Witam serdecznie, mam problem z QuMagie/MediaConsole, gdyż gdy mam włączone dyski nie chcą się usypiać, a dyski cały czar chroboczą długo i co kilka minut, jak wstrzymam Qumagie to wszystko ustaje, a dyski ładnie idą spać.
łaaał...naprawdę !jesteś wielki, nie wpadłem na to i pisząc to wyłączyłem wszystko, indeksowanie, robienie kopi zdjęć, tworzenie miniatur itp i nadal mieli...jedynie wstrzymanie aplikacji działamamo mamo , włączyłem indexowanie i nie moge spać ! musze opisywac obrazki !
mamo czemui nie moge spać
nie, usypianie mam ustawione na 5 minut i wyłączając np komputer dyski po 5 minutach idą spać, ale jak tylko włączę Qumagie , to chrobotanie cały czas słychać i nie chcą się hibernowaćno nie czytasz z dysku - więc mogą się uśpić ?
nie robię indeksowania, mam wyłączone i od godziny chrobotało . specjalnie wyłączyłem wszystko i nic, czekałem i czekałem, jestem nowym użytkownikiem Qnap i kurde trochę ten system jest raczej dla bardziej zaawansowanych użytkowników, mam wrażenie że tutaj tylko specjalista ogarnieskoro twierdzisz że QMagie nie robi żadnych operacji odczytu to czemu dyski się nie usypiają ? hmmmmm
bo robisz operacje na dysku, QMagie i indeksowanie