dzięki 
tylko jest jeden mały problem. Jak włączam dekodowanie dla formatu H264 i chcę oglądnąć np. na komputerze film z tym kodekiem przez przeglądarkę wyskakuje błąd
a mam takie ustawienia w Jellyfin:
a w ustawienia qnapa mam w ustawieniach karty:
co jest źle? trzeba jakieś inne sterowniki wgrać w qnapie?
Połączono posty:
tylko jest jeden mały problem. Jak włączam dekodowanie dla formatu H264 i chcę oglądnąć np. na komputerze film z tym kodekiem przez przeglądarkę wyskakuje błąd
a mam takie ustawienia w Jellyfin:
a w ustawienia qnapa mam w ustawieniach karty:
co jest źle? trzeba jakieś inne sterowniki wgrać w qnapie?
1) Sterowniki wygląda jak byś miał zainstalowane.
2) Tryb QTS oznacz że GPU na użytek systemu ewentualnie paczek zainstalowanych z paczek np (The Repo for your QNAP NAS - MyQNAP)
3) Jeżeli zainstalowałeś paczkę dockerową musisz zamontować GPU do obrazu (jellyfin).
4) Jeżeli to Firefox tam mają jakieś hopki z zamkniętymi kodekami, drm i czy innym ustrojstwem.
2) Tryb QTS oznacz że GPU na użytek systemu ewentualnie paczek zainstalowanych z paczek np (The Repo for your QNAP NAS - MyQNAP)
3) Jeżeli zainstalowałeś paczkę dockerową musisz zamontować GPU do obrazu (jellyfin).
4) Jeżeli to Firefox tam mają jakieś hopki z zamkniętymi kodekami, drm i czy innym ustrojstwem.
Zainstalowałem zmodowaną aplikację z GitHub - pdulvp/jellyfin-qnap: Jellyfin server packaging for QNAP NAS (mam nadzieję że można wklejać linki)
próbowałem na chrome i takie błędy były
próbowałem na chrome i takie błędy były
GitHub - pdulvp/jellyfin-qnap: Jellyfin server packaging for QNAP NAS sekcja
który zresztą SAM podałeś ?
Enable Video Acceleration in Jellyfin
który zresztą SAM podałeś ?
myślałem że coś gdzieś indziej jeszcze znalazłeś. poniedziałek dzisiaj sorki