-
P
Przemek: Moja sieć LAN 06.2009
Przemek zamieścił nową galerię zdjęć: Moja sieć LAN 06.2009 Czytaj więcej na temat wystawy zdjęć...- Przemek
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Recenzje, artykuły, wdrożenia i analizy
-
P
Dyskusja Automatyczne tworzenie prywatnego folderu w QTS 4.05
Witam zaktualizowałem qnapa do wersji 4.05 i przy zakładaniu userów nie widzę opcji uruchomienia prywatnego udziału i czy ma być on ukryty czy tez nie, tak ma być ? trzeba to sobie teraz ręcznie wyklinać ? Przemek- Przemek
- Temat
- qts
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
P
Dyskusja Linki przy logowaniu
Czy istnieje gdzieś opcja włączenia na głównej stronie linków przy logowaniu do music station , download station , administracji itp. ? Kiedyś tak było w oprogramowaniu na starszych wersjach, mam teraz nowego TS-a i cos nie widzę. Druga sprawa czy po zalogowaniu usera który nie jest...- Przemek
- Temat
- multimedia qnap
- Odpowiedzi: 6
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
P
Multimedia Station TS-109 zapomnialem hasla
Witam Nie korzystałem dłuższy czas ze stacji multimedialnej i stało się , nie znam hasła administratora. Czy jest jakaś opcja zresetowania tego hasła lub z reinstalowania tylko stacji multimedialnej ? dostęp do katalogu Qmultimedia mam więc nie boje się o dane. jeśli ma ktoś jakiś sposób...- Przemek
- Temat
- ts-109
- Odpowiedzi: 2
-
P
USUWANIE
Witam Usunąłem katalog z plikami przez nowy Web File Menadżer i okazało się że nie to co trzeba zostało usunięte wiec skorzystałem z kosza i także za pomocą web file menadżera przeniosłem ten katalog w to samo miejsce i tu ku mojemu zdziwieniu okazało się że mam tylko skróty dwóch plików a...- Przemek
- Temat
- konfiguracja systemu
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
P
Błąd ort
- Przemek
- Temat
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
P
QUNAP SOFT
Tak sie zastanawiam czy będzie może kiedys taka opcja aby zakupić samo oprogramowanie "Qnapa" mnie by to osobiście pasowało stawiam sobie kompa instaluje sofcik i z bani. był bym w stanie zapłacić tyle co za Windowsa ;D pozdro- Przemek
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
P
[QRAPID] problem
Witam od czasu do czasu miałem problem z pobieraniem z rapida przez qrapida lecz nie bylo to tak problemowe jak okazuje sie teraz. Przy wklejeniu np 20 linków (oczywiscie konto premium) sciaga sie okolo 99% tych linków ktore sie sciagaja i koniec nastepne nie ruszaja a te nie przechodza do...- Przemek
- Temat
- ts-109
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
P
[PROBLEM phpMyAdmin_3.1.3.qpkg]
Witam mam problem z zainstalowaniem phpMyAdmin_3.1.3.qpkg scignieta paczka z dysku lokalnego kompa prubuje dochodzi do 50 % i instalacja nie powiodła sie ! cos nie tak robie ? ts-109 soft 3.1... Przemek Sory za pytanie lol jak by co to wypadalo by zmienic w Qweb nazwe starego katalogu...- Przemek
- Temat
- app center ts-109
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
P
Archiwum SmokePing
Jest ktos moze chetny aby zainstalowac na qnapie smokepinga i opisac to ? Przemek Edytowane przez SiLAS: Zmiana tematu z "[HOWTO] SmokePing" na obecny- Przemek
- Temat
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
P
edycja linku Forum QNAP
Witam Gdzi emozna sobie zmienic, wyedytowac link do forum na stronie startowej qnapa domyślnie przekierowuje na forum.qnap.com a ja bym chcial na qnapclub.pl- Przemek
- Temat
- modding
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
P
[AjaXplorer_2.3.9]
Witam Można za pomoca tej przeglarareczki miec dostep do udzialow ktore sa ukryte ? Przemek- Przemek
- Temat
- app center
-
P
KOPIA NA ZEWNETRZYM DYSKU
Witam zachcialo mi sie zrobic kopie kilku udzialow sieciowych na zewnetrznym dysku USB podpiąłem dysk 60 GB (pasport) pod USB z przodu i czekam ;) leci juz z 10 godzin i niby 74% juz mam .. jest opcja aby to lecialo tak z 10x szybciej ? zaznaczylem udzialy i dałem automatyczna kopia i...- Przemek
- Temat
- backup
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
P
[SqueezeCenter] player
Witam zainstalowalem SqueezeCenter na moim ts-109 powiedzmy ze wszystko sie wlacza lecz nie moge odtwarzac niczego przez www "your player was not faond" mam przy wyborze playera. Chcial bym aby mozna bylo kozystac przez www z roznych komputerow w sieci i rozumiem ze jest to mozliwe tylko co...- Przemek
- Temat
- ts-109
-
P
Qnap i A110
Witam Zakupilem taki malutki sprzecik który ma za zadanie odtwazac muzyke i przede wszystkim video na tv po sieci (popcorn A110) jesli kogos interesuje to pracuje z qnapem bezproblemowo;) swoja droga to czy jest opcja takie cos uruchomic na qnapie ? http://fen.pl/index.php?go=2&act=3&prod...- Przemek
- Temat
- php
-
P
Polaczenie Appletv z qnapem
Witam wpadlo mi w rece chwilowo Appletv i okazuje sie ze aby urzadzonko polaczylo sie do np Itunsa najpierw jest znajdowane przez program zainstalowany na kompie, po czym trzeba wklepac chyba 5 cyfr (taki kod autoryzacji) i mamy dostep do zasobow itunes na naszym TV. Jest jakas opcja ozenic to...- Przemek
- Temat
- konsola / tv
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
P
soft do zbierania logow
Witam Czy istnieje jakiś malutki i zarazem prosty programik do zbierania logow w qnapie ? Potrzebuje zapisywać kilka logow z glownego routera w sieci do jakiegos piku na qnapie Przemek- Przemek
- Temat
- app center
- Odpowiedzi: 8
-
P
forum na qnapie [instalacja]
Witam Chcial bym uruchomic forum na qnapie lecz nie wiem jak sie do tego zabrac, mozna prosic o jakies faq w wolnej chwili ? Przemek ok poradzilem sobie ;)- Przemek
- Temat
- modding
-
P
Zmiana katalogu
Czy istnieje mozliwosc zmiany polozenia katalogu w ktorym ma znajdowac sie muzyka lub zamontowania innego katalogu nie w qmultimedia ? Problemem dla mnie jest udostepnianie serwera iTunes i dawanie praw zapisu do katalogu z muzyka, user ktory ma prawo zapisu w qmultimedia ma jednoczesnie prawo...- Przemek
- Temat
- itunes
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
P
[Instalacja pakietu do polaczenia PPPoE]
Witam jako, że nowy temat to pisze w osobnym wątku instalujac optware o ile dobrze zerknalem i nie byly to wieczorne przewidzenia zauwazylem ze mozna polaczyc qnapa nie tylko stalym ip czy dhcp ale rowniez po: PPPoE, PPTP itp Jaki pakiet nalezalo by zainstalowac aby miec taka zakladke na...- Przemek
- Temat
- optware / ipkg pppoe
- Odpowiedzi: 5