QNAP TS-351

newnas

Passing Basics
Beginner
25 Sierpień 2019
13
1
3
35
QNAP
null
Ethernet
null
Jestem zainteresowany zakupem QNAP TS-351-4G, ponieważ chciałem go użyć głównie do kopii zapasowych baz danych.

1. Czy serwer NAS będzie działał bez dysków M2? Czy dyski mogę dołożyć w późniejszym terminie - po konfiguracji serwera? Jakie kroki wtedy powinienem wykonać? Jest gdzieś jakaś instrukcja dołożenia dysku M2 i jego konfiguracji?

2. W jaki sposób skonfigurować podłączenie zdalnego pulpitu (w sieci lokalnej)? Chciałbym połączyć się z serwerem NAS, ponieważ nie będę miał do niego podłączonego monitora (monitor mogę podłączyć przez HDMI jedynie na czas początkowej konfiguracji).

3. W jaki sposób wykonujecie kopie baz danych z innego serwera na serwer NAS? Obecnie używam FerroBackupu, który pozwala mi na zrobienie kopii na inny serwer ale widziałem, że jest opcja instalacji Ferrobackupu na QNAPie i tam trzymanie kopii.

4. Czy QNAP TS-351-4G + 2x dysk SEAGATE IronWolf będzie głośny czy będzie z hałasem podobnie tak jak przy zwykłym PC? Chciałbym go zamontować w szafie RACK u siebie w biurze, ale nie chciałbym aby utrudniał mi pracę.

Dzięki.

Aby zobaczyć tę odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. hałas dysku
  2. podłączenie monitora
  3. Wentylacja