1. malma777

Dyskusja Jdawnloader

Witam proszę o pomoc po aktualizacji qts do nowej wersji mam problem z zalogowaniem się do jdawnoader. jak wejdę do cointainsjation to wszystko wyglada dobrze.
  2. malma777

Zmiana ta-253D na ts-264

w sumie to myślę że 8 GB było by wystarczające. Teraz zastanawiam się czy nie lepiej już od razu wziąć model 464 zawsze to miejsce na dwa dyski w zapasie
  3. malma777

Zmiana ta-253D na ts-264

A odczuje brak RAMu bo w 264 jest lutowany i nie można już dołożyć a tu mam 16
  4. malma777

Zmiana ta-253D na ts-264

Witam. Czy zmiana ts 253D 16Gb na ts-264 to dobry pomysł. Z nasa korzystam głównie jako centrum multimediów i backup danych, nic bardziej wymagającego jakiś tam torrenty i jdawnloader w docker. Głównie chodzi mi o to że ten nowszy ma slot kart ssd m2 a do starego musiałbym dokupić a cena jest...
  5. malma777

Kupię Karte rozszerzeń m2 dla qnapa 453d

Też jestem chętny na taką kartę do ts-253D mój maila malma777gmail.com
  6. malma777

Dyskusja Nieprzydzielone miejsce

a nie da się rozszerzyć istniejącego już woluminu a to właśnie nieprzydzielone miejsce?
  7. malma777

wszystko trzymam zdjęcia, muzykę , filmy i różne dane, slot m2 da się dokupić tylko nie wiem czy gra warta świeczki? 1709997682 chodzi mi głownie o przypisanie tej nie przydzielonej cześci dysku żebym mógł z niej korzystac.
  8. malma777

Qnap 253D nigdy nie rozdzielałem systemu i danych zawsze miałem jeden wolumin. A da się jakość teraz to zrobić bez utartych danych? Ile na system powinienem mieć miejsca? jestem kompletnie zielony w temacie Nas 1709997088 Ja mam tylko dwa dyski Raid 1. Czy da się zwiększyć to wolumin które już...
  9. malma777

A mógłbyś mi podpowiedzieć która opcje wybrać
  10. malma777

Pomoc ST20000NM007D Seagate Exos x20 20 TB

Witam czy jak dysk nie jest na liście kompatybilności z moim urządzeniem to znaczy ze nie ma szans ta wpsolprace? Chodzi i dyski ST20000NM007D Seagate Exos x20 20 TB. Dyski Exos X18 sa kompatybilne a tego nie ma. Może ktoś mial podobna sytucje, mój nas to nap 253D
  11. malma777

Witam co znaczy nieprzydzielone miejsce? czy mogę go w jakiś sposób użyć?
  12. malma777

Dyskusja Migawka i nowe dyski

powiedz mi proszę Jeszce tylko czy nas ma być wyłączony podczas wyciągania tego dysku? I co to znaczy miejsce nie przypisane?
  13. malma777

Dyskusja Migawka i nowe dyski

Witam mam zamiar wymienić dyski w moim Nasie. Obecnie mam 2X4Tb na 2X12Tb i tu pytania do bardziej zaawansowanych użytkowników. Czy migawki są konieczne, czy sam raid 1 nie wystarczy? Jeśli już miały by zostać to czy 10 procent na nie to wystarczająco? Na dyskach będę przechowywał zdjęcia...
  14. malma777

Pomoc Proszę o pomoc Portainer.io

problem rozwiązany wszystko przez to ze mialem zainstalowany portainer z app center ale już wszystko dziala cały czas walczę jdawnloaderem i nie umie go zainstalować wcześniej w innym temacie mi pomagałeś ale mimo wszystkiego nie umiem cos jest nie tak robie to według tego: oczywiście w xxx...
  15. malma777

Pomoc Proszę o pomoc Portainer.io

Proszę o wskazówkę gdyż jestem zielony w tym temacie. Instaluje portainer z instrukcji od kolegi z forum i wszystko idzie dobrze do momentu gdzie powinienem wejść przez przeglądarkę i skonfigurować konto. Tylko ze ja za cholerę nie mogę dostać się. Jaki adres mam podać żeby wejść do...
  16. malma777

Dyskusja JDOWNLOADER

możliwe czyli co mam teraz zrobic
  17. malma777

Dyskusja Jdawnloader

udało mi się zainstalować tylko ze mam problem bo nie wiem. gdzie są pobrane pliki docker run -d --init --restart=always -v share/Dane/Download:/opt/JDownloader/Downloads -v /share/Public/JDownloader_config:/opt/JDownloader/app/cfg --name jdownloader -u $(id -u) -p 3129:3129 -e MYJD_USER=XXX -e...
  18. malma777

Dyskusja JDOWNLOADER

Witam zainstalowałem jdanloader w docker i wszystko niby chodzi. zalogowałem się poprzez stronę tylko mam mały problem: nie mogę znaleść pobranych plików. Zainstalowałem wpisując taka komendę : docker run -d --init --restart=always -v share/Dane/Download:/opt/JDownloader/Downloads -v...
  19. malma777

Dyskusja Jdawnloader

Nie podesłał bu ktoś gotowca? chodzi o dokładny tekst który mam wkleić żeby zainstalować jdawnloader w dokerze .