Czyli powiedzmy jeśli "bawią się prądem" często np w ciągu ( awaria sieci, wichury itp.) to chyba lepiej dla dysków aby QNAP całkowicie wyłączył urządzenie aniżeli miałby co chwilę włączać i wyłączać sprzęt?
Może i normalny, ale ja po takim często otrzymywałem informację o nieprawidłowym wyłączeniu NAS.to normalny shutdown NAS
Nie mierzyłem z zegarkiem na ręku, to raczej subiektywne odczucie. Po zwykłym shutdown mój NAS wstaje bardzo długo. Po "wygaszeniu" wydawało mi się, że jest szybciej.nie, do końca prawda
Kupiłem ten sprzęt
ale mam z nim chyba jakiś problem, podpiąłem go pod mojego QNAP kabelkiem załączonym w zestawie do wolnego portu USB z tyłu obudowy, ale urządzenie go nie wykryło, czy potrzebuję jakieś stery do tego dociągnąć?
Tak też zrobiłem, ale QNAP go nie wykrył, dzisiaj już nie będę sobie tym głowy zawracał, jutro podepnę UPSa pod PC i zobaczę czy tam będzie w porządku, może feler ma dołączony kabel, a nie mam dodatkowego w zapasie.
A niech to, jednak kabel był padnięty, wymieniłem na nowy i mój TS-653B bez problemu rozpoznał urządzenie jako INNO TECH. No i gitara.
A niech to, jednak kabel był padnięty, wymieniłem na nowy i mój TS-653B bez problemu rozpoznał urządzenie jako INNO TECH. No i gitara.
Załączniki
mój TS-653B bez problemu rozpoznał urządzenie jako INNO TECH. No i gitara.
Taka "średnia" gitara. Nie gada z nim do końca, bo nie podaje szacowanego czasu podtrzymania. Będziesz musiał ustawić wyłączenia "na oko".
dlatego dałem screenaBędziesz musiał ustawić wyłączenia "na oko".
Sprawdziłem sobie, że 40 minut to spokojnie wytrzyma, choć pewnie i więcej też dałby radę, dlatego nie przejmuję się brakiem pełnej zgodności, grunt, że po pół godziny się wyłączy bez szkody dla danych i sprzętu. Co prawda muszę jeszcze przećwiczyć sprawę z wysyłaniem emaili przez QFindera, bo nie wiem czy mi QNAP zakomunikuje, że mnie odcięło od prądu.Będziesz musiał ustawić wyłączenia "na oko".
Jak Ci neta odetnie z braku prądu to sobie guzik wyśleszmuszę jeszcze przećwiczyć sprawę z wysyłaniem emaili przez QFindera
Ruter też jest podpięty do tego samego UPSa, zdąży wysłaćJak Ci neta odetnie z braku prądu to sobie guzik wyśleszmuszę jeszcze przećwiczyć sprawę z wysyłaniem emaili przez QFindera![]()
Sparowane, super sprawa, dziękiTylko trzeba sparować.