pewnie przez adapter - który raczej w Q nie bedzie działa z braku wsparcia dla sterownika ..
taniej kupic UPSa innego ...
pewnie przez adapter - który raczej w Q nie bedzie działa z braku wsparcia dla sterownika ..
Ok dzięki za info a jaki najtańszy UPS polecasz po USB który będzie działał z TS-453A ? Wystarczy żeby wytrzymał z 5-10 minut do samoczynnego zamknięcia NASA....
powerwalker z USB działa na Q pomimo "nie bycia" na oficjalnej liście wsparcia - tanio i dobrze![]()
Coś takiego wystarczy Zasilacz awaryjny UPS PowerWalker VI 850 LCD 850VA ? Wytrzyma z 10 - 15 minut ? Chyba że jakiś inny UPS trochę lepszy i trochę droższy ?
A Ty jakiego masz UPSa ?
Godzinę to już konkretnie
P.S. Czemu nie pokazuje Estimated Protection Time ? Czy dopiero ta informacja jest aktywna po zaniku prądu ?
widzę że przegapiłes linię:
przecież napisałem ze dokładnie taki sam jak podałeś w linku z alledrogo ...
"nie bycia" na oficjalnej liście wsparcia
przecież napisałem ze dokładnie taki sam jak podałeś w linku z alledrogo ...
"nie bycia" na oficjalnej liście wsparcia
przecież napisałem ze dokładnie taki sam jak podałeś w linku z alledrogo ...[/QUOTE]
Sorki - jakoś umknęło to mojej uwadze - A co z tym "Estimated Protection Time" ?
A co z tym "Estimated Protection Time" ?
widzę że przegapiłes linię:
A co z tym "Estimated Protection Time" ?widzę że przegapiłes linię:
Ok dzięki za info - czy wymieniałeś już baterię w tym UPS ? Droga sprawa ?
A to złącze USB co masz na tylnej scianie tego upsa to nie jest czasami do współpracy właśnie z innymi urządzeniami ? Ja mam APC 1500 i takie złącze działa mi z qnapemSiewcaRyżu A jak z głośnością tego UPS ? W sensie jest cichy czy wydaje jakieś wysokie dźwięki itp ? Miałem kiedyś jednego UPS a przy którym niestety nie dało się usiedzieć :/
Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
Chyba że jakiś inny UPS trochę lepszy i trochę droższy ?
Śmiało mogę polecić Cyber Power Green Power UPS BR700ELCD. Pełna obsługa przez Qnap.
Przykro mi, ale wszystkiego nie wiem 
Producent (Qnap) deklaruje 100% kompatybilności, więc dodatkowe informacje (czas podtrzymania itp.) są i są wiarygodne.
"Wyłącz serwer po braku zasilania" to zwykłe wyłączenie serwera. Średnio zdrowe dla zawartości dysków.
"System przejdzie w tryb automatycznej ochrony..." to zatrzymanie wszystkich usług, odmontowanie woluminów w celu ochrony danych i przejście w tryb stand-by. Dodatkowym plus to to, że po powrocie zasilania całość wstanie szybciej.
Te PowerWalkery są Qnapom znane.
Producent (Qnap) deklaruje 100% kompatybilności, więc dodatkowe informacje (czas podtrzymania itp.) są i są wiarygodne.
"Wyłącz serwer po braku zasilania" to zwykłe wyłączenie serwera. Średnio zdrowe dla zawartości dysków.
"System przejdzie w tryb automatycznej ochrony..." to zatrzymanie wszystkich usług, odmontowanie woluminów w celu ochrony danych i przejście w tryb stand-by. Dodatkowym plus to to, że po powrocie zasilania całość wstanie szybciej.
Nie będzie.może tragedii nie będzie![]()
Te PowerWalkery są Qnapom znane.
he ? to normalny shutdown NAS"Wyłącz serwer po braku zasilania" to zwykłe wyłączenie serwera. Średnio zdrowe dla zawartości dysków.
nie, do końca prawda - to powrocie prądu jest robiony restart NAS"System przejdzie w tryb automatycznej ochrony..." to zatrzymanie wszystkich usług, odmontowanie woluminów w celu ochrony danych i przejście w tryb stand-by. Dodatkowym plus to to, że po powrocie zasilania całość wstanie szybciej.