Download [Beta] QTS 4.0.1 Build0527 | ARM & x86 [Leak/Non-Official]

Dyskusja w 'Firmware' rozpoczęta przez użytkownika Silas Mariusz, 27 Maj 2013.

Ładowanie...
Tagi:
  1. pawurb1978
    Offline

    pawurb1978 Virtualization Q's Architect

    Dołączył:
    16 Marzec 2012
    Wiadomości:
    667
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +196 / 2 / -2
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Synology:
    DS 213
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    Potwierdzam. Nagrywanie działa OK. Pliki są na dysku i odtwarzają się poprawnie ale nie ma ich na liście odtwarzania.

    A skoro już mowa o monitoringu to u mnie nie wyświetlają się napisy na przyciskach zapisz i usuń, są po prostu puste. Dodatkowo po zmianie języka na angielski rozsypuje się tłumaczenie menu.
    Zamiast nazw wyświetlają się zmienne do ich przekazywania w podglądzie linie z opisem dla przykładu wyglądają tak:
    "<span unselectable="on" qtip="IEI_NAS_IPCAM02">IEI_NAS_IPCAM02</span>" w polskiej "<span unselectable="on" qtip="IEI_NAS_IPCAM02">Konfiguracja kamery</span>"
    Dotyczy to większości pozycji menu angielskiego.

    Tak natomiast wyglądają opisy przycisków:
    "<button type="button" id="ext-gen146" class=" x-btn-text" style="">Apply</button>" w wersji polskiej natomiast "<button type="button" id="ext-gen146" class=" x-btn-text" style="">&nbsp;</button>"

    Jak możecie sprawdźcie proszę u was

    W wersji 4.0.0 przycisk monitoring działał ok. Reszty niestety nie sprawdzałem.

    Sprawdziłem jeszcze te przyciski i tłumaczenie pod IE i zachowuje się nieco inaczej choć problemy te same. Może mam coś jeszcze nie dograne w systemie bo jak pisałem to świeży WIN8. Jak przesiąde się spowrotem na seven to sprawdzę jeszcze raz.
    --- Połączono posty, 2 Czerwiec 2013, Data oryginalnego postu: 2 Czerwiec 2013 ---
    Przesiadłem się na WIN7 i z wyświetlaniem jest ok więc problem jest w moich przeglądarkach na WIN8. Plików na liście odtwarzania nie ma. Tak, że w tym wypadku jest chyba realny problem.
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 443
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Pamiętajcie, że build 4.0.1 NIE jest OFICJALNYM buildem wydanym przez firmę QNAP i nie należy zgłaszać się do pomocy technicznej firmy QNAP z tym firmware'm !!!!
    --- Połączono posty, 2 Czerwiec 2013, Data oryginalnego postu: 2 Czerwiec 2013 ---
    PS. Wszystkie napisy i tłumaczenia będą edytowane i poprawiane w najbliższych dniach.
     
  3. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    255
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    No fajnie jakby ten monitoring był w pełni poprawiony - czy Mariusz takie coś możesz im (Qnapowi) zasugerować ?
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 443
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    W najbliższych dniach będzie ciężko z uwagi na najważniejsze w roku targi Computex. Ale tak, przekaże przy najbliższej okazji.
     
  5. pawurb1978
    Offline

    pawurb1978 Virtualization Q's Architect

    Dołączył:
    16 Marzec 2012
    Wiadomości:
    667
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +196 / 2 / -2
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Synology:
    DS 213
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE

    To oczywiste, ale rozumiem że testujemy i wymieniamy się spostrzeżeniami B-) Tak więc dzieki za tę możliwość, osobiście ten soft na tym etapie jest już przeze mnie wpełni akceptowalny.
     
  6. krecio
    Offline

    krecio Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    14
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    00:48
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412 1 GbE
    Instalowałem wszystkie wersje "4" na TS 412. Obecnie mam 4.01. I zawsze spotkałem się z tym samym problemem. Otóż bardzo mnie ucieszył serwer DLNA. Korzystanie z Twonky nie jest tak funkcjonalne, głównie mam na uwadze układ plików w folderach według alfabetu a nie rzeczywistej ich kolejności. I tu QNAP mnie bardzo ucieszył. Mój strumieniowiec zaczął odtwarzać płytki tak jak one zostały opublikowane. Lecz właśnie tu pojawia się problem. Otóż jeśli coś puszczam z Twonky to w zasadzie problemów z przesyłem nie ma. Natomiast przy użyciu serwera QNAP'a w niektórych plikach problem się pojawia. Po prostu czasem spada lub czasem zanika zupełnie przesył danych. Nie wiem czy to wina niedopracowanego jeszcze softu czy może coś innego. Zaznaczam, że dotyczy to tego samego pliku. W Twonky jest ok A QNAP sobie nie radzi.
     
  7. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 443
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Tak jak pisałem pod postem kolegi ( https://forum.qnap.net.pl/threads/d...cią-z-tv-philips-xxpfl5007-12.3512/#post-9211 ), serwer mediów DLNA jest rozwijany od podstaw przez firmę QNAP.
    Jak duży jest ten plik i czy mógłbyś go wrzucić? Jeśli rozmiar pliku jest zbyt duży, to może da się go jakoś bezstratnie podzielić, aby zachować istniejący format. Jeśli któryś z użytkowników potwierdziłby występujący problem, to materiał wysłałbym do analizy w QNAP'ie.
     
  8. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    255
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Od siebie dodam, że faktycznie coś w tym jest. Strumieniowałem filmy przez TM i nie ma problemów. Natomiast jesli strumieniuje filmy przez DLNA(beta) to średnio co 15sek tnie film dławi się i leci dalej i tak w kółko co 15-20sekund. Filmy w foracie avi. Przetestowane na kilku filmach i problem jest ten sam.

    Nadmienię jeszcze że przez serwer DLNA(beta) nie widzi mi wszystkich filmlów, katalogi widzi wszystkie ale jak juz mam wejsc np w jakiś folder z filmem to pisze, że nie plik nie istniej.. A przez TM nie ma problemu.
     
  9. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 443
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    tren90tren90 no to do roboty i wrzucać plik z takim problemem :)
     
  10. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    255
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    yyyy jaki plik ?
     
  11. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 443
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Plik wideo z którym jest opisywany problem.
     
  12. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    255
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    yyy tzn co mam przesłać każdy film ??? Pliki sa różnych rozmiarów od 700mb go 1500mb. Mariusz sprawdz sam czy przypadkiem na Twoim nasie nie jest podobnie, że strumieniowanie przez DLNA przycina a przez TW jest OK.
     
  13. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 443
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Nie posiadam telewizora z DLNA. Wyślij plik, który przycina - aby zweryfikować problem u innego użytkownika a następnie wysłać do QNAP'a. Plik AVI możesz przyciąć VirtualDub'em wybierając strumień bezpośredni dla dźwięku oraz obrazu wideo.
     
  14. krecio
    Offline

    krecio Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    14
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    00:48
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412 1 GbE
    Wieczorem Ci wyślę swój. To jest zwykły Flac. Problem jest również w układzie folderów. Niby są one wg. kolejności alfabetycznej ale co jakiś czas pojawiają sie inne, zupełnie nie w tym miejscu gdzie według litery powinny się znajdować. Zawartość folderów jest natomiast poprawna.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  15. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 443
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Screeny screeny ;) Robić screeny :p
     
  16. krecio
    Offline

    krecio Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    14
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    00:48
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412 1 GbE
    Trudno mi zrobić sreen'a ze strumieniowcahmmm
     
  17. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 443
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
  18. ShOcK
    Offline

    ShOcK Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2013
    Wiadomości:
    62
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    Ja też czekam na ten plik chętnie przetestuje na moim telewizorze ;)
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  19. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    255
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    nie łatwiej będzie ci odpalić jakikolwiek film z Twojego NASA ale przez serwer DLNA (tylko nie przez TwonkyMedia) i zobaczyć czy filmy tną ???
     
  20. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 443
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:48
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    tren90tren90 wrzuć plik z którym masz opisywane problemy. To pozwoli potwierdzić czy ten sam problem występuje zarówno u innych osób.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.