Jeśli nie będzie innych pomysłów proponuje wykonać Firmware Recovery
Firmware Recovery - QNAPedia
Walczyłem ze swoim TS-470PRO w podobnych okolicznościach.
Firmware Recovery - QNAPedia
Walczyłem ze swoim TS-470PRO w podobnych okolicznościach.
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 732
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Witam ponownie,
obyło się bez Firmware Recovery, ale nadal problem istnieje. Mianowicie włączając TSa bez dysków lub z nowym dyskiem wszystko jest ok. Ts jest znajdowany przez Qfinder i można go konfigurować. Niestety uruchamiając TSa z "starymi" dyskami mam cały czas to samo - TS nie jest znajdowany przez QFindera i miga przycisk zasilania na czerwono/zielono!
How-To od Mariusza nie pomaga ze "starymi" dyskami
(
Macie jeszcze jakieś pomysły?
Pozdrawiam
SławekWitam,
cosik wymyśliłem
odpaliłem TSa z nowym dyskiem i dołożyłem do niego jeden ze "starych" dysków. Widzi go i jest OK. Tylko jak dostać się do zasobów starego dysku, tak aby je skopiować na nowy? Bo ich nie widać w File Station 
Pozdrawiam
Sławek
obyło się bez Firmware Recovery, ale nadal problem istnieje. Mianowicie włączając TSa bez dysków lub z nowym dyskiem wszystko jest ok. Ts jest znajdowany przez Qfinder i można go konfigurować. Niestety uruchamiając TSa z "starymi" dyskami mam cały czas to samo - TS nie jest znajdowany przez QFindera i miga przycisk zasilania na czerwono/zielono!
How-To od Mariusza nie pomaga ze "starymi" dyskami
Macie jeszcze jakieś pomysły?
Pozdrawiam
SławekWitam,
cosik wymyśliłem
Pozdrawiam
Sławek
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 732
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Jeśli nie było RAID'a to dane powinny być dostępne w lokalizacjicosik wymyśliłemodpaliłem TSa z nowym dyskiem i dołożyłem do niego jeden ze "starych" dysków. Widzi go i jest OK. Tylko jak dostać się do zasobów starego dysku, tak aby je skopiować na nowy? Bo ich nie widać w File Station
![]()
/share/HDB_DATA/....Zainstaluj z App Center aplikacje Optware. Po jej zainstalowaniu i uruchomieniu, zaloguj się na FAQ shell przez PuTTY i zrób:
Bash:
ipkg update
ipkg install mc
mc
Przeczytaj: Aktualizacja firmware TS-410 z 3.5/8? do 4.0.7 - nie widać urządzenia w sieci - Post #28How-To od Mariusza nie pomaga ze "starymi" dyskami![]()
Na pewno wykonałeś powyższe polecenia poprawnie?
Podczas ich wykonywania nie było żadnych błędów?
- Wyłącz serwer.
- Wysuń dyski.
- Uruchom serwer bez dysków.
- Znajdź jego adres IP w finderze.
- Przez przeglądarkę wejdź na adres http://IP:8080/
- Wsuń dyski.
- Przeprowadź inicjalizację urządzenia z przeglądarki, ale na jej końcu nie konfiguruj dysków twardych.
Możesz też zgłosić problem do supportu QNAP'a: QNAP Helpdesk -
Na pewno wykonałeś powyższe polecenia poprawnie?
Podczas ich wykonywania nie było żadnych błędów?
- Wyłącz serwer.
- Wysuń dyski.
- Uruchom serwer bez dysków.
- Znajdź jego adres IP w finderze.
- Przez przeglądarkę wejdź na adres http://IP:8080/
- Wsuń dyski.
- Przeprowadź inicjalizację urządzenia z przeglądarki, ale na jej końcu nie konfiguruj dysków twardych.
Zatem się udało
Problem polegał na tym, że nowy dysk wkładałem bez tacki do TS-a i wszytko grało. Niestety w "starych" dyskach z roztargnienia nie przekręcałem kluczyka blokady tacki i dlatego ich nie widział - głupota nie boli...
Dzięki serdeczne za pomoc.
Pozdrawiam
Sławek
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 732
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
%-}Niestety w "starych" dyskach z roztargnienia nie przekręcałem kluczyka blokady tacki i dlatego ich nie widział - głupota nie boli...
ale kluczykiem kręciłem po tym jak przestał je widzieć. Wszystko przez aktualizację do 4.1