- 2 Styczeń 2016
- 514
- 21
- 18
- 41
- QNAP
- TS-x51
- Ethernet
- null
Przepraszam na wstępie że zapytanie nie ma wspólnego z urządzeniem QNAP. Lecz są tu na tym forum pewnie osoby które mają doświadczenie w tej dziedzinie.
W niedalekiej przyszłości będę pracował pod adresem B, do tej pory pracuję pod adresem A.
Pod adresem A mam komputer typu PC z którego cały czas korzystam, natomiast przechodząc pod nowy adres nie chcę brać ze sobą PC-ta.
Planuję pracować na laptopie lub mini-pc który łączył by się z PC-tem i wyświetlał by obraz z niego ---> wszelkie opercje obliczeniowe były by dokonywane na PC a wyświetlane pod adresem B
Wiem że teraz wszyscy napiszą że jest przecież TeamViewer lub podobny.
Ale szukam programu / sposobu pracy tak komfortowej żebym miał wrażenie że pracuję na PC
- szybkość pracy
- 100% skalowalny ekran
- jakość obrazu 1/1
chyba że TeamViewer można tak ustawić aby spełniał te warunki ?
albo sam Windows czy ma takie możliwości / funkcję ?
W niedalekiej przyszłości będę pracował pod adresem B, do tej pory pracuję pod adresem A.
Pod adresem A mam komputer typu PC z którego cały czas korzystam, natomiast przechodząc pod nowy adres nie chcę brać ze sobą PC-ta.
Planuję pracować na laptopie lub mini-pc który łączył by się z PC-tem i wyświetlał by obraz z niego ---> wszelkie opercje obliczeniowe były by dokonywane na PC a wyświetlane pod adresem B
Wiem że teraz wszyscy napiszą że jest przecież TeamViewer lub podobny.
Ale szukam programu / sposobu pracy tak komfortowej żebym miał wrażenie że pracuję na PC
- szybkość pracy
- 100% skalowalny ekran
- jakość obrazu 1/1
chyba że TeamViewer można tak ustawić aby spełniał te warunki ?
albo sam Windows czy ma takie możliwości / funkcję ?