Witam

Poszukuję namiarów na QNAP TS-451-4G w dobrej cenie. Ktoś, coś może pomóc? Z góry dziękuję:)

ja w morelach dostałem cenę 2069 zł z 4GB

Teraz jest cena 2077 za 1GB wersję. Kontaktowales sie z nimi przez kogos, czy tak po prostu dali Ci taką cenę?

napisałem maila z zapytaniem czy mają z 4 GB i przysłali ofertę cenową.

Stare dzieje, EUR I $$ poszły mocno w górę. Jak dostanę teraz w cenie 1580 to będzie dobrze. Standardowo 451 jest z kostką 1GB.
Dodatkowo 451 wyprzedają się jak ciepłe bułki. W zeszłym tygodniu miałem w piątek 10 sztuk i znikły rano.
Kolejne dostawy dopiero za tydzień lub dwa.

Ciężko z 4GB na polskim rynku i tak de facto nie ma w kanale dystrybucyjnym żadnym nawet ceny dla tego modelu a co dopiero dostępności.
Raz go widziałem i tylko raz po premierze w wersji demo.

W kanale pojawiła się też wersja S, może nie długo jakaś specyfikacja wpłynie to zobaczymy co to za nowe rozszerzenie popularnego modelu.

Będą w następnym tygodniu to już pewne, dokładny dzień będę znał na początku tygodnia kolejnego.

Silas Mariusz - Jaka będzie cena TS-451-4G i kiedy będzie można się ich spodziewać?

Z informacji, które mam TS-451 jest dostępny na polskim rynku.
Proszę kontaktować się z dystrybutorami: EPA Systemy, FEN, ABC-DATA, Veracomp, ...
TS-451 jest na magazynie ABC-DATA. Pamięć można dołożyć sobie samemu.

czy każda pamięć RAM 8GB DDR3L-1600 SODIMM będzie kompatybilna czy trzeba szukać specjalnych oznaczeń ?

Standardowo kupowane w dystrybucji :

4GB ma takie oznaczenia 4GB/1600MHz/DDR3L/CL11/SODIMM
8GB ma takie oznaczenie 8GB/1600MHz/DDR3L/CL11/SODIMM

Silas Mariusz - Jaka będzie cena TS-451-4G i kiedy będzie można się ich spodziewać?

Jest dostępny w ABCDATA ale cena poraża. Lepiej wychodzi kupić zwykłą wersję + 4GB a w kieszeni 150-200 zł