1. F1le

Dyskusja Autobrr na zewnętrznym serwerze

W jaki sposób skonfigurować autobrr gdy autobrr jest na zupełnie innym serwerze? Mam port 6009 otwarty i przeforwardowany, próbuję : http://rtorrent:admin@MYEXTERNAL_IP:6009/RPC2 ale nie działa. Nie mam pojecia jak to ugryźć... W głównym poradniku : FAQ - Pair Autobrr with Rtorrent-Pro jest...
  2. F1le

Archiwum AppCenter - "Loading"

Panowie help. Mialem problem z SSD Cache na QTS 5.0.0.1870 - nie moglem go odinstalowac, ale na forum QNAPa znalazlem sposob. Potem wyczytalem, ze ten firmware nowszy od mojego usuwa bledy zwiazane z SSD Cache, wiec sobie recznie wrzucilem. Wszystko dziala, oprocz tego, że AppCenter robi sobie...
  3. F1le

Dyskusja Potrzebuje wersji B000 aby coś sprawdzić

A nie wiem skąd mam ją wziąć, a ... akurat tej wersji backupu nie zrobiłem sobie... Dacie mi jakiś link do wersji sprzed B500 i B1234?
  4. F1le

Dyskusja Utrata sieci LAN po każdym upgradzie firmware'u na routerze

Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.3 1670 Build 20210515 Model serwera: QNAP TVS-872XT Jest to mój 3ci QNAP. Przerzuciłem dyski ze "starego" TVS-671 na nowy TVS-872 - wszystko działa, bo tak ma być, ale mam 2 połączenia do serwera. Lokalny LAN z internetem 1Gbit/s podlaczony do routera...
  5. F1le

Dyskusja rtorrent deletes files, but do not delete folders

Since the beginning I've been using rtorrent-Pro I have same issue. If I download to the default folder and later delete using rtorrent "Remove/Remove Data" all works fine. Files are deleted, folder too. But if I define download via RSS to different folder (other than default) and later via web...
  6. F1le

Dyskusja Added torrent in wrong path

Ok so I added torrent and select path to be downloaded, and by mistake I added a latter probably (don't even know) and automatically rtorrent went down. How to clear it up?
  7. F1le

Archiwum Wyłączenie powiadomienia o rozłączeniu połączenia sieciowego

Czy istnieje możliwość wyłączenia alertu odłączenia sieci na jednym interfejsie? Mam 2 połączenia - Adapter 1 - 1Gb/s port oraz Adepter 6 - 10Gb/s port bezpośrednio podłączony z komputerem bez żadnych switchy. Niestety za każdym razem jak wyłączam komputer dostaje alert, że rozłączono...
  8. F1le

Dyskusja Dlaczego rtorrent-Pro nie kasuje niektórych folderów?

Mam problem bo jak dodaje torrenta i każe zapisać go w odpowiedniej ścieżce (nie domyślnej) to wszystko oczywiście działa, ale jak potem próbuje skasować je, przez wejście do rtorrent-Pro, prawy klawisz myszy i Usuń i skasuj dane, to wszystko się kasuje a folder ... zostaje i muszę go ręcznie...
  9. F1le

Dyskusja DLNA po ostatnim update do 4.3.6.0867 20190228

Czy komuś z Was też zniknęła funkcjonalność DLNA? Używałem DLNA na 2ch nowch TV samsunga. Nagle po prostu nic nie wykrywa. Restartowałem serwer, DLNA. Kompletnie NIC. Po prostu tak jakby było DLNA cały czas wyłączone. Włączyłem udostępnianie w stacjonarym komputerze na Windows 10 i się pojawiło...
  10. F1le

Dyskusja Autodl-irssi add to rtorrent-Pro

For the payable rtorrent-Pro you might add autodl-irssi plugin please :)
  11. F1le

Dyskusja Gdzie są pliki konfiguracyjne rtorrenta?

Szanowni, Nie wiem czemu, ale mój rtorrent działa od zawsze dziwnie. Po pierwsze gdy ustawiam mu lokalizację do zachowywania plików torrent to o ile zapisuje w tym miejscu o tyle jak kasuje je przez www rutorrenta to nie umie usunąć folderów. Jaki powinien być user name dodany do grupy user...
  12. F1le

Archiwum Wewnętrzny routing VPN

Mam pytanie, które mnie męczy. Mam TVS-671 najnowszy soft 4.3.3 i konfiguruje VPNa. Odpaliłem 3 do testów, a więc : a) OpenVPN (10.0.0.x) b) PPTP (10.8.0.x) c) L2TP (10.2.0.x) Adresacja wewnętrzna NASa to 192.168.0.2, router 192.168.0.254 i teraz głupieje bo : Z OpenVPNa wpisuje te 2 adresy i...
  13. F1le

Dyskusja rtorrent - problem z instalacja najnowszej wersji

Witam, Ja to mam pecha do tych paczek qpkg z rtorrentem. Zawsze mam coś nie tak. Tym razem system zwraca przy instalacji problem z utworzeniem grupy Oczywiście chodzi o najnowszą wersję paczki QPKG czyli ta 20161119 Ale wbrew temu co system pisze, uworzyl uzytkownika rtorrent, ktory jest...
  14. F1le

Dyskusja rtorrent instalka i bład "Download share not found"

Witam, Zmienilem NASa i niestety ale paczki nie moge zainstalowac. Wywala błąd jak na załączonym obrazku. Instalka ostatnia : 0.9.6-b0214 Ktoś coś może poradzić?
  15. F1le

Dyskusja rtorrent - auto-dl irssi

Witam, Czy w paczce rtorrent'a jest autodl-irssi? Jak to doinstalowac?
  16. F1le

Hello

Heja, Witam i pozdrawiam. F :)