Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
czy "zerowanie" NASa polega po prostu na przeformatowaniu dysków? Chciałbym go sprowadzić do "ustawień fabrycznych", tak jak był jak go wyjąłem z pudełka... Dane mam zabezpieczone.
Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.3 Build 20YYMMDD Model serwera: QNAP HS-251
czy "zerowanie" NASa polega po prostu na przeformatowaniu dysków? Chciałbym go sprowadzić do "ustawień fabrycznych", tak jak był jak go wyjąłem z pudełka
Dziękuję - w polskim systemie przegapiłem to.
Nie, nie będę sprzedawqal dysków - tak sobie dużo "ćwiczylem" z nowym NASem, że już się pogubiłem w tym co popsulem i doszedlem do wniosku, że najszybciej będzie "odnowić" urządzenie
A! Dzięki - właśnie o te ustawienia chodzi bo zrobiłem taki miszmasz, że... aż strach
PS. A może jest jakaś metoda na wyzerowanie właśnie samych ustawień... Zaraz, na maku usuwam po prostu użytkownika sprawiającego problemy i jest OK. Tu chyba też można usuwać użyszkodników - tylko czy można usunąć Admina?
Huh ? Albo mój angielski jest słaby (w co wątpie od 10 ponad lat) albo mamy sprzeczne informacje ... konfiguracja jest trzymana na dyskach wiec jak zostana wyczyszczone to nie ma jej.
Nie szkodzi. Robiłem ten format wiele razy. Tutaj na forum się również o to pytałem. Jeśli Autor tematu chce aby NAS był tak jak z pudełka łącznie z pierwsza instalacją systemu to musi wybrać 3 klawisz. Jeśli wybierze to co wskazałeś będzie tak ze system mu się odpali już z poprzednim loginem itp. To miałem na myśli mówiąc że zostawi mu ustawienia. Nie będzie miał pierwszej "inicjalizacji" systemu.