Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Witam
Czy może ktoś mi powiedzieć jakie najlepsze jest szyfrowane połączenie np. qbelt, openvpn i itp. Żeby nie zaszyfrowało połączenia rtorrent i jak to skonfigurować?
Wersja oprogramowania 4.5.3.1670 Build 20210515 Model serwera: QNAP TS-251D
Nie no ja schizy nie mam, sporo portów wystawionych, IPS/IDS, backup ważnych rzeczy na zdalny serwer i jest ok. Zdaję sobie sprawę z tego, ze coś może mnie napaść, ale jak pisałem - staram się minimalizować ryzyko. Tu piszesz już o ultra turbo schizie, gdzie schizujesz się na samą możliwość tego, że ktoś Cię widzi.
Głównym celem ataków są cele, gdzie lecą po serii - bądźmy szczerzy. Taki użytkownik jest podatny na wiele różnych technik i łatwo go zmanipulować. konta typu admin/admin lub podobne ciężkie kombinacje.
Ale to co piszesz o port knockingu - owszem, jest bardzo fajną opcją, bo rzucić losowo kilkoma sekwencjami to tak jak 6 w totka.
Ice a tak na marginesie - któryś z IPS/IDS na pniu wyciął Qlockera ? Albo potrafi to robić dzisiaj ? 95% domowych użytkowników QNAPa zapewne nie ma potrzeby by wystawiać cokolwiek z NAS na świat osobom trzecim. A skoro tak to po co go wystawiać. VPN daje tą możliwość, że możemy mieć dostęp do urządzenia wszędzie tam gdzie jesteśmy, a zarazem być bezpiecznym na ataki z zewnątrz i skupiać się w głównej mierze na atakach od strony lokalnej.
ips/ids na pewno nie przeszkadza i warto dziś się nad takim rozwiązaniem pochylić - zawsze dodatkowe bezpieczeństwo. Ale przyznaję, że port knocking jest chyba 2 najlepszym zabezpieczeniem po odłączeniu od internetu nasa