Ok powiem tak może uda mi się z Wasza pomocą to uzdrowić. Miałem TS 212 i dwa Dyski WD red 2tb w raidzie mirroringu a router to był Fritz box 7270 a teraz mam Qnap 269l te same dyski i router fritzbox 7490 siec komputer po Wi-Fi czy po lanie transfer taki sam
M
mariuszsal
Guest
Co znaczy takie same ? Na obydwu miałeś to samo ? Jeśli tak to znasz juz odpowiedz.
Jeśli masz takie same prędkości po kablu co po wifi to znaczy ze kabel masz dziadowski.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Jeśli masz takie same prędkości po kablu co po wifi to znaczy ze kabel masz dziadowski.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Tak się skłąda, że posiadałem 269L, wtedy z routerem asusa RT-N16 na WiFi przy n 300Mbps kanał 40MHz i karcie TP-Link USB transfer plasował się między 9-12MB/s.
Próbowałeś podpiąć kompa bezpośrednio do NASa, tak dla testu ? Nie wiem jak masz skonfigurowany router i co on robi ale to tylko soft więc wszystko jest możliwe. Na NASie prawidłowo rozpoznawany jest link na 1Gbit. Moim zdaniem gdzieś jest jakiś błąd w konfiguracji lub np coś z kablami. Taki transfer przy tym modelu o ile nie jest uszkodzony, nie ma prawa bytu.
Próbowałeś podpiąć kompa bezpośrednio do NASa, tak dla testu ? Nie wiem jak masz skonfigurowany router i co on robi ale to tylko soft więc wszystko jest możliwe. Na NASie prawidłowo rozpoznawany jest link na 1Gbit. Moim zdaniem gdzieś jest jakiś błąd w konfiguracji lub np coś z kablami. Taki transfer przy tym modelu o ile nie jest uszkodzony, nie ma prawa bytu.
transfer plików po Wifi ? oszczędź sobie wstydu, kto podłącza źródło danych masowych po łączności bezprzewodowej ! Wstyd!
podłacz sobie po kablu przez switcha gigabitowego to pogadamy
PS: temat wałkowany dziesiątki razy na forum
podłacz sobie po kablu przez switcha gigabitowego to pogadamy
PS: temat wałkowany dziesiątki razy na forum
W ramach offtopu związanego z transferem Wifi, to mam całą sieć w technologi ac i transfer dużych plików idzie jakieś 90-95 MB (nie, nie pomyliłem się z jednostką)..