Download [Beta] QTS 4.0.1 Build0527 | ARM & x86 [Leak/Non-Official]

Dyskusja w 'Firmware' rozpoczęta przez użytkownika Silas Mariusz, 27 Maj 2013.

Ładowanie...
Tagi:
  1. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    266
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    23:13
    Oceny:
    +52 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Kurcze nie kumacie ? To jest kazdy plik wideo jaki mam na kompie. Co mam wam wrzucić cały film ? Przecież każdy z Was może spróbować włączyć sobie jakikolwiek plik / film i otworzyć go za pomocą DLNA.

    @ShOcK

    Zapuść sobie film przez DLNA i napisz czy coś Ci przerywa, buforuje, tnie. Przetestuj na kilku filmach.

    Może to jest tez wina indywidualnego instalowania firmwera. Każdy ma inny sprzęt i z tego co widzę każdy ma inne dolegliwości w swoim Qnapie. Ale warto tez to zweryfikować.
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 805
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    23:13
    Oceny:
    +1 508 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Tak tren90tren90 potrzebuje ten plik na którym występuje ten problem.
     
  3. ShOcK
    Offline

    ShOcK Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2013
    Wiadomości:
    62
    Local Time:
    23:13
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE

    Sprawdzone na moim nasie film full hd przez beta DLNA TV Samsung , nic się nie przycina zero buforowania , przyznam że było buforowanie jak dodałem folder z filmami , to musiał sobie je prze konwertować i nie mówię tutaj o skanowaniu biblioteki , po skończeniu tego tego konwertowania wszystko chodzi bez najmniejszego zarzutu i nie trzeba wyłączać żadnych funkcji typu "transkodowanie".


    Po dodaniu filmu np do folderu udostępnionego przez DLNA trzeba wejść w bibliotekę multimediów i potem ustawienia i skanuj teraz i po zrobieniu tego żaden film się nie tnie , widocznie skanowanie w czasie rzeczywistym nie jest dopracowane lub ewentualnie dodać żeby skanowało raz dziennie o danej godzinie , skanowanie jednego filmu trwa 20-30 sek więc nawet jak jest napis że gotowe to nie znaczy że ten film się już zeskanował , najlepiej chwile odczekać.
     
    • Wygrany! Wygrany! x 1
  4. krecio
    Offline

    krecio Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    14
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    23:13
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412 1 GbE
    Silas,
    Jak mam umieścić tu plik Flac?
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 805
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    23:13
    Oceny:
    +1 508 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Wgraj na zippyshare.com albo Dropbox'a
     
  6. krecio
    Offline

    krecio Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    14
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    23:13
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412 1 GbE
  7. ShOcK
    Offline

    ShOcK Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2013
    Wiadomości:
    62
    Local Time:
    23:13
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE

    Przeleciała mi ta cała piosenka po DLNA i zero ściny :>
     
  8. krecio
    Offline

    krecio Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    14
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    23:13
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412 1 GbE
    Pomocne to dla mnie nie jest...:'(
     
  9. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 805
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    23:13
    Oceny:
    +1 508 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Może tak jak ShOcKShOcK pisał wcześniej, że skanowane są jeszcze biblioteki multimedialne co powoduje przerwy w odtwarzaniu?
     
  10. krecio
    Offline

    krecio Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    14
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    23:13
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412 1 GbE
    To też biorę pod uwagę. Poczekam, w tej sprawie mogę być cierpliwy.
     
  11. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 805
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    23:13
    Oceny:
    +1 508 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Z centrum aplikacji zainstaluj i uruchom paczkę Optware. Za pomocą PuTTY zaloguj się na serwer używając konta 'admin'.
    Zainstaluj i uruchom htop aby zobaczyć co dokładnie przeciąża serwer:
    Kod (Bash):
    1. ipkg install htop
    2. htop
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1