Udzielamy pomocy Brak połączenia z kamerami QVR - nie łączy

Discussion in 'Stacja monitoringu' started by Suchjy, May 17, 2021.

Loading...
  1. Suchjy
    Offline

    Suchjy Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Nov 23, 2017
    Messages:
    60
    Local Time:
    12:11 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Cześć,

    Mam taki problem, że QVR przestał mi łączyć się z kamerami. Kamery dodane, wcześniej działały - obecnie świeci sie brak połączenia - co może być przyczyną?
     

    Attached Files:

  2. Ice
    Offline

    Ice Ubi Advisor Q's Architect

    Joined:
    Jan 16, 2018
    Messages:
    709
    Local Time:
    12:11 PM
    Ratings:
    +193 / 6 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TVS-x72n
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x72n 1 GbE
    Adresy IP kamer.

    1. Wiesz, że treść posta powinieneś wstawić nad : Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.3 Build 20YYMMDD i usunąć to co wyżej?
    2. Kamery mają inną adresację niż aktualnie Twoje karty sieciowe.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 2
  3. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    8,863
    Local Time:
    12:11 PM
    Ratings:
    +1,856 / 39 / -9
    Followers:
    38
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Kamery mają zupełnie inną adresacje niż Twój QNAP. Dlatego nie mogą się dobić? Chyba, że masz dwie lub więcej adresacji w sieci?
     
  4. Suchjy
    Offline

    Suchjy Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Nov 23, 2017
    Messages:
    60
    Local Time:
    12:11 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Możliwe, że przy resecie qnap i sieci się zmieniło. Pytanie - bo wcześniej do qnapa miałem napewno wlot przez 192.168.55.106 a kamery tak jak są.

    To czy mozliwe jest jakieś zrobienie drugiej sieci na QNAP? Aby te kamery wpiąć, nie zmieniając już IP na każdej z kamer?

    Ew. jak mam poustawiać te adaptery i przełączniki, aby to zadziałało :D?
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    8,863
    Local Time:
    12:11 PM
    Ratings:
    +1,856 / 39 / -9
    Followers:
    38
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Tak możliwe. Możesz dodać trase w QNAP'ie w przełączniku wirtualnym.
    Ale zrób to jak należy przekonfiguruj kamery.
     
  6. Suchjy
    Offline

    Suchjy Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Nov 23, 2017
    Messages:
    60
    Local Time:
    12:11 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Ok. Tylko co, mam je wrzucić do którejść z tych sieci, obojętnie której?
     

    Attached Files:

  7. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    8,863
    Local Time:
    12:11 PM
    Ratings:
    +1,856 / 39 / -9
    Followers:
    38
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    192.168.55....
     
  8. Suchjy
    Offline

    Suchjy Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Nov 23, 2017
    Messages:
    60
    Local Time:
    12:11 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    a tą trasę jak zrobić? "Możesz dodać trase w QNAP'ie w przełączniku wirtualnym."
     
  9. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    8,863
    Local Time:
    12:11 PM
    Ratings:
    +1,856 / 39 / -9
    Followers:
    38
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Nie robić. Zmienić adres IP kamer.
     
  10. Suchjy
    Offline

    Suchjy Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Nov 23, 2017
    Messages:
    60
    Local Time:
    12:11 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Oki, dziękuję :).

    A powiedz mi jeszcze proszę, czy możliwe, że ten adres sieci się jakoś sam zmienił przez to, że mam pobieranie na auto? I powinienem to jakoś na sztywno wszystko skonfigurować? Dwa czy nie chciałbyś pomóc mi z paroma innymi rzeczami jako zlecenie? :)