Stoję przed zakupem TVS-872XT lub TVS-h874 który ma się pojawić pod koniec roku.
jedno dystrybutorzy mówią że już w listopadzie a inni że w styczniu.
Problem w tym że w TVS-h874 ma być 12ta generacja Intela która się wygina.
Procesory Intela mają poważny problem - Tabletowo
Intel skomentował problematyczne chłodzenie procesorów Alder Lake oraz ich wyginanie się
Procesory Intel Core 12. wyginają się podczas pracy. To nie usterka, tak ma być
Procesory Intel "Alder Lake" wyginają się w podstawce. Firma odpowiada na zarzuty
Alder Lake: Intel responds to CPU twists - Overclocking.com
Intel Comments On Alder Lake's Warping and Bending Issues, Mods Void Warranty
Solution to Intel 12th Gen Cooling Problems - Crast.net
Jeżeli mam wydać kilkanaście tysięcy na sprzęt którego wentylator będzie wył jak głupi ze względu na brak prawidłowego styku z CPU to wolę kupić stary model TVS-872XT bazujący na 8mej generacji Intela.
Mam obecnie jednego małego QNAPa i nie mam za wiele doświadczeń w gniazdach Intela i5 i7 montowanych w QNAPach. Czy są one takie same w PCtach stacjonarnych? Dlaczego pytam. Czytając ostatni link który podałem
wszystko zależy od tego jak producent sprzętu skonstruował mocowanie układu chłodzenia. Czy ktoś ma wiedze w tym temacie?
jedno dystrybutorzy mówią że już w listopadzie a inni że w styczniu.
Problem w tym że w TVS-h874 ma być 12ta generacja Intela która się wygina.
Procesory Intela mają poważny problem - Tabletowo
Intel skomentował problematyczne chłodzenie procesorów Alder Lake oraz ich wyginanie się
Procesory Intel Core 12. wyginają się podczas pracy. To nie usterka, tak ma być
Procesory Intel "Alder Lake" wyginają się w podstawce. Firma odpowiada na zarzuty
Alder Lake: Intel responds to CPU twists - Overclocking.com
Intel Comments On Alder Lake's Warping and Bending Issues, Mods Void Warranty
Solution to Intel 12th Gen Cooling Problems - Crast.net
Jeżeli mam wydać kilkanaście tysięcy na sprzęt którego wentylator będzie wył jak głupi ze względu na brak prawidłowego styku z CPU to wolę kupić stary model TVS-872XT bazujący na 8mej generacji Intela.
Mam obecnie jednego małego QNAPa i nie mam za wiele doświadczeń w gniazdach Intela i5 i7 montowanych w QNAPach. Czy są one takie same w PCtach stacjonarnych? Dlaczego pytam. Czytając ostatni link który podałem
wszystko zależy od tego jak producent sprzętu skonstruował mocowanie układu chłodzenia. Czy ktoś ma wiedze w tym temacie?