Pomoc Archiwizacja maili

superwojciech

Entry Technician
Q Associate
15 Marzec 2023
53
1
0
8
25
QNAP
null
Ethernet
null
Cześć,

chciałem wykorzystać narzędzie QmailAgent do archiwizacji wiadomości wraz z usunięciem bezpośrednim z hostingu, lecz ta aplikacja ma możliwość synchronizacji tylko po IMAP, czy jest jakaś inna aplikacja, która spełni moje oczekiwania?

taką którą QNAP wspiera ? nie ma
siorbaj maile ThunerBird'em do udziału sieciowego i tyle
i tym samym TB możesz je czytać
Racja, takie rozwiązanie jest teraz.
Lecz mam skrzynkę wszystkie@ wysłane@ gdzie leci dodatkowo backup wszystkiego - UDW wszystkiego.

Teraz jak się nie odpali TB (np. po restarcie serwera) to wiadomości nie schodzą :/

Mykałem nad postawieniem VM z linuxem i tam TB pod takie archiwum, bo zawartość plików taka sama na win i lin

Załączniki

• log1.png
    log1.png
    20,2 KB · Wyświetleń: 11
przeklejasz podany kod z mojej instrukcji do właściwego miejsca w Container Station - i tutaj nie pomogę, bo jestem zdania że to zły i nieczytelny program
załóżmy jakoś to zmęczyłeś - musisz zamienić XXXX na nazwe swojego udziału, gdzie ma urzędować ThunderBird i jego dane.

Oczywiście trzeba przemyśleć gdzie te dane mają być trzymane, jakiś RAID czy cuś ? Zależy od marzeń.

Jak zrobisz to raz, to świat kontenerów stoi przed Tobą otworem ;)

przeklejasz podany kod z mojej instrukcji do właściwego miejsca w Container Station - i tutaj nie pomogę, bo jestem zdania że to zły i nieczytelny program
załóżmy jakoś to zmęczyłeś - musisz zamienić XXXX na nazwe swojego udziału, gdzie ma urzędować ThunderBird i jego dane.

Oczywiście trzeba przemyśleć gdzie te dane mają być trzymane, jakiś RAID czy cuś ? Zależy od marzeń.

Jak zrobisz to raz, to świat kontenerów stoi przed Tobą otworem ;)
Nie wiem co ma aplikacja do chęci pomocy :) ale dziękuję.
Ciągle mam permission deniad? Dlaczego?

Może ktoś inny będzie skłony pomóc mi lub naprowadzić chociaż na ścieżkę. Pomimo próby dalej jestem we mgle :(.

Z góry dziękuję.

Załączniki

• Zrzut ekranu 2025-02-12 215824.png
    Zrzut ekranu 2025-02-12 215824.png
    16 KB · Wyświetleń: 15

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. thunderbird
  2. docker