogólnie nie napotkałem większych problemów jednak zauważyłem, że w aplikacji Photo Station brakuje zdjęć w albumach. Wszystkie albumy są ale bez zdjęć. Przypuszczam, że czeka mnie dodawanie na nowo ale może ktoś miał...- dexter
- Temat
- photo station zdjęć
- Odpowiedzi: 5
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja Sonarr - pierwsza konfiguracja
Postanowiłem zainstalować Sonarr i mam dwa pytania do osób znających ten program. Podczas pierwszej konfiguracji bez problemu połączyłem się z rTorrentem ale zatrzymałem się na etapie dodawania Indexera. Korzystam z prywatnego trackera i być może tutaj leży problem z brakiem użycia kanału RSS i...- dexter
- Temat
- color github konfiguracja serwer multimediów sonarr
- Odpowiedzi: 32
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Archiwum Klient mobilny do rtorrent
Czy znacie może jakiegoś klienta mobilnego do rtorrenta który posiadałby możliwość zmiany folderu pobierania? Taką opcje posiada Transmission, po dodaniu torrenta można zmienić folder do jakiego ma być pobrany.- dexter
- Temat
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Delikatna modernizacja serwera
Witam wszystkich Planuję delikatną modernizację mojego TS-453A. Na pewno chciałbym dokupić RAM bo w tej chwili standardowe 4GB to za mało. Ze względu na nie wielki budżet jaki mógłbym przeznaczyć na zakup pamięci, zastanawiam się nad zakupem częściowym bądź zrezygnowaniem całkowicie z pomysłu i...- dexter
- Temat
- color kości ssd ts-453a
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Plex nie wyświetla wszystkich filmów
Zaobserwowałem ostatnio że Plex nie pokazuje wszystkich filmów w widoku plakatów. Po zmianie widoku na listę folderów wszystko jest widoczne prawidłowo. Co to może być? Ktoś miał może taki problem? Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.2 Build20161214 Model serwera: QNAP TS-453A- dexter
- Temat
- color filmów może plex ts-453a
- Odpowiedzi: 24
-
Dyskusja Kodi 17 nowa pozycja w menu
Wesołych Świąt wszystkim. Czy wiecie jak dodać nową pozycję do menu w nowym Kodi?- dexter
- Temat
- hd station
- Odpowiedzi: 3
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
Dyskusja TS-453A Problem z wyłączeniem i restartem
Witam wszystkich Od stycznia br. posiadam Qnapa TS-453A i w zasadzie odkąd pamiętam, mam problem z restartowaniem serwera czy ewentualnym wyłączaniem. Gdy serwer działa przynajmniej kilka dni, nie jestem w stanie go zrestartować. Serwer rozpoczyna zamykanie działających procesów i przeprowadza...- dexter
- Temat
- problem ts-453a
- Odpowiedzi: 23
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Problem z logowaniem do QTS z Internetu
Witam wszystkich Od kilku dni mam problem z dostępem do QNAPa z zewnątrz. Problem zaobserwowałem w ubiegłym tygodniu podczas urlopu. Jednego dnia mogłem bez problemu zalogować się przez www do QTS a dwa dni później dostawałem z przeglądarki komunikat o odrzuceniu połączenia przez serwer...- dexter
- Temat
- problem qts
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Download Photo Station
dexter opublikował nowe elementy w zasobach: Photo Station (wersja 5.2.1) - Galeria zdjęć dla QNAP Czytaj więcej...- dexter
- Temat
- forum photo photo station station wersja zdjęć
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Plex - biblioteka zdjęć
Witam wszystkich Czy używa ktoś z Was Plexa do udostępniania zdjęć? Jestem ciekawy w jaki sposób organizujecie bibliotekę zdjęć. Z tego co widzę plex tworzy albumy na podstawie nazw folderów. Z jednej strony jest to dobre rozwiązanie ale w przypadku gdy we wskazanym folderze znajduje się np. 20...- dexter
- Temat
- biblioteka plex
-
Dyskusja rtorrent i Transdroid - problem z dodaniem pliku
Witam wszystkich Zainstalowałem przed chwilą Transdroid i skonfigurowałem do połączenia z moim serwerem. Połączenie nawiązywane jest prawidłowo natomiast mam problem z dodaniem torrenta. Pobieram ze strony plik torrent, uruchamia się Transdroid i w komunikacie pojawia się że dodano plik ale tak...- dexter
- Temat
- peers rtorrent
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Download Station i klienci P2P