Piszę w związku z zadaniem nad którym spędziłem już trochę czasu. Chodzi o instalację serwera SVN do kontroli wersji projektów. Potrzebuję dobrać odpowiednią usługę SVN dla QNAP by mogły na nią spływać prace z dwunastu komputerów z Windows 10. Przeglądałem forum w poszukiwaniu rozwiązania ale znalazłem jedynie informacje odnoszące się do starczych modeli QNAPa.
- Status
- Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
Rozwiązanie
w pliku qpkg.conf jest oczywiscie cała ścieżka Install_Path = /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/autorun
Wiem, że wielkość liter w linuksie ma znaczenie. Sama usługa SVN już działa na QNAPie. Stronę kliencką tez już dopracowałem na svn tortoise i dokonfigurowana została do tego dodatkowa usługa. Wersje plików są poprawnie odkładane na zasobie. Pozostała mi kwestia obsługi SVNa przez graficzny interfejs WEBowy (spróbuję wykonać to na usvn), oraz obsługa autostartu - na tym przed świętami utknąłem.
Znalazłem rozwiązanie problemu z odpaleniem svn z autostart.sh.
Potrzebne było ustawienie zwłoki czasowej pomiędzy uruchomieniem procesów.
referencje : Subversion - QNAPedia
"Startup using autorun.sh
Autostart svnserve...
Wiem, że wielkość liter w linuksie ma znaczenie. Sama usługa SVN już działa na QNAPie. Stronę kliencką tez już dopracowałem na svn tortoise i dokonfigurowana została do tego dodatkowa usługa. Wersje plików są poprawnie odkładane na zasobie. Pozostała mi kwestia obsługi SVNa przez graficzny interfejs WEBowy (spróbuję wykonać to na usvn), oraz obsługa autostartu - na tym przed świętami utknąłem.
Znalazłem rozwiązanie problemu z odpaleniem svn z autostart.sh.
Potrzebne było ustawienie zwłoki czasowej pomiędzy uruchomieniem procesów.
referencje : Subversion - QNAPedia
"Startup using autorun.sh
Autostart svnserve...
Aby zobaczyć tę odpowiedź, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Rozwiązanie
- Status
- Brak możliwości dodawania odpowiedzi.