Po podpięciu TS-251D do TV przez HDMI, zainstalowałem z poziomu komputera tylko HD Station 4.2.7. Wybrałem taką instalację gdyż przez TV, nie było możliwości odznaczenia niechcianych aplikacji. Przy próbie połączenia NAS sie zawiesił z informacją o konieczności reinstalacji Chrome ( nie instalowałem tej przeglądarki i nie chcę jej ).
Logując się do NAS poprzez TV, zainstalowałem Firefox, FileStation, MusicStation, PhotoDtation, HD Player. Efekt jest taki sam ( zawieszenie ).
Transmisja strumieniowa z Qfile na TV działa bez zarzutu.
Mam pytania:
-jak usunąć zainstalowane aplikacje? ( Firefox, FileStation, MusicStation, PhotoDtation, HD Player ). Opcja "usuń" jest jedynie przy HD Player oraz HD Station 4.2.7. W pozostałych brak w menu z opcją "usuń" , jest tylko nazwa z dopiskiem " Local Display ".
-co zrobić aby mieć możliwość korzystania z NAS na TV po kablu?
-czy kabel HDMI z certyfikatem może powodować tego typu problemy?
Kopałem w poszukiwaniu podobnych tematów.
Pozdrawiam.
Logując się do NAS poprzez TV, zainstalowałem Firefox, FileStation, MusicStation, PhotoDtation, HD Player. Efekt jest taki sam ( zawieszenie ).
Transmisja strumieniowa z Qfile na TV działa bez zarzutu.
Mam pytania:
-jak usunąć zainstalowane aplikacje? ( Firefox, FileStation, MusicStation, PhotoDtation, HD Player ). Opcja "usuń" jest jedynie przy HD Player oraz HD Station 4.2.7. W pozostałych brak w menu z opcją "usuń" , jest tylko nazwa z dopiskiem " Local Display ".
-co zrobić aby mieć możliwość korzystania z NAS na TV po kablu?
-czy kabel HDMI z certyfikatem może powodować tego typu problemy?
Kopałem w poszukiwaniu podobnych tematów.
Pozdrawiam.