Rozwiązany HD station problem z youtube 1080p

Dyskusja w 'HybridDesk Station (XBMC, ...) (HD_Station)' rozpoczęta przez użytkownika doohoo, 3 Październik 2015.

Ładowanie...
  1. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ty masz dyski SSD i one nadrabiają wszystko :D
     
  2. doohoo
    Offline

    doohoo Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Wrzesień 2015
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    14:42
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    A jednak filmik się znalazł :) świetnie. A jakie obciążenia Ci pokazuje w stosunku do tego co u mnie na dupeczce?
    Ciekawe z tym SSD czy to nie ma rzeczywiście wpływu. Ja jadę na 2x WD RED 3TB Raid 1.
     
  3. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie robiłem screenów ale tu masz ostatnie 24h na serwerze. Te piki to twoje filmiki. Te do 20-30% to Kodi.


    upload_2015-10-12_22-1-7.
     
  4. doohoo
    Offline

    doohoo Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Wrzesień 2015
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    14:42
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    A ten wykresik to co narysowało w Qnapie?
    Jakie masz wersje HybridDesk Station, Youtube i firmware?
     
  5. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Observium SNMP
    Akurat wszystko z ostatnich dostępnych z paczek.

    Proponuję abyś wyłączył wszystkie usługi , czyli jak leci w App Center jedziesz na off. Wyłącz także te systemowe tj serwer www,sql,nfs,transkodowanie,multimedia,stacje pobierania itp... i zostawił samo HD Station z niezbędnymi dodatkami.
    Odpal poużywaj i zacznij uruchamiać te które są ci niezbędne - i spoglądaj na zmiany. Jeśli jakaś powoduje czkawki to albo się z tym pogodzisz albo zaczniesz używać YouTube z dodatków do Kodi.
    --- Połączono posty, 13 Październik 2015, Data oryginalnego postu: 13 Październik 2015 ---
    SSD ma wpływ ale bardziej na czas uruchamiania poszczególnych aplikacji (zwłaszcza jak RAMu mało, więc i swap szybszy) ale nie na samo odtwarzanie treści online. U mnie jest dlatego, że się nie kręci i nie hałasuje.
     
  6. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    300
    Local Time:
    14:42
    Oceny:
    +61 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Wszyscy testujecie na Chrome to ja tez: wyszlo mi max.45% obciazenia cpu - klip Perry Roar 1080p :)
     
  7. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Masz inny CPU (wydajniejszy), niż ten z x51.
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 631
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:42
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Zwłaszcza dekodowanie h.264 :oklaski:

    Bądźcie poważni. Firma QNAP gdyby Wam dała o pół możliwości jakie ma to każdy byłby zadowolony. A tak każdy włącza feature który nikomu zupełnie nie jest potrzebny, swap się zapycha, a procek nie wyrabia.
    Mało tego wśród userów znajdują się geniusze, którzy kupują serwer nazywając go nadal serwerem mającym 1GB RAM. w00t

    Proszę czytać i przestać już mówić, że serwer QNAP nie wyrabia:

    Nie abym tu nawoływał do katolicyzmu, ale w biblii nazywa się to pycha - chciwość. Weźcie powyłączajcie usługi, które nawet nie macie pojęcia do czego służą i jak ich używać oraz do czego i sprawa załatwiona!
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  9. doohoo
    Offline

    doohoo Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Wrzesień 2015
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    14:42
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE


    Przeczytałem i wykonałem
    putty.
    odpaliłem youtube, w procesach standardowo powyżej 50% chrome.
    proces1.
    wykresik do pliku z youtube
    wykres.
    No i po prostu tnie. Oczywiście nie wszystkie pliki ale niektóre tnie i tyle. Może tylko mój sprzęt się tak zachowuje.
     
  10. eustachy
    Offline

    eustachy Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Październik 2014
    Wiadomości:
    49
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    14:42
    Oceny:
    +12 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Wydaje mi się że generalizujecie towarzyszu generale. Po pierwsze, korzystam z wielu usług, ale ze wszystkich pełną świadomością. :)
    Po drugie nigdzie nie jest napisane że możesz korzystać z 5 usług z 30 dostępnych w jednym czasie. Patrząc po parametrach mocy procesora + ram. powinno uciągnąć wszystko z czego korzystam.
    Po za tym, nigdy nie marudzi że badziewie, zło i szatan.. Tylko (przynajmniej ja) zastanawiam się czy nie popełniam błędu w konfiguracji, przez który wydajność spada, a może działać zupełnie normalnie..
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  11. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 631
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:42
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Nie lepiej używać Ci YouTube z poziomu XBMC?
     
  12. eustachy
    Offline

    eustachy Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Październik 2014
    Wiadomości:
    49
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    14:42
    Oceny:
    +12 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Nie wiedzieć czemu, ale YouTube w kodi wyświetla mi firmy z domyślną jakością 720p (mimo ustawień w konfiguracji). Choć przyzwyczaiłem się do tego i używam praktycznie wszystkiego z kodi.
    Dodam że pomimo wielu włączonych usług, używania kart sieciowych w teamingu itd, nie mm pików na procesorze.
    Przy włączonych 2 maszynach wirtualnych stała praca procesora to około 35%-40%. W tej konfiguracji pliki które oglądam na kodi, działaja poprawnie mniej więcej do wielkości pliku 50GB, potem potrzebuje co najmniej minutę żeby zbuforować i dalej idzie płynnie..