cpu powinno być passtrough 
hdd powinny mieć wyłaczony write-back
no i czy wgrałeś ? How to set up a disk using the VirtIO controller to boost I/O performance in Virtualization Station?
hdd powinny mieć wyłaczony write-back
no i czy wgrałeś ? How to set up a disk using the VirtIO controller to boost I/O performance in Virtualization Station?
Ostatnio edytowane przez moderatora:
zmieniłem ale nadal wolno - wiec nie wiem czy ma to znaczeniecpu powinno być passtrough![]()
zatem jaki włączony 3 testowałem i nadla to samehdd powinny mieć wyłaczony write-back
wgrywałem bo jest odczyt bardzo szybki 10000 ale coś nie tak z wydajnością zapisu jest
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wrzuciłem - ale wolałem napisac tutaj - nie chciałem z jakiegoś błachego problemu zwracać się o pomoc - ale juz nawet importouje maszyne na innego qnapa - i tam przetestuje jakie są prędkości co prawada na SSD ale to też mi pokaże jakiś wynik
Fakin skucha. Robię VMkę dam znać jakie wrażenia. Ale pamiętaj kolego sympatyczny - VMki i wydajność na pewno na Proxmoxie.
Mox vs Q both on M.2
I tryb nvme w crystalu
sznels
Połączono posty:
Mox vs Q both on M.2
I tryb nvme w crystalu
I ostatni test, po aktualizacjach, restarcie etc. Lepsze wyniki na Proxmoxie.
Ogolnie to na 1288/1688 to juz lepiej moxa+truenas+cokolwiek niż hero zero
Eeee no jak, 1288x/1688x jest dobrym wyborem na pewno, ale wydajnościowo mox jet lepszy niż Q. Uniwersalne urządzenie to Q jest bardzo dobrym wyborem.
W zasadzie nie jakieś duże dzwiga na tym qnap jeszcze 2 wirutalki jedna z centos - mail i sklep i debian dla nextcloud- ale nawet dla testów wyłączyłem maszyny - i wynik taki jak widzieliścieJakie ilości danych zapisujesz? QuTS czy QTS?
W zasadzie to ten sterownik działa bo maszyna wstaje - - moze pobrać inne - moze są do win 11
Jest jakaś instrukcja jak zrobić to na Proxmoxie ?na Proxmoxie.
Moze mam za starą wersje sterownika -bo z roku 2019 
Zaktualizowalem do najnowszej
Index of /groups/virt/virtio-win/direct-downloads/archive-virtio
Mam jeszcze drugiego qnapa 1282T i na tym Dysk SSD M.2 - co prawda importowałem maszyne ale instalowałem najnowsze sterowniki - ale wyniki wciąż są słabe.. Ja coś muszę źle robić :/ . Na tej maszynie 1282T jest QTS i tylko ta maszyna testowa
Szukam szukam i cos znalałem ale nie wiem gdzie to się ustawia albo zmienia
ZIL Synchronized I/O mode to Always when I setup this NAS.
nie wiem czy mogę ale przesyłam link do innego wątku
Rebuilding my TVS-h1288X - Page 3 - QNAP NAS Community Forum

Zaktualizowalem do najnowszej
Index of /groups/virt/virtio-win/direct-downloads/archive-virtio
Połączono posty:
Mam jeszcze drugiego qnapa 1282T i na tym Dysk SSD M.2 - co prawda importowałem maszyne ale instalowałem najnowsze sterowniki - ale wyniki wciąż są słabe.. Ja coś muszę źle robić :/ . Na tej maszynie 1282T jest QTS i tylko ta maszyna testowa
Połączono posty:
Szukam szukam i cos znalałem ale nie wiem gdzie to się ustawia albo zmienia
ZIL Synchronized I/O mode to Always when I setup this NAS.
nie wiem czy mogę ale przesyłam link do innego wątku
Rebuilding my TVS-h1288X - Page 3 - QNAP NAS Community Forum
Załączniki