-
Archiwum Problem aktualizacji QTS 5
Cześć, mam problem z aktualizacją QTS 5 (1986) w trakcie jej wykonywania od 3 dni w panelu użytkownika wisi mi jej stan na 30%, próbowałem zrestartować system ale nic się nie dzieje tak jak by proces aktualizacji blokował proces restartu, podjąłem próbę wykonania ręcznej aktualizacji z poziomu...- sereknr1
- Temat
- aktualizacja
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Qfile - problem z przekazywaniem plików
Witajcie mam problem z przekazywaniem plików z telefonu do Qnapa przy pomocy Qfile. Telefon marki Xiaomi - przy wejściu do galerii zdjęć na telefonie i po wybraniu interesującego mnie pliku naciskałem udostępnij ap. Qfile wskazywałem miejsce zapisu i było Ok, natomiast teraz wyskakuje informacja...- sereknr1
- Temat
- https qfile
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Urządzenia mobilne i Narzędzia użytkowe
-
Qhora 301W
Witajcie, zastanawiam się nad kupnem routera Qhora 301W, jednak nie zauważyłem aby ten router miał możliwość podpięcia bezpośrednio światłowodu. Czy ktoś z was korzysta z tego routera i ma podpięty światłowód przez konwerter rj45 ? Czy nie występują żadne problemy z odbiorem telewizji ? (Netia...- sereknr1
- Temat
- firmy możliwość qhora router routera
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Dyski m.2 do Qnap
Witajcie, jakiś czas temu wymieniłem dysk SSD na dwa HDD, jednak nie jestem zadowolony z ich prędkości. Posiadam QNAP TS 253B i chciałem dokupić kartę rozszerzeń i dysk m.2 na system, jednak na stronie producenta jest napisane, że w takim przypadku można rozszerzyć pamięć podręczną lecz nie...- sereknr1
- Temat
- dyski m.2 nvme qnap ssd
- Odpowiedzi: 14
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Dyskusja Przejście z jednego SSD na dwa HDD
Witajcie, aktualnie mam w swoim QNAP TS-253B jeden dysk SSD 500gb jednak chcę go wyjąć i włożyć 2 dyski talerzowe po 4tb. W związku z powyższym czy jeżeli wyciągnę SSD, włączę Qnapa i zainicjuję na talerzówkach system na Raid1 to czy za pośrednictwem złącza USB i adaptera będę w stanie dokopać...- sereknr1
- Temat
- hdd ssd ts-253b
- Odpowiedzi: 5
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Archiwum Udostępnianie folderu znajmomym bez aplikacji mobilnych od Qnapa
Witajcie, chcę udostępić znajomym (z uprawnianiemi zapis/odczyt) którzy nie posiadają żadnej aplikacji mobilnej od Qnapa folder, który znajduje się w następującej lokalizacji FTP->jakiś_folder, tworząc link zaznaczam opcję możliwości przesyłu pliku. Utworzony w ten sposób folder umożliwia...- sereknr1
- Temat
- color folder sposób udostępnianie
-
Dyskusja CURL php -> qnap
Witam, próbował ktoś ze strony z kompa (jakiś localhost) przesłać jakieś dane CURL-em do Qnapa ??- sereknr1
- Temat
- php qnap
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
Dyskusja Błąd 0x8007003b podczas przesyłania plików
Witajcie, aktualnie posiadam światłowód od Netii wraz z routerem Huawei hg8245q2, podczas przesyłu plików za pomocą eksploratora Win bardzo często zdarza się, że wywala błąd 0x8007003b? Jest to bardzo uciążliwe gdy masz kilka pików do przesłania. Dlaczego tak się dzieje?- sereknr1
- Temat
- networking
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Światłowód od Netii
Siema, zakupiłem światłowód od Neti, chciałem skonfigurować router (Huawei HG8245Q2) jednak w statusie pojawia się info "Brak routera UPnP w sieci. Wszedłem w panel sterowania routerem i znalazłem tam skonfigurowaną zakładkę UPnP Configuration. W jaki sposób mogę usunąć ten problem? Proszę o...- sereknr1
- Temat
- port forwarding upnp
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
KUPIĘ - Książkę/i do PHP, MYSQL i Arduino
Witajcie, kupię książkę/i do PHP,MYSQL i Arduino. Najlepiej jeśli były by to kompendia czy tz" vademecum" wiedzy. Pozdro! -
Qnap TS-253B a router
Witajcie, pytanie proste jaki polecacie router do Qnap TS-253B? Sprzęt działa mi stabilnie lecz dość wolno na routerze TP-LINK tl-1043nd. Oprócz zastosowań domowych wkrótce powieszę na nim stronkę także coś tam już lepszego myślę, że musiał bym mieć. Pozdro- sereknr1
- Temat
- qnap router ts-253b
- Odpowiedzi: 8
-
Archiwum Problem z uruchomieniem serwera www
Witajcie, ostatnio robiłem sobie w domu stronę na wordpressie, przekopiowałem sobie folder z wordpressem odpaliłem prawdopodobnie na porcie 8083 gdzie był ustawiony host wirtualny. Ustawienia serwera www w qnapie domyślne tj: - serwer www port 80 - https port 8081 wszystko działało poprawnie...- sereknr1
- Temat
- problem www
-
Dyskusja OVH - problem z dynhost
Witajcie zakupiłem domenę na OVH i staram się dodać wpis dynhost. Robiłem to zgodnie z instrukcją, odczekałem nie 24h a 3 dni i nadal brak wpisu dynhost. Co może być tego przyczyną?? Komunikat jaki otrzymałem to : "Brak wpisu DynHost w strefie DNS". Dodałem również identyfikator który...- sereknr1
- Temat
- serwer www
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja Wordpress - czy instalować w container station czy w app center na dysku?
Witam którą opcję wybrać? czy instalować wordpressa bezpośrednio na dysk przez app center czy może lepiej jest wykorzystać container station?- sereknr1
- Temat
- app app center container station wordpress
- Odpowiedzi: 6
-
Dyskusja Darmowe domeny i ddns
Siema, szukam darmowej domeny z końcówką .eu. Czy zna ktoś jakiś serwis który oferuje za free domeny, przeglądałem polskie strony większość z nich ma promocję roczną 0 zł jednak później ściągają hajs i to dość konkretny. Ponadto jak by ktoś miał stronę z ddns za free też był bym wdzięczny ...- sereknr1
- Temat
- ddns domeny
- Odpowiedzi: 15
-
Dyskusja Problem z logowaniem Qnap Ts 253B - interfejs dos
Witajcie forumowicze, zakupiłem Qnapa TS-253B, poskładałem, włożyłem dysk(single disk), poinstalowało się wszystko co powinno przy pierwszym uruchomieniu, no i tak sobie działał. Dziś rano chciałem się pobawić nim, pokonfigurować. Kliknąłem na QTS w przeglądarce i system się zawiesił. 0...- sereknr1
- Temat
- problem qnap ts-253b
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Archiwum Qiot suite lite - sterowanie domem
Witajcie forumowicze, chciałbym się dowiedzieć czegoś o oprogramowaniu Qiot suite lite. Czy zna ktoś z was polski opis możliwości tego oprogramowania? W jaki sposób można Qnapa scalić z rasberry, a może w ogóle rasberry jest zbędne? Szukam jakiś wskazówek odnośnie sterowania, tworzenia...- sereknr1
- Temat
- sterowanie
-
Jaki dysk do Qnap HS-251
Siema, jestem w trakcie wyboru serwera NAS. Prawdopodobnie będzie to HS-251+ z uwagi na pasywne chłodzenie. Mój przyszły serwerek ma pełnić funkcję: - centrum multimedialnego (wideo, muzyka, zdjęcia) - chmury - serwera www - chcę przenieść stronę firmową www.metal-sk.eu postawioną w...- sereknr1
- Temat
- dysk hdd hs-251 qnap ssd
- Odpowiedzi: 16