Witam. Posiadam lacze 1GB/40MB UPC. Jestem dostepny na prywatnych trackerach ale mam bardzo slabe pobieranie max 40MiB a wysylanie max 300KiB. Nie wiem czemu . Ustawienia mam default po instalacji klienta.
Ta wstawka akurat ladnie mi sie sciagnela wlasnie. Tez mialem podobny transfer co jest zaskoczeniem bo nie mialem takich . Bardziej martwi mnie wysylanie,na mojej wstawce powinno byc jakies max 4MiB a bylo 300kib i nic wiecej a wiem ze sciagaly odemnie SB.Wszystko się zgadza,mówię na swoim przykładzie-tu zassany z ps tytuł Lair,Seedboxa na pewno tu nie ma...Pokaż załącznik 41795
Nie kojarzę takiego modemu w ofercie UPC, w Orange to było takie coś.Modem mam Sagemcom CS50001 taki czarny i jest ustawiony na Bridge wiec nie powinien byc waskim gardlem
Edytowalem zanim napisales .Nie kojarzę takiego modemu w ofercie UPC, w Orange to było takie coś.
A twój router to?
Moim zdaniem zrób prosty test: modem przestaw w tryb Router (jak miałem UPC to w każdym z modemów mogłem to samodzielnie zrobić), skonfiguruj do pracy z Qnap (otwórz port dla pobierania rtorrent), spróbuj pobrać jakiś plik z dużą ilością seed/dystrybucja Ubuntu/Debian. Jak będzie Ok, to wiadomo, że problem ma związek z konfiguracja twojego routera.
IPv4 i MerlinA to nowe cudo. Miałem je na testach, zanim zrezygnowałem z UPC, nie miałem z nim problemu. Masz IPv4? Asus z softem asusa czy Merlin/Tomato?
cd /share/Rdownload
wget http://io.qnap.net.pl/diskfill.tar.gz
tar zxvf diskfill.tar.gz
chmod +x diskfill.tar.gz
./disk-filltest-64bit -f 1 -S 10240