Download [Stable] QTS 4.0.2 Build0726 | ARM & x86

Dyskusja w 'Firmware' rozpoczęta przez użytkownika Silas Mariusz, 27 Lipiec 2013.

Ładowanie...
Tagi:
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A z jakiej przeglądarki korzystasz z interfejsu (html5)?
     
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 043
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Firefox 25.0a2 - kanał Aurora i Opera w wersji stabilnej

    PS: to do napisania PW trzeba mieć jakieś uprawienie ? zło ...
     
  3. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Obecnie dziś chyba tylko Chrome poprawnie wspiera HTML5. A więc proponuje korzystać z panelu zarządzania wyłącznie z przeglądarki Chrome.
     
  4. jurass
    Offline

    jurass System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    24 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    156
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +11 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-112
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-112 1 GbE
    Super, to trzeba instalować dodatkową przeglądarkę, żeby korzystać z panelu. :bomba:
     
  5. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
  6. osin
    Offline

    osin Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    12
    Miejscowość:
    pacanowo
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +1 / 0 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    mi wgarło sie pięknie i restart i hulało ładnie do momentu podłączenia się do monitoringu, cały czas mi wali w logach Re-launch process [nvrd]. restart nie pomaga
    --- Połączono posty, 12 Sierpień 2013, Data oryginalnego postu: 12 Sierpień 2013 ---
    a po restarcie uslugi przez SSH:
    Kod (Text):
    1. /bin/cp: cannot stat `/home/httpd/cgi-bin/html/login_2.html': No such file or directory
    i to sie dzieje tylko w tym realisie

    Moze wiecie jak pomoc

    Pozdrawiam
     
    Last edited by a moderator: 13 Sierpień 2013
  7. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Dołączył:
    14 Luty 2011
    Wiadomości:
    933
    Miejscowość:
    opolskie
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    I pewnie dla uniknięcia takich i innych anomalii powróciłem do 3.8.3
     
  8. osin
    Offline

    osin Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    12
    Miejscowość:
    pacanowo
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +1 / 0 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    dlatego testuje u siebie w firmie a nie u klientów, ale muszę to rozgrysc, najlpesze to to ze uprawienia sie nei zmienily konfig tez nie, raczej cos w samej aplikacji...
     
  9. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Patrzyłeś tutaj: https://forum.qnap.net.pl/resources/process-relaunch-rozwiązywanie-problemów.25/ ?
    --- Połączono posty, 12 Sierpień 2013, Data oryginalnego postu: 12 Sierpień 2013 ---
    I ponadto zobaczyć co produkuje ctl uruchamiający usługę:
    Kod (Bash):
    1. /etc/init.d/nvrd.sh restart
     
  10. osin
    Offline

    osin Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    12
    Miejscowość:
    pacanowo
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +1 / 0 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    to juz blad wrzucilem, ale prosze caly log z restartu:

    Kod (Text):
    1. [~] # /etc/init.d/nvrd.sh restart
    2. Shutting down cacd: cacd.
    3. Shutting down qplayd services: qplayd.
    4. Shutting down snapshotd services: snapshotdShutting down evtd services: evtdShutting down nvrd services: nvrd.
    5. will dettach sm..
    6. will destroy sm..
    7. will destroy smd_lock..
    8. will do vos_destroy_smd_lock(0)
    9. will do semctl(294920)
    10. end do semctl(294920)
    11. end destroy smd_lock..
    12. will dettach sm..
    13. will destroy sm..
    14. will destroy smd_lock..
    15. will do vos_destroy_smd_lock(1)
    16. will do semctl(327689)
    17. end do semctl(327689)
    18. end destroy smd_lock..
    19. will dettach sm..
    20. will destroy sm..
    21. will destroy smd_lock..
    22. will do vos_destroy_smd_lock(2)
    23. will do semctl(360458)
    24. end do semctl(360458)
    25. end destroy smd_lock..
    26. will dettach sm..
    27. will destroy sm..
    28. will destroy smd_lock..
    29. will do vos_destroy_smd_lock(3)
    30. will do semctl(393227)
    31. end do semctl(393227)
    32. end destroy smd_lock..
    33. smd_destroy()=-4
    34. gsq_destroy()=-4
    35. ret=0
    36. /bin/cp: cannot stat `/home/httpd/cgi-bin/html/login_2.html': No such file or directory
    37. xmlcfg_create=0
    38. smon_create size=76032,key=1044480
    39. gmem request size=50365728
    40. end do semget(688136)
    41. gmem request size=50365728
    42. end do semget(720905)
    43. gmem request size=50365728
    44. end do semget(753674)
    45. gmem request size=50365728
    46. end do semget(786443)
    47. gmem request size=16794944
    48. sysadm start OK!
    49. Starting nvrd services: nvrdStarting evtd services: evtdStarting snapshotd services: snapshotd.
    50. Starting qplayd services: qplayd.
    51. Start cacd: cacd.
     
    Last edited by a moderator: 13 Sierpień 2013
  11. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Ty to akurat wróciłeś z powodu Imagicka :)

    @osinosin głupio zapytam. Czy próba odinstalowania i zainstalowania ponownie stacji monitoringu nie rozwiązuje problemu?
     
  12. osin
    Offline

    osin Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    12
    Miejscowość:
    pacanowo
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +1 / 0 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    to robilem dwa razy i jeszcze raz po kolejny wgrani aktu, ze wszytskim innym nie mam problemu tylko monioring reszta hula ok, dlatego pisze nie chce sie polaczyc w foule z kamerami a one dzialaja tak jak by konfig nie dzialal po aktu
     
    • Nie lubię Nie lubię x 1
  13. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Dołączył:
    14 Luty 2011
    Wiadomości:
    933
    Miejscowość:
    opolskie
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    A i tak cholerstwo jest dalekie od działania ...
    --- Połączono posty, 12 Sierpień 2013, Data oryginalnego postu: 12 Sierpień 2013 ---
    @osinosin potraktuj poniższą treść bardzo osobiście ...

     
  14. osin
    Offline

    osin Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    12
    Miejscowość:
    pacanowo
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +1 / 0 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    a tak BTW to jakies pomysly :D
     
  15. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Właśnie? :)

    Zanim sięgne po porade Q spróbujmy przywrócić config domyślny, jak sugeruje dokument: https://forum.qnap.net.pl/resources/process-relaunch-rozwiązywanie-problemów.25/
    Kod (Bash):
    1. /etc/init.d/nvrd.sh stop
    2. cp -af /etc/default_config/nvr* /etc/config/
    3. /etc/init.d/nvrd.sh start
     
  16. osin
    Offline

    osin Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    12
    Miejscowość:
    pacanowo
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +1 / 0 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Silas to samo:

    Kod (Text):
    1. [~] # /etc/init.d/nvrd.sh stop
    2. Shutting down cacd: cacd.
    3. Shutting down qplayd services: qplayd.
    4. Shutting down snapshotd services: snapshotdShutting down evtd services: evtdShutting down nvrd services: nvrd.
    5. will dettach sm..
    6. will destroy sm..
    7. will destroy smd_lock..
    8. will do vos_destroy_smd_lock(0)
    9. will do semctl(294920)
    10. end do semctl(294920)
    11. end destroy smd_lock..
    12. will dettach sm..
    13. will destroy sm..
    14. will destroy smd_lock..
    15. will do vos_destroy_smd_lock(1)
    16. will do semctl(327689)
    17. end do semctl(327689)
    18. end destroy smd_lock..
    19. will dettach sm..
    20. will destroy sm..
    21. will destroy smd_lock..
    22. will do vos_destroy_smd_lock(2)
    23. will do semctl(360458)
    24. end do semctl(360458)
    25. end destroy smd_lock..
    26. will dettach sm..
    27. will destroy sm..
    28. will destroy smd_lock..
    29. will do vos_destroy_smd_lock(3)
    30. will do semctl(393227)
    31. end do semctl(393227)
    32. end destroy smd_lock..
    33. smd_destroy()=-4
    34. gsq_destroy()=-4
    35. ret=0
    36. [~] # cp -af /etc/default_config/nvr* /etc/config
    37. [~] # /etc/init.d/nvrd.sh start
    38. /bin/cp: cannot stat `/home/httpd/cgi-bin/html/login_2.html': No such file or directory
    39. xmlcfg_create=0
    40. smon_create size=76032,key=1044480
    41. gmem request size=50365728
    42. end do semget(688136)
    43. gmem request size=50365728
    44. end do semget(720905)
    45. gmem request size=50365728
    46. end do semget(753674)
    47. gmem request size=50365728
    48. end do semget(786443)
    49. gmem request size=16794944
    50. sysadm start OK!
    51. Starting nvrd services: nvrdStarting evtd services: evtdStarting snapshotd services: snapshotd.
    52. Starting qplayd services: qplayd.
    53. Start cacd: cacd.
    nie mam pomyslow
    --- Połączono posty, 13 Sierpień 2013, Data oryginalnego postu: 13 Sierpień 2013 ---
    upload_2013-8-13_9-20-9.
    --- Połączono posty, 13 Sierpień 2013 ---
    upload_2013-8-13_9-20-41.
     
  17. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Czyli reasumując stacja monitoringu nie łączy się z kamerami tak?
     
  18. osin
    Offline

    osin Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    12
    Miejscowość:
    pacanowo
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +1 / 0 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    dokladnie bo nie moze odnalesc tego pliku
    Kod (Text):
    1. /bin/cp: cannot stat `/home/httpd/cgi-bin/html/login_2.html': No such file or directory
     
    Last edited by a moderator: 13 Sierpień 2013
  19. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    To jest akurat mało istotne, że nie ma tego pliku....

    Powiedz mi, czy zainstalowała się wtyczka stacji monitoringu do przeglądarki? Czy masz włączony jakiś antywirus i firewall?

    PS. Widz, że masz zainstalowany napiprojekt. Wyrzuć to i zainstaluj sobie QNapi: http://sourceforge.net/projects/qnapi/
     
  20. osin
    Offline

    osin Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    12
    Miejscowość:
    pacanowo
    Local Time:
    18:33
    Oceny:
    +1 / 0 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    tak wszystkie wtyczki były i są zainstalowane bez tego by nie chodził po ip monitoring bo to w 1 kolejnosci wymilinowalem, AV i FW wylaczone do testow permanentnie

    za qnapi dziekuje :)
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.