Featured How-To Dodatkowe źródła paczek qpkg (3rd party store)

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika Silas Mariusz, 28 Maj 2016.

Ładowanie...
  1. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 559
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +1 464 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Nie. To było eksperymentalne repo. Zostajemy przy qnapclub.eu
     
  2. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    992
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    A czy aplikacje działają na 4.3.3?
     
  3. Putgaw
    Offline

    Putgaw Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    4 Luty 2017
    Wiadomości:
    28
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    802.11n
    HS-251 802.11n
    Witam jestem na stronie Qnap Club Store , gdy chcem pobrać aplikację w sekcji Download links podane są chyba modele Nas-ów. Niestety nie ma mojego. Mam HS-251+. Czy mogę zapomnieć o ściąganiu czy któraś aplikacja podpasi? no i jak wygląda sprawa wiarygodności aplikacji na wymienionej stronie. nie chcę aby qnap się przez to wywalil.
     
  4. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    HS-251+ => x51
     
  5. Putgaw
    Offline

    Putgaw Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    4 Luty 2017
    Wiadomości:
    28
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    802.11n
    HS-251 802.11n
    Dzięki. Czyli nie wszystkie aplikacje są dostępne dla mnie. Pozdrawiam.
     
  6. nelik1987
    Offline

    nelik1987 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    18 Marzec 2017
    Wiadomości:
    35
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
  7. maciej_m
    Offline

    maciej_m Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    3 Wrzesień 2018
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Synology:
    DS216j
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Mam takie pytanie. Zainstalowałem Bailkal ręcznie ściągając ze strony. Dziś znalazłem polecany temat o dodawaniu repo do Qnap,
    Moje pytanie czy jak zainstaluje aplikację ze sklepu z dodanego repo będzie obsługiwała aktualizacje?
    Jeśli tak to czy mogę jakoś te aplikacje podmienić tak, żeby nie stracić danych?
     
  8. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Zależy od tego jaka jest aplikacja i jak opiekun paczki QPKG to zaaplikował. Przeważnie nie ma z tym problemu.

    w sumie idioto odpornie -
    1. przekopiuj ręczną instalację gdzie indziej/zmień jej nazwę
    2. zainstaluje aplikację z repo
    3. przenieś aplikacje z pkt 1 - nadpisując to co powstało w pkt 2.
    4. sprawdz czy działa ..

    Jak nie - doczytaj jak zrobić kopię ustawień i danych , zrobić ją , usunać starą apke, wgrac nową , przywrócić kopie.
     
  9. maciej_m
    Offline

    maciej_m Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    3 Wrzesień 2018
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Synology:
    DS216j
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    To może głupie pytanie ale jak się dobrać do apek?
     
  10. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    FAQ - Jak połączyć się do terminala/konsoli Linux - shell Bash/SH w serwerze QNAP (PuTTY Windows)

    zamiast PuTTY - użyj WinSCP, ogarniesz :)

    apki są przeważnie w schowane gdzieś na dysku - odczytaj to sobie w SSH za pomocą
    Kod (Bash):
    1. grep Install_Path /etc/config/qpkg.conf
    najczęściej powtarzająca się ścieżka jest Twoim celem w WinSCP.

    upload_2018-9-11_22-45-25.
    --- Połączono posty, 11 Wrzesień 2018, Data oryginalnego postu: 11 Wrzesień 2018 ---
    PS: to już spory offtop - po więcej pomocy nowy temat poproszę ...
     
  11. maciej_m
    Offline

    maciej_m Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    3 Wrzesień 2018
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Synology:
    DS216j
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Pigers dzięki za pomoc, dziś wieczorem postaram się to przetestować.
    Muszę przyznać, że Q mógłby zrobić jakąś apkę do robienia kopii zapasowych programów.
    Przyznam się, że na S skorzystałem z przywracania kopii zapasowej kontaktów raz.
    Najwyżej zrobię jakiś skrypt robiący kopię, ale wolałbym apkę.
    --- Połączono posty, 13 Wrzesień 2018, Data oryginalnego postu: 12 Wrzesień 2018 ---
    Po instalacji Qbaikal z repo dane nie zostały nadpisane dzięki.