- 6 Luty 2011
- 1 957
- 314
- 265
- Odznaki
- 187
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
Ostatnio oni mają duże problemy z poprawnością działania.Lets Encrypt
Aha to myślałem że coś u mnie nie tak a więc trzeba czekać albo poszukać jakiegoś innego płatnego. Maciej jakiś namiar na certyfikat w rozsądnych pieniądzach??
LE działa stabilnie - problemem są produkty (zarówno strony,programy jaki i urządzenia) które nie potrafią przetworzyć nowych urzędów certyfikacji LE ...Ostatnio oni mają duże problemy z poprawnością działania.
w przypadku QNAPa - poczekaj dzień czy dwa i mu przejdzie.
dużo firm to olało i przez to są problemy ...
więcej detali : https://letsencrypt.org/2021/10/01/cert-chaining-help.html
i co działa dzisiaj ?
Cześć,
też próbuję pobrać certyfikat z LE i już 3 dzień podaje mi info, żeby spróbować później. Jest wogóle sznaca dostać go z LE?
A jak nie, to polecicie zaufaną stronę, gdzie można wygenerować jaiś bezpłatny certyfikat w miarę nieskomplikowany sposób?
też próbuję pobrać certyfikat z LE i już 3 dzień podaje mi info, żeby spróbować później. Jest wogóle sznaca dostać go z LE?
A jak nie, to polecicie zaufaną stronę, gdzie można wygenerować jaiś bezpłatny certyfikat w miarę nieskomplikowany sposób?
Napisałem i otrzymałem odpowiedź: What to do if Let's encrypt and Myqnapcloud SSL certificate failed to install/renew?
Nie jestem fachowcem i nie znam się na informatyce, ale wydaje mi się, że wszystko zrobiłem dobrze, ale dostaję komunikat poniżej:
Co robię źle, albo co powinienem zrobić?
Nie jestem fachowcem i nie znam się na informatyce, ale wydaje mi się, że wszystko zrobiłem dobrze, ale dostaję komunikat poniżej:
Co robię źle, albo co powinienem zrobić?
No to jest to:
Bash:
...................
lrwxrwxrwx 1 admin administ 26 Oct 10 19:36 00673b5b.0 -> thawte_Primary_Root_CA.pem
lrwxrwxrwx 1 admin administ 45 Oct 10 19:36 02265526.0 -> Entrust_Root_Certification_Authority_-_G2.pem
uid=500(Chrumpel) gid=100(everyone)
A to dziwna sprawa, bo teraz przelogowałem się w dostępie do NAS, odpaliłem jeszcze raz ściągnie certyfikatu z LE i.... poszło 
Widocznie poprzednie kombinacje się odświeżyły (robiłem na koncie Chrumpel, które jest adminem i reaktywowałem konto admin, które jest adminem pierwotnym, ale wyłączonym
Teraz chyba muszę tylko przekierowano port (jakiś)?
Widocznie poprzednie kombinacje się odświeżyły (robiłem na koncie Chrumpel, które jest adminem i reaktywowałem konto admin, które jest adminem pierwotnym, ale wyłączonym
Teraz chyba muszę tylko przekierowano port (jakiś)?
Nie wiem o czym mówisz 
ale, wyłączyłem wifi, zalogowałam się QNAP'a przez przeglądarkę i niby wszystko OK, żadnego komuniaktu niepokojącego
ale, wyłączyłem wifi, zalogowałam się QNAP'a przez przeglądarkę i niby wszystko OK, żadnego komuniaktu niepokojącego
Generalnie podaje mi, że niby certyfikat jest aktywny, ale DDNS go nie widzi.
testy za pomocą komórki z wyłączonym wifi