-
Dyskusja Zabezpieczenie sieci i qnap'a
Witam Panów, Zastanawiam się nad sensownym zabezpieczeniem sieci Hostuje od siebie z Qnap'a malutki sklep internetowy W tym momencie qnap stoi za Cloudflare I myślę jak podnieść bezpieczeństwo ... Pomysłów dość sporo ale nie wiem czy nie za bardzo komplikuje. Jakieś pomysły jak Wy byście to...- zeusrulez
- Temat
- ts-470
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Szyfrowanie folderów
Witam Panów/Panie Mam delikatny problem, nie wiem dlaczego, coś mnie podkusiło abym zaszyfrował foldery. :Loser: Foldery zostały zaszyfrowane, bez problemu je odszyfrowałem ale po odszyfrowaniu znikneły z interfejsu QNAP'a Tak jakby w ogóle nie były zamontowane. Jestem w stanie je namierzyć i...- zeusrulez
- Temat
- color folderów foldery konfiguracja systemu szyfrowanie
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
TVS-427XT czy TVS-682
Którego byście wybrali ? TVS-427XT czy TVS-682 Czy to jeden czy to drugi qnap - procesor będzie wymieniony Zwycięzcy jak na razie nie mam, jakieś za - przeciw hmmm Pozdrawiam Was serdecznie- zeusrulez
- Temat
- tvs-682
- Odpowiedzi: 13
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Merx 4K-8024-ALPHA
Wiem, ze Mariusz na nich robi, ma ktoś może doświadczenia właśnie z ta kamerą ? Zastanawiam się nad nią albo coś ze stajni Dahua Pozdrawiam Wam serdecznie- zeusrulez
- Temat
- monitoring wideo
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Dyskusja Backup maszyny wirtualnej
Witam Kolegów! Może źle na to patrzę jeśli tak poprawcie. Qnap a nim postawiony na maszynie wirtualnej Debian pod którym chodzi sklepik internetowy. Chciałbym mieć spokojny sen wiec chciałbym wykonywać backup i teraz VM czy samego Debiana ? Bo jeśli Debiana to raczej prosta sprawa, tak Free...- zeusrulez
- Temat
- backup color linux
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Sklep prestshop
Witam Forumowiczów, Czy ktoś starał się postawić prestashop na qnapie z sukcesem ? Jeśli tak miałbym parę pytań,bo rwie włosy już z głowy... Wersja oprogramowania Firmware:4.3.6.0867 Model serwera: QNAP TS-470- zeusrulez
- Temat
- color install sklep ts-470 zapodaj
- Odpowiedzi: 15
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja zamiana jednego dysku
Witam serdecznie. zastanawiam sie jak bezboleśnie to przeprowadzić. Tak to wygląda. TS-470 1 bay - pusty 2 bay - 5TB dysk - system 3 bay - 4TB dysk - na nim foldery współdzielone TS269 269 służy mi jako backup dla folderów które mam na TS-470 foldery te znajdują się na dyskach 2 bay i 3...- zeusrulez
- Temat
- color dysków storage ts-470
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Debian oraz Veeam
Witam serdecznie. Mam pewien problem z wizualizacją Debiana i konfiguracją veeam'a na maszynie. Po przejściu do wyboru katalogu który chce backupować (katalogu które jest na qnapie), veeam nie widzi go, widzę tylko drzewo katalogów Debiana (maszyny wirtualnej) Czy wie ktoś jak to rozwiązać :s...- zeusrulez
- Temat
- debian linux veeam
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Dyskusja ruTorrent usunięcie całej sesji
Witam serdecznie. Tak jak w tytule, z app na tel nawet nie wiem jak usunąłem wszystkie torrenty. Czy istnieje możliwość przywrócenie sesji z przed kilku dni ? Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4.0644 Build 20180710 Model serwera: QNAP TS-470- zeusrulez
- Temat
- color katalogu rutorrent ts-470
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Dyskusja uniknąć kopiowania
Drodzy Forumowicze Proszę o pomoc jak najlepiej wyjść z tego problemu. Na dysku folder ZDJĘCIA a w nim pokatalgowane rocznikowo kolejne foldery Wygląda to tak: ZDJĘCIA/2017/Kwiecień/Wypad nad morze I teraz Żona chce wybrać z tych wszystkich pokatalogowanych folderów, foldery które są po...- zeusrulez
- Temat
- color folder https media multimedia qnap youtube
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja Przyłączenie woluminu
Witam serdecznie Czy ktoś wie jak przyłączyć wolumin (Single Disk) ale tak aby nie utracić zawartości dysku. Menadżer QTS oferuje przyłączenie woluminu ale wszystko co na dysku zostanie usunięte ... Dysk wcześniej był w Qnapie. Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.2 Build 20161202 Model...- zeusrulez
- Temat
- color primary ts-470
- Odpowiedzi: 16
-
Archiwum Nieudana podmiana systemu
Witam serdecznie ! No i chyba namieszałem i to konkretnie. Zabrałem się za podmianę dysku systemowego sposobem podanym przez Mariusza w przypiętym temacie. Rozwiązany - Podmiana systemowego wolumenu z RAID 0 na single przy uzyciu dodatkowego dysku Wszystko szło dobrze, do czasu ...- zeusrulez
- Temat
- color dysku systemu
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja migracja systemu na większy dysk
Witam serdecznie Forumowiczów. Mam mały problem i nie wiem jak się do niego zabrać. Dysk na którym jest system okazał z biegiem czasu się za mały i chciałbym go wymienić na większy. Tylko nie wiem jak to zrobić, tak aby wszystkie dane i usługi zostały przerzucone na nowy dysk. Niestety w...- zeusrulez
- Temat
- dysk migracja pule i woluminy
-
Przy piwie Private Tracker
Witam serdecznie Forumowiczów. Polski tracker http://hqsource.org/ w tym momencie ma otwartą rejestrację, warto się zapisać. Dla chętnych mam również 3 zaproszenia na https://polishsource.cz/ Pozdrawiam serdecznie- zeusrulez
- Temat
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
TS-453 pro lub TS-253 pro
Witam Forumowiczów. Poszukuje któregoś z wyżej wymienionych Qnap'ów Pozdrawiam -
Dyskusja rtorrent: Public share not found
Witam serdecznie. Po aktualizacji rtorrent na wersję 0.9.6-b0422 wyskakuje mi błąd w powiadomieniach tak jak w tytule tematu i rtorrent się nie uruchamia. rtorrent: Public share not found Po zalogowaniu się przez putty widzę komunikat: * To start using rtorrent-environment you need to run...- zeusrulez
- Temat
- color rtorrent share
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Archiwum Pliki powiązane
Witam serdecznie ! Jeśli katalog jest dowiązany (komendą ln) czy istnieje komenda która usunie wszystkie dowiązania katalogu którego w danym momencie usuwam ? Czy jednak muszę usuwać każdy katalog z osobna ? Pozdrawiam serdecznie !- zeusrulez
- Temat
-
Siema !!
Oficjalnie chcialem sie uklonic Szanownym Uzytkownikom ;)- zeusrulez
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Archiwum rtorrent - Ścieżka pobierania ma zostać nie zmieniona
Cholera . . . nie moge zmienic nazwy tematu :/ najmocniej przeprasza Temat powinien brzmiec: "Ścieżka pobierania ma zostać nie zmieniona. " Sa to slowa naszego Admina Mariusza, a dokladnie: " Ścieżka pobierania ma zostać nie zmieniona. Ew. należy podlinkować kategorie ukończonych zadań w...- zeusrulez
- Temat
- pobierania
-
Przy piwie Dlaczego QNAP a nie DIY NAS ?
Witam serdecznie. Swoje pytanie kieruje juz do bardziej bieglych uzytkownikow. Zastanawia mnie fakt dlaczego wybieracie rozwiazania Qnap'a skoro za mniejsze pieniadze mozecie zbudowac o wiele lepsze maszyny np z systemem FreeNas? Co takiego przemowilo za wyborem firmy QNAP ? Za wszelkie za i...- zeusrulez
- Temat
- nas qnap
- Odpowiedzi: 22
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)