Download [Beta] QTS 4.0.1 Build0527 | ARM & x86 [Leak/Non-Official]

Dyskusja w 'Firmware' rozpoczęta przez użytkownika Silas Mariusz, 27 Maj 2013.

Ładowanie...
Tagi:
  1. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    255
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    01:49
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Kurcze nie kumacie ? To jest kazdy plik wideo jaki mam na kompie. Co mam wam wrzucić cały film ? Przecież każdy z Was może spróbować włączyć sobie jakikolwiek plik / film i otworzyć go za pomocą DLNA.

    @ShOcK

    Zapuść sobie film przez DLNA i napisz czy coś Ci przerywa, buforuje, tnie. Przetestuj na kilku filmach.

    Może to jest tez wina indywidualnego instalowania firmwera. Każdy ma inny sprzęt i z tego co widzę każdy ma inne dolegliwości w swoim Qnapie. Ale warto tez to zweryfikować.
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 443
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:49
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Tak tren90tren90 potrzebuje ten plik na którym występuje ten problem.
     
  3. ShOcK
    Offline

    ShOcK Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2013
    Wiadomości:
    62
    Local Time:
    01:49
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE

    Sprawdzone na moim nasie film full hd przez beta DLNA TV Samsung , nic się nie przycina zero buforowania , przyznam że było buforowanie jak dodałem folder z filmami , to musiał sobie je prze konwertować i nie mówię tutaj o skanowaniu biblioteki , po skończeniu tego tego konwertowania wszystko chodzi bez najmniejszego zarzutu i nie trzeba wyłączać żadnych funkcji typu "transkodowanie".


    Po dodaniu filmu np do folderu udostępnionego przez DLNA trzeba wejść w bibliotekę multimediów i potem ustawienia i skanuj teraz i po zrobieniu tego żaden film się nie tnie , widocznie skanowanie w czasie rzeczywistym nie jest dopracowane lub ewentualnie dodać żeby skanowało raz dziennie o danej godzinie , skanowanie jednego filmu trwa 20-30 sek więc nawet jak jest napis że gotowe to nie znaczy że ten film się już zeskanował , najlepiej chwile odczekać.
     
    • Wygrany! Wygrany! x 1
  4. krecio
    Offline

    krecio Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    14
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    00:49
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412 1 GbE
    Silas,
    Jak mam umieścić tu plik Flac?
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 443
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:49
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Wgraj na zippyshare.com albo Dropbox'a
     
  6. krecio
    Offline

    krecio Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    14
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    00:49
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412 1 GbE
  7. ShOcK
    Offline

    ShOcK Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2013
    Wiadomości:
    62
    Local Time:
    01:49
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE

    Przeleciała mi ta cała piosenka po DLNA i zero ściny :>
     
  8. krecio
    Offline

    krecio Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    14
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    00:49
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412 1 GbE
    Pomocne to dla mnie nie jest...:'(
     
  9. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 443
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:49
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Może tak jak ShOcKShOcK pisał wcześniej, że skanowane są jeszcze biblioteki multimedialne co powoduje przerwy w odtwarzaniu?
     
  10. krecio
    Offline

    krecio Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    14
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    00:49
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412 1 GbE
    To też biorę pod uwagę. Poczekam, w tej sprawie mogę być cierpliwy.
     
  11. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 443
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:49
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Z centrum aplikacji zainstaluj i uruchom paczkę Optware. Za pomocą PuTTY zaloguj się na serwer używając konta 'admin'.
    Zainstaluj i uruchom htop aby zobaczyć co dokładnie przeciąża serwer:
    Kod (Bash):
    1. ipkg install htop
    2. htop
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.