A czy ktoś może mi powiedzieć czy Qnap (TS-453BE) komuś działa tylko z jedną pamięcią 1x8gb? Bo w zestawie było 2gb, wczoraj kupilem 1x8gb i nie cholere nie działa. W 1 i 2 slocie. Qnap twierdzi ze 8gb nie zadziala bo tylko max. 2x4gb, u Was widze, ze dziala 2x8gb, wiec sam juz nie wiem.
Dlatego pytam juz czy moze z jednym slotem 1x8gb komus dziala, czy musze miec 2x8gb
Oczywiście, że działa na jednej kości 8GB. Widocznie ta co masz jest niekompatybilna. Sprawdź inną jak masz możliwość. Osobiście kupiłem swój model i była zainstalowana już 8GB GOODRAM DDR3 PC3-12800SODIM 1600 Mhz. Dokupiłem drugą i chodzi bez problemu od początku (także na najnowszym sofcie 4.4.1)
dam znać. jutro wysyłam.Daj znać jak się sprawa rozwiązała.
Dostałem taką samą odpowiedź od Qnapa, że ramu za dużo. Tylko dlaczego po wymianie qnapa ten sam ram działa po dzień disiejszy z uptimami od wgrania softu po kolejną aktualizacjęMozesz mnie stresowac - bardziej chodzi mi o rozwiazanie sprawy.
QNAP juz mi odpowiedzial ze nie jest to wspierana wielkosc pamieci wiec pozostaje mi chyba kupic 2x4gb i jesli one beda sie wieszac to na bank wina NASa
gorzej ...jesli przy 2x4gb bedzie dzialac bez zawieszek ...bo wtedy bede probowal kupic inne pamieci zeby sprawdzic czy one pojda
dobrze rozumuje ?
Właśnie dostałem odpowiedź ze sklepu:Daj znać jak się sprawa rozwiązała.
Dostałem taką samą odpowiedź od Qnapa, że ramu za dużo. Tylko dlaczego po wymianie qnapa ten sam ram działa po dzień disiejszy z uptimami od wgrania softu po kolejną aktualizacjęMozesz mnie stresowac - bardziej chodzi mi o rozwiazanie sprawy.
QNAP juz mi odpowiedzial ze nie jest to wspierana wielkosc pamieci wiec pozostaje mi chyba kupic 2x4gb i jesli one beda sie wieszac to na bank wina NASa
gorzej ...jesli przy 2x4gb bedzie dzialac bez zawieszek ...bo wtedy bede probowal kupic inne pamieci zeby sprawdzic czy one pojda
dobrze rozumuje ?
1.jaki to sklep ? atmar ?Właśnie dostałem odpowiedź ze sklepu:Daj znać jak się sprawa rozwiązała.
"NAS dotarł i wychodzi na to, że Pana egzemplarz (absolutnie nie dotyczy to całej serii) jest niekompatybilny z pamięciami HX318LS11IB/8 (Kingston 8GB 1866MHz). Niekompatybilność konkretnych produktów miedzy sobą w świecie komputerów się zdaża.
Działa natomiast bez problemu gdy włoży mu się pamięci Apacera 8GB 1600MHz (w jednej kości) lub 2x po 4GB Kingstony 1866MHz"