Featured Wiedza myQNAPcloud - czyli QNAP w internecie... (przekierowanie portów)

Dyskusja w 'Zdalny dostęp oraz sieć komputerowa' rozpoczęta przez użytkownika avis, 3 Luty 2014.

Ładowanie...
  1. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    W związku z natłokiem pytań dotyczących dostępu do naszych NAS-ów od innej strony niż nasza sieć wewnętrzna (czyt. LAN) pozwoliłem sobie spłodzić ten poradnik\opis jak zwał tak zwał. Mam nadzieję że choć trochę pomogę nowym użytkownikom QNAP-ów (starzy wyjadacze niech się nie mądrzą tylko jak będą mieli jakieś sugestie to niech dadzą znać a je uwzględnię albo i nie :) )

    Zacznijmy więc od początku. Na początku były dinozaury a potem powstał QNAP wraz z usługą myQNAPcloud. Zapytacie co to jest? A ja wam odpowiem hmmm.. jak dla mnie to taki dynamiczny DNS (przynajmniej na chwile obecną) umożliwiający dostęp do usług naszych QNAP-ów. Ok ale koniec tych pierdoł czas pokazać z czym się to je.

    No to zaczynamy

    Na początku zabawy proponuje zalogować się do panelu administracyjnego i kliknąć ikonkę myQNAPcloud

    pulpit.PNG


    Oczom naszym ukaże się stronka taka jak poniżej i to właśnie przy jej pomocy podłączymy naszego QNAP-a do usługi myQNAPcloud, Proces łączenia rozpoczynamy poprzez kliknięcie jedynego klawisza na stronie "Rozpocznij"

    1.PNG

    Jak już klikniecie ten magiczny button oczom waszym ukaże się taki oto ekran:

    2.PNG

    Tutaj ci bardziej dociekliwi mogą zagłębić się w lekturę ale osobiście proponuje kliknąć klawisz START :)

    3.PNG

    No i tym sposobem mamy kolejny ekran. Nad tym jednak proponuje się bardziej pochylić gdyż wymaga on od użytkownika zastanowienia się i podjęcia decyzji czy ma on już konto na myQNAPcloud czy nie. Jeżeli decyzja zostanie podjęta i okaże się ze posiadasz konto to teraz jest dobry moment na podanie adresu email i hasła. W przeciwnym razie trzeba niestety kliknąć w linka "utwórz konto myQNAPcloud" powypełniać te wszystkie rubryki na stronie i wrócić do konfiguracji po tym jak konto zostanie założone.
    Ja zakładam że masz już konto wiec wpisujemy adres email i hasło (oczywiście to które użyto do rejestracji w myQNAPcloud a nie dowolne) i klikamy dalej jak małpka :p

    4.PNG

    No i następny ekran to już pikuś. Tutaj wpisujesz nazwę swojego QNAP-a która będzie używana w usłudze myQNAPcloud (nie musi być taka sama jak ta w sieci LAN). Tutaj jest jedno ale, mianowicie jak wpiszesz nazwę a pole się delikatnie zaczerwieni może oznaczać to że nazwa jest już używana, ale niekoniecznie dlatego czasem warto kliknąć dalej w celu ostatecznej weryfikacji. Jak już wkurzony znajdziesz w końcu nazwę która nie jest zajęta i klikniesz dalej powinieneś zobaczyc taki obrazek.

    5.PNG

    Na tym etapie proponuje zmówić paciorek o pomyślny przebieg konfiguracji :)
    Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem a twój router obsługuje UPNP i ma to ustrojstwo włączone, powinieneś zobaczyć taki rezultat:

    6.PNG

    W przypadku gdyby coś nie pykło (najczęściej jest to problem z usługą UPNP i przekierowaniem portów) nie przejmuj się zawsze możesz poprosić o pomoc na forum ewentualnie zerknąć w dalszą część tego postu jak przekierować porty ręcznie.
    OK powiedzmy że masz taki obrazek jak powyżej i co teraz? po co to wszystko było?, ano po to abyś nawet bez znajomości swojego adresu IP (użytkownicy neostrady i pokrewnych wiedzą o co kaman) w łatwy sposób mógł dostać się do twojego QNAP-a i nie tylko. Zapytacie jak to nie tylko? i jak mam się połączyć z moim QNAP-em i tym "nie tylko"? Nic prostszego pamiętacie obrazek gdzie dumaliście nad nazwą QNAP-a w myQNAPcloud? (jak ktoś nie pamięta to są na to medykamenty :) albo może zawsze sprawdzić w QNAP-ie) to własnie tą nazwę + domenę myQNAPcloud.com wpisujecie w przeglądarkę np:

    dla połączeń HTTP: http://<wasza nazwa>.myqnapcloud.com
    dla połączeń HTTPS: https://<wasza nazwa>.myqnapcloud.com

    Tu macie przykład wykorzystania myQNAPcloud przez firmę QNAP w celu prezentacji QTS 4.1

    http://usademo.myqnapcloud.com/


    Login: qnap
    Password: qnap


    No dobra ale ci co uważniej czytali zadadzą pytanie a co z tym nie tylko? Ha i tu jest ciekawostka bo dzięki myQNAPcloud możecie połączyć się do dowolnej usługi z waszej sieci LAN której porty zostały przekierowane na routerze (np Pulpit Zdalny waszego komputera, serwer FTP, itp).

    OK tym o to sposobem przebrnęliśmy przez proces łączenia z usługa myQNAPcloud, to teraz może opowiem co nieco o opcjach oferowanych przez QNAP-a w połączeniu z myQNAPcloud.

    Strona główna myQNAPcloud

    Cloud Link.PNG

    Wracając na strunę główną można zauważyć pewne różnice polegające na tym że zamiast buttona rozpocznij mamy adres e-mail uzyty do logowania do myQNAPcloud, nazwę używaną do identyfikacji naszego NAS-a oraz adres pozwalający na połączenie się z naszym NAS-em. Kafelki poniżej informują nas stanie poszczególnych usług, czyli: czy został wykryty router UPNP i czy ta usługa na nim działa, czy włączony został serwer VPN, czy zostały przekierowane wszystkie wymagane porty. Dodatkowo po kliknięciu w którykolwiek kafelek przeniesie nas do informacji szczegółowych bądź do konfiguracji danej usługi.

    Automatyczna konfiguracja routera

    upnp.PNG

    W karcie tej znajdziemy wszystkie informacje dotyczące routera, czyli :
    • czy został wykryty w sieci router UPNP (można wymusić skanowanie ręczne jak i przeprowadzić diagnostykę)
    • porty przekierowane na routerze przy pomocy usługi UPNP oraz ich obecny status
    • dodatkowo mamy możliwość ręcznego otwarcia bądź zamknięcia konkretnych portów przy użyciu usługi UPNP bez potrzeby grzebania w routerze
    Od siebie dodam że jak ktoś preferuje ręcznie przekierowywać porty na routerze to jest to dobre miejsce do uzyskania informacji o numerach portów które są używane przez usługi w QNAP-ie

    VPN

    vpn.PNG

    Zakładka ta jak sama nazwa mówi dotyczy ustawień VPN o których nie będę się tu rozwodził bo to nie ten temat.

    My DDNS/Cloud Portal

    W tym oknie znajdziemy dwie zakładki. W pierwszej mamy możliwość włączenia lub wyłączenia dynamicznego DNS-a usługi myQNAPcloud, nie polecam wyłączać bo QNAP przestanie wysyłać żądania odświeżenia waszego adresu IP do usługi myQNAPcloud czyli stracicie dostęp do QNAP-a przy najbliższej zmianie adresu IP na waszym porcie WAN (Wielki Arealny Network inaczej Internet :p ) routera/modemu.

    ddns.PNG

    Kolejna zakładka na tej karcie to centrum sterowania usługami które udostępniacie w ramach usługi myQNAPcloud

    cloud portal.PNG

    No więc tutaj macie możliwość włączenia lub wyłączenia poszczególnych usług udostępnianych w ramach myQNAPcloud. Poniżej po kolei wyjaśnię co który wpis oznacza.

    NAS Web - Interfejs administracyjny QNAP-a
    File Station - Stacja plików
    Serwer WWW - Wasza strona WWW
    Multimedia Station - Stacja multimedialna
    Photo station - Stacja Fotograficzna\Stacja foto? nie wiem jak to poprawnie przetłumaczyć
    Music Station - Stacja muzyczna

    Pragnę dodać że powyższe usługi możemy publikować zarówno na standardowym porcie 80 jak i poprzez HTTPS (443).
    Aby skorzystać z SSL wystarczy włączyć usługi oznaczone jako "Bezpieczny".

    Oprócz standardowych ustawień publikowania poszczególnych usług możemy dodatkowo ustawić które z nich maja być prywatnymi. Co to oznacza? Ano tyle że jeżeli ktoś w usłudze myQNAPcloud wyszuka nasz portal (pod warunkiem że w opcjach na stronie włączona jest opcja wyszukiwania) dostęp do nich uzyska dopiero kiedy poda klucz zabezpieczający oraz prawidłową nazwę użytkownika i hasło zarejestrowanej na naszym QNAP-ie. Oprócz dostępu do usług możecie poprzez usługę myQNAPcloud umożliwiać poszczególnym użytkownikom łączenie się przez VPN z waszą siecią.

    ustawienia które opisałem znajdziecie na dole strony dot. publikowania usług

    kod.PNG

    CloudLink

    cloudlink.PNG

    Jak sama nazwa wskazuje usługa ta w zamyśle ma omijać router bez potrzeby grzebania w przekierowaniach portów. Jednak z moich doświadczeń na chwilę obecną nie do końca działa tak jak powinna. W sumie nie ma się co dziwić to dopiero beta i może w przyszłości naprawdę nie trzeba będzie grzebać w jakichkolwiek ustawieniach routera.

    A tu kilka screenów strony myQNAPcloud.com:

    Strona myQNAPcloud - published services (opublikowane usługi)i

    usługi.PNG

    Strona myQNAPcloud - Device Detail (szczegóły urządzenia)

    Na stronie tej oprócz informacji o urządzeniu macie możliwość jego wyrejestrowania (prawy górny róg przycisk "unregister") i zmiany tego czy wasze urządzenie może być wyszukiwane czy nie (na samym dole pod informacjami opcja: "searchable")

    device.PNG

    I to by było na tyle w kwestii myQNAPcloud mam nadzieję że ten temat pomoże nowym użytkownikom skonfigurować swoje zabawki tak aby można było dostać się do nich przez internet.


    Na koniec kilka screenów ze stron konfiguracyjnych routerów dotyczących przekierowania portów i włączania usługi UPNP

    Port Forwarding (Przekierowanie portów)

    TP-Link

    tplink.PNG


    tplink ports.PNG

    Linksys

    linksys1.

    Linksys DD-WRT

    linksys ddwrt.

    Netgear

    netgear.PNG

    Dla posiadaczy Internetu od UPC

    Thomson TWG870U

    thomson.PNG


    Jak widać na powyższych screenach mimo różnych nazw używanych przez każdego z producentów to jednak we wszystkich przypadkach zachowana jest pewna prawidłowość. Aby więc przekierować port lub porty dla danej usługi musimy podać:

    • Service name - to wasza nazwa (czasami można ją wybrać z listy usług pre-definiowanych przez producenta urządzenia)
    • Local IP Address - adres IP waszego serwera w sieci lokalnej którego usługę chcecie udostępnić w internecie
    • Internal Start-End Port - Początek i koniec portów przekierowywanych ze strony LAN (jeżeli to ma być jeden port np 80 to w polu start i end wpisujemy wartość 80)
    • External IP - adres IP z którego akceptowane bedą połączenia na danym porcie (możemy ustawić konkretny adres IP ale wtedy tylko z niego sie połączymy z daną usługą lub adres 0.0.0.0 który pozwoli na połączenia z dowolnego adresu IP)
    • External Start-End Port - oznacza to samo co internal start-end port ale tym razem są to otwarte porty ze strony WAN
    • Protocol - Tu ustawiacie protokół na którym dana usługa pracuje (macie do wyboru trzy opcje: TCP/UDP/BOTH)
    • Enable - Określa czy dane przekierowanie jest aktywne

    a tu przykład przekierowania portów dla serwera FTP, HTTP, HTTPS i Pulpitu Zdalnego

    portforwarding.PNG


    Włączanie usługi UPNP

    TP-Link

    tplink upnp.PNG

    tplink upnp.PNG

    Linksys

    linksys upnp.

    Linksys DD-WRT

    ddwrt upnp.


    Netgear

    netgear upnp.PNG

    Na koniec dodam że screenshoty z innych popularnych routerów mogące pomóc innym użytkownikom są mile widziane w tym temacie.
     
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 451
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +1 158 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Dodaj screeny z wersji QTS 3.x - poproś @kaktus@kaktus ;)
     
  3. virtualfan
    Offline

    virtualfan Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    45
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x19P II
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x19P II 100 Mbps
    Świetny materiał, szacun ! :perfekcyjnie:
    Gdyby jednak Kolega Avis rozwinął temat VPNa, bo pomimo usilnych prób temat u mnie kulejew00t
     
  4. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    @up a co chcesz wiedzieć?? przeszukaj forum i jak naprawdę nic nie będzie to zakładaj temat a na pewno dostaniesz pomoc :)
     
  5. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 451
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +1 158 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  6. virtualfan
    Offline

    virtualfan Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    45
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x19P II
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x19P II 100 Mbps
    Widać czytam inne podręczniki :D
    Widzę, że Silas opublikował obszerne wyjaśnienia, które uzupełniłeś, więc będę miał o czym myśleć. Dzięki wielkie w imieniu swoim i innych :perfekcyjnie:
    Chwilowo zająłem się dostępem do mojego kunapa z nowego smartfona.
    --- Połączono posty, 21 Luty 2014, Data oryginalnego postu: 20 Luty 2014 ---
    Moja kolejna próba zmierzenia się z myQNAPcloud ponownie przynosi mi frustrację. Wszystko udaje mi się skonfigurować i uruchomić, więc nie powinienem narzekać. Ale...
    Kiedy dawno temu robiłem to pierwszy raz, skorzystałem z UPNP. Jednak po aktywacji usługi, w logach KUNAPA zauważyłem masę połączeń przychodzących z sieci, a na port UDP: 1900 z różnych adresów z mojej sieci (i nie tylko). Nie mogłem temu zaradzić, próbowałem nawet przekierować ruch przychodzący na port 1900 na niewykorzystany adres z puli adresacji routera i nic. Wyłączyłem więc myQNAPcloud i UPNP w routerze, jednak połączenia dalej miały miejsce. Dopiero reset routera do fabryki zakończył problem.
    Teraz, zachęcony tutorialem AVISA, ponownie wróciłem do tematu. Tym razem jednak nie włączałem UPNP, tylko przeforwardowałem sobie porty.
    I ponownie, myQNAPcloud się uruchomił, działa, łączę się, i znów jest ale...
    Ponownie mam próby ataków z zewnątrz.

    upload_2014-2-21_20-15-30.

    Trochę mnie to wkurza, że router mi to przepuszcza, ale (jak to pojmuję) port 1900 dla UPNP działa w multicast i nie wiem, czy da się to jakoś zablokować.
    Może ktoś jest w stanie mi pomóc? Mam się tym w ogóle przejmować, czy sobie odpuścić, bo nie jest (?) to groźne.
     
    • Piwo Piwo x 1
  7. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 451
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +1 158 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  8. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    887
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    15:27
    Oceny:
    +264 / 4 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
  9. virtualfan
    Offline

    virtualfan Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    45
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x19P II
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x19P II 100 Mbps
    Niestety, poprzednio już próbowałem, ale admina stać było tylko na radę "proszę wyłączyć UPNP" :wyglupy:

    Ponieważ próba WOL przez internet spełzła na niczym, włączyłem na firewallu filtr multicast z internetu i mam spokój :me2:
     
  10. przemyslaw.janus
    Offline

    przemyslaw.janus Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    23 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    74
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +16 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69L 1 GbE
    Witam,
    w jakie powinny byc ustawienia w sytuacji gdy w ramach tej samej sieci (i na tym samym zewnetrznym IP) dzialaja dwa Qnapy? Do jednego (glownego, zarejstrowanego w myqnapcloud.com) mam dostep z zewnatrz, natomiast do drugiego - juz nie.
    Mozecie doradzic?
     
  11. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
  12. przemyslaw.janus
    Offline

    przemyslaw.janus Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    23 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    74
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +16 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69L 1 GbE
    Czy dobrze rozumiem - oba qnapy rejestrowales w myqnapcloud, czy tak?
     
  13. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    dokładnie tylko wmtym drugim usługi ktòre sa aktywne mają zmienione porty
     
  14. przemyslaw.janus
    Offline

    przemyslaw.janus Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    23 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    74
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +16 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69L 1 GbE
    dopytam, czy nie bedzie konfliktu jesli zarejestruje drugie urzadzenie w myqnapcloud pamietajac ze dostawca internetu (upc) zapewnie mi tylko jeden zewnetrzny adres?
    --- Połączono posty, 11 Czerwiec 2014, Data oryginalnego postu: 11 Czerwiec 2014 ---
    a gdzie zmienic porty?
     
  15. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    nie, przecież ja też mam jeden adres ip i działa
    --- Połączono posty, 11 Czerwiec 2014, Data oryginalnego postu: 11 Czerwiec 2014 ---
    zależy do której usługi? np do strony administracyjnej w: panel sterowania>ustawienia systemowe>ogólne>administracja systemu
     
  16. przemyslaw.janus
    Offline

    przemyslaw.janus Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    23 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    74
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +16 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69L 1 GbE
    tak, w obu mam ustawiony port 8080
     
  17. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    Ja tez korzystam z UPC a jak sie bardziej przyjrzysz moim screenom z poradnika to zobaczysz że mam więcej niż jedno urządzenie na myqnapcloud i na jednym ze screnów jest ustawiony niestandardowy port https
    --- Połączono posty, 11 Czerwiec 2014, Data oryginalnego postu: 11 Czerwiec 2014 ---
    Nawet masz jak przekierować porty na klamocie od UPC
     
  18. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 451
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +1 158 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    @przemyslaw.janus@przemyslaw.janus - avis do jednego użył przekierowań wprost (tak ja to nazywam, port 22 na qnapie wyciągam jako 22 na WAN) a do drugiego urządzenia użył przekierowań nie na wprost (czyli port 22 qnapa na port 843 WAN).
     
  19. przemyslaw.janus
    Offline

    przemyslaw.janus Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    23 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    74
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +16 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69L 1 GbE
    o widze bezsenna noc......
    no dobrze - ale gdzie / jak ustawic te przekierowania? moze krotka instrukcja dla opornych?
     
  20. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 451
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +1 158 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    patrz 1 post :D
    --- Połączono posty, 12 Czerwiec 2014, Data oryginalnego postu: 12 Czerwiec 2014 ---
    albo napisz na PW nr gg do siebie :p
     

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. myqnapcloud

    ,
  2. https://forum.qnap.net.pl/threads/myqnapcloud-czyli-qnap-w-internecie-przekierowanie-port%C3%B3w.4932/

    ,
  3. https://kmhydro.myqnapcloud.com/

    ,
  4. qnap jakie porty,
  5. qnap przekierowanie ftp,
  6. myqnapcloud ftp,
  7. łączenie z qunap w chmurze,
  8. jak wyrejestrować qnap,
  9. qnapcloud,
  10. https://forum.qnap.net.pl/threads/myqnapcloud-czyli-qnap-w-internecie-przekierowanie-portów.4932/,
  11. qnap cloud port forwarding,
  12. 8082 monitorowany don