Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Prawde mówiąc nie mam wystarczającej wiedzy praktycznej żeby autorytatywnie wypowiedzieć się nt. ZFSowych meandrów.
Z uwagi na duże różnice wydajności przy różnych ustawieniach myślę, że nie ma uniwersalnej odpowiedzi bo zależy to od sposobu w jaki korzystamy z danych i ich rodzaju, itp itd.
Chciałem tylko wskazać kierunek możliwej optymizacji autorowi wątku, może w tym jest pies pogrzebany, a może nie.
Wiesz co, tam może leżeć problem również w samej maszynie, ale to inna kwestia. Ale niepodważalne jest to, że na hyp1 wyniki się sporo wyższe niż na Q. Ale jak wiadomo, Q jest do wszystkiego i robi od ch innych rzeczy więc nie można od niego wymagać, aby stawał w szranki z hyp1 który jest stworzony tylko do tego.
FYI:
Mój klient testował QuTS heroZFS vs QTSEXT4 w konfiguracji RAID5 i zapis na EXT4 był zdecydowanie szybszy. Tak tylko mówię, że ZFS to nie prędkości, lecz bezpieczeństwo danych.