-
Wiedza Jak korzystać z Virtualization Station 3?
Virtualization Station umożliwia użytkownikom hostowanie wielu maszyn wirtualnych (VM), zarządzanie nimi i obsługę na ich urządzeniu QNAP NAS. Instalowanie Virtualization Station Konfigurowanie maszyny wirtualnej Obsługa Virtualization Station Ograniczenia Virtualization Station Instalowanie...- QNAP
- Temat
- backup hdd linux qts snapshot virtual machines virtualization station windows
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Oficjalne podręczniki
-
Artykuł [Niedokończony] Czy procesor ośmio-rdzeniowy, w Twoim NAS, może działać wolniej niż czterordzeniowiec? - No właśnie... - To zależy
Czy procesor ośmio-rdzeniowy, w Twoim NAS, może działać wolniej niż czterordzeniowiec? - No właśnie... A w komputerze PC? - To zależy, ... i mało osób sobie zdaje z tego sprawę ale NVMe w NAS-ie też bierze w tym udział. Z cyklu „Kroniki z sektora zero”. Temat intrygujący, zawsze do...- Silas Mariusz
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
T
Dyskusja Niski transfer poza siecią LAN
Panowie mam problem z Qnap TS-453D i niskim transferem poza siecią LAN, Qnap --> switch --> router, na qnapie i switchu ramka jumbo 9000, porty przekierowane, seed test na dockerze pokazuje 108Mbit/s upload, natomiast przy kopiowaniu plików przez FTP Total Commander osiągam maksymalnie połowę...- tede80
- Temat
- ts-453d
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
H
Dyskusja Program do jednostronnej synchronizacji bez ponownego backupu.
1. Ok. sprawdzę. 2. ... 3. Kopiuję przez NetBak Replicator gdzie nie widzę prędkości, a to co wstawiłeś powyżej to wizualizacja z Windowsa, jakby się kopiowało pomiędzy dyskami w komputerze. Kurcze, chyba teraz załapałem. Czyli najpierw robię sobie normalnie kopię tych 3 TB z komputera na QNAP...- HISTORIAE
- Post #5
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Niski transfer poza siecią LAN
Próbowałeś jakimś innym programem ? A może zestaw VPN do Qnap z pracy i kopiuj normalnie przez SMB lub filestation ? Skoro speedtest pokazuje 108, to infrastruktura jest ok, może FTP z SSL nie ogarnia..lub sam TC- Kamil84
- Post #9
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
H
Uprzejmie dziękuję za odpowiedź. Sprawdzę ten Syncovery. 1. Nie musi cały czas przegrywać 3 TB, tylko jak robię pierwszy backup całości wybranych katalogów to tyle jest, albo jak zmieniam zaznaczenie które katalogi ma aktualizować, to też potem przerabia bezsensownie raz jeszcze całość (czyli...- HISTORIAE
- Post #3
-
Dyskusja WSPARCIE W KONFIGURACJI - ZAPŁACE - BO JUŻ SAM PŁACZĘ :(
Widzę, że masz podobne wymagania co i ja. Więc napiszę jak to mam zrobione. Też mam internet z UPC a więc mam publiczne ale zmienne IP. Co prawda adres IP zmienia się co kilka miesięcy ale i tak korzystam z DDNS . Tam chyba wszystkim dają IPv6 więc potrzebny jest telefon na infolinię, dzwonisz i...- maks87
- Post #10
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
1. opcja mirror w Syncovery załatwi to .. jak ci sie nie spodoba, to masz jeszcze darmowego Bezpłatne narzędzie do backupu urządzeń końcowych, serwerów i komputerów stacjonarnych z systemem Windows — Veeam , możesz poklikać. 2. do tego wróci się później 3. no jak kopiujesz duży plik z kompa do...- SiewcaRyżu
- Post #4
-
Pomoc Qnap TS-231P wymiana dysków na ssd, czy warto?
Uruchomiłem go ponownie, zadziałał. Dostałem się do niego, robiła się odbudowa raid (mimo iż dyski wróciły do początkowego stanu). Po kilku godzinach jak przebudowa się zrobiła, wszedłem w opcje dysków tam kliknąłem opcję wymieniaj dyski jeden po drugim. Po włączeniu tej opcji, wyjąłem dysk...- Pawel1924
- Post #14
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Instrukcja obsługi QNAP QuTS hero h6.0.x – 12 Network & File Services
Ten wątek jest tłumaczeniem oficjalnej dokumentacji QuTS hero h6.0.x, rozdział „Sieć i usługi plików". Oryginał: Network & File Services | QuTS hero h6.0.x Spis treści: 01 Przegląd 02 Pierwsze kroki 03 Ustawienia systemu 04 Ustawienia uprawnień 05 Usługi 06 File Station 07 Storage Manager 08...- QNAP
- Temat
- file station instrukcja instrukcja obsługi manual network & file services podręcznik podręcznik użytkownika przewodnik q'center qfinder pro quftp quftp service quts hero h6.0.x qvpn smb service virtualization station
-
Czy ktoś wzywał Syncovery ? Darmowy to słowo względne (patrz zasoby forum) Primo: na pewno ma cały czas przegrywać te 3 TB ? Co ty tam masz ? pliki wideo RAW ? Secudno: jestem cięty jak widzę sieć zrobioną jak ty masz: komputer do routera, a router do nasa. A łączyłes się bezpośrednio do nasa...- SiewcaRyżu
- Post #2
-
D
Dyskusja Bardzo wolne działanie serwera podczas kopiowania plików
Witam. Od ponad roku jestem posiadaczem TVS 871 w wersji z i7 i 16GB Ram. Mam pewien problem który występuje od początku ale dopiero dzisiaj mam chwilę żeby sie tym zająć. Chodzi o bardzo powolną pracę podczas kopiowania plików. Dla przykładu, podłą zam dysk przenośny bezpośrednio pod qnqp pod...- dj.johan
- Temat
- awaria / nie startuje plików prędkość serwera
- Odpowiedzi: 16
-
wybór NAS dom, biuro - porównanie w praktyce TS-453D vs TS-473A
Zaznaczę że do 453D moim zdaniem nie ma sensu kupować dysków SSD NVME i karty rozszerzeń pod NVME. Wystarczy karta QM2-2S-220A i dyski m2 SATA. A co do szybkości kopiowania po USB to chyba prędkość kopiowania i tak będą ograniczały same dyski HDD poza tym jak skopiujesz to tylko raz i już...- POSTMAN
- Post #7
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja QNAP TS-101 - prośba o firmware
Zewnętrzny dysk hdd na USB da większe prędkości kopiowania danych i większe bezpieczeństwo niż ten muzealny eksponat :)- jerry1333
- Post #14
-
Instrukcja obsługi QNAP QTS 5.2.x – 11 Network & File Services
W tym wątku: Informacje o sieci i usługach plików Porty usług QNAP Ustawienia dostępu do sieci Ustawienia protokołów sieciowych Ustawienia protokołów udostępniania plików Ustawienia wykrywania usług Zarządzanie Koszem Informacje o usługach sieciowych i plikowych Narzędzie Usługi sieciowe i...- QNAP
- Temat
- qts
-
P
Recenzja Wykorzystanie pamięci podręcznej w serwerach NAS na przykładzie serwera QNAP TS-464 i dysków WD RED
...na potrzeby testów dobrałem kilka scenariuszy testowych, które powinny dobrze zobrazować wpływ zastosowania pamięci podręcznej na szybkość kopiowania danych z serwera NAS. Klasycznym scenariuszem, który chyba wystąpi najczęściej w zastosowaniach domowych jest odczyt/zapis dotyczący wielu...- PurePC.pl
- Temat
- Forum: Aktualności z branży i informacje prasowe
-
Pomoc Rclone - problem z logowaniem
Zapodałem drugą równoległą sesję kopiowania i mam prędkość dochodzącą do limitu który wcześniej ustaliłem czyli 23,33MB/s. Ok, ten wolny też przyspieszył. A przez prawie 10 minut nie przekraczał tych KB/s. Co ciekawe suma prędkości dwóch równoległych sesji przekracza 23,33. W porywach do 40MB/s.- gentillo
- Post #25
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja Kopia QNAP->QNAP w różnych lokalizacjach - bezpieczeństwo
Chciałbym wybrane katalogi z mojego QNAPa kopiować na drugiego QNAPa w innej lokalizacji. Oczywiście posiadam tam publiczny stały adres IP. W sumie metod takiego kopiowania jest kilka, a chciałem Was zapytać która będzie najlepsza, a dokładniej najbezpieczniejsza. Albo ewentualnie której na...- maks87
- Temat
- bezpieczeństwo ftp kopia replikacja rsync synchronizacja
- Odpowiedzi: 15
-
Dyskusja TS-473a - problem z odtwarzaniem 4k w natywnym KODI
Może dysk to jest jakiś kierunek.. Kopiuję właśnie film 60GB na ssd. Prędkość dochodzi max do 30 MB/s spadając czasami do KB/s. Tylko, że... Przedwczoraj przerzucałem dane z tego dysku na zewnętrzny i szło bezproblemowo z prędkościami od 100 do 150 MB/s. Tak samo sprawnie szło kopiowanie z...- gentillo
- Post #65
-
Dyskusja Przekroczone temepratury Segate 14 TB Pro
W trakcie pracy - ponad godzinne kopiowanie z prędkością ok 200MB/s. Zdążył się zagrzać. Dyski HGST / WD na helu, HC520.- Ice
- Post #7
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache