Zła. Możliwe jest max 8 łącznie.
Wysłane z mojego Pixel 7 przy użyciu Tapatalka
Sporo osób w tym modelu ma nawet 32GB.Zła. Możliwe jest max 8 łącznie.
The TS-253D is powered by an Intel[emoji2400] Celeron[emoji2400] J4125 quad-core 2.0 GHz processor (bursts up to 2.7 GHz), features up to 8 GB DDR4 memory, and supports SATA 6 Gb/s drives. The support of Intel[emoji2400] AES-NI encryption engine boosts encryption performance while also maintaining the security of your NAS data. You can flexibly install SSDs for cache acceleration to maximize network and storage performance for data-intensive applications.
Poszukaj bardziej to znajdziesz że Intel nie zaprzecza ale i nie potwierdza że obsłuży więcej niż 8GB. Piszę post ponieważ czegoś nie znalazłem na necie. A cytat wyżej to przeczytałem już przeszło rok temu bo tyle mam Qnapa.The TS-253D is powered by an Intel[emoji2400] Celeron[emoji2400] J4125 quad-core 2.0 GHz processor (bursts up to 2.7 GHz), features up to 8 GB DDR4 memory, and supports SATA 6 Gb/s drives. The support of Intel[emoji2400] AES-NI encryption engine boosts encryption performance while also maintaining the security of your NAS data. You can flexibly install SSDs for cache acceleration to maximize network and storage performance for data-intensive applications.
niestety tak jest .. jak ci ruszy więcej niż 8 GB to się ciesz.
Mój TS-653D pozdrawia, dokładnie tak samo ma.
I sądzisz że inne pamięci tak samo się będą zachowywać? loteria? a może upgrade BIOS?niestety tak jest .. jak ci ruszy więcej niż 8 GB to się ciesz.
8GB trochę mało już.
Do któreś VM. Któregoś kontenera. Na nim mam monitoring. Home Assistant też na nim pracuje.....a po co ci więcej ?
No tu narazie to fundusze gdzie indziej potrzebne. Mam w nim tez 2 dyski PCie. Musi narazie wystarczyć.
A czy to nie jest tak jak chyba w każdym kompie, że pamięć musi być symetryczna w slotach? Nie można mieszać różnych pojemności, a i pozostałe parametry powinny być podobne.
Ja zadziała, to znaczy, że jednaksymetryczne pamięci dla dual-channel , ofc.
Połączono posty:
a sama kość 16 GB działa ?![]()
Jak już wszystko zawodzi, to warto sięgnąć do instrukcji:symetryczne pamięci dla dual-channel , ofc.
Połączono posty:
a sama kość 16 GB działa ?![]()
TS-253D | Specyfikacja sprzętowa
Jest tam napisane, że maksymalna pojemność RAM to 2x4GB = 8GB
1. sam intel mówi że oficjalnie 8 to max, w praktyce dużo modeli działa z większa ilością
2. opis zrobiony wg specyfikacji intela <meh>
Sama pamięć 16GB też działa tylko jako 4GB. Sprawdzone i napisane na początku wątku.1. sam intel mówi że oficjalnie 8 to max, w praktyce dużo modeli działa z większa ilością